asi starter?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Jirka800
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

asi starter?

Příspěvek od Jirka800 »

mám problém se studenými starty - točí to jako když je baterka ko ale je rok stará varta, dobíjí to jak má 14.4 (odběrový proud sem zatím neměřil). chci se zeptat na co se mám kouknout na starteru? uložení kolik muže mít vuli.... jo taky rano když nastartuju tak se ozve takový zakokrhání, pastorek? dík
mám štěstí že mám bufík jinak bych v -10 snad ani neotočil...
Octavia TDI 81KW 1999 AHF
vendysp
Přispěvovatel

Příspěvek od vendysp »

neco podobnyho jsem mel na dvojkovym golfu a byl to vycesanej pastorek ...nezajizdel jak mel a pulka toho kolecka byla hladka....pak uz jedine vymena bud starteru nebo jen pastorku
Seat Ahambra AUY, 2000 DEAD

nyní: OCTAVIA II 1,6 tdi facelift

Volvo V40 sport edition (aneb už seru na němce) :-D
petrsk
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrsk »

taky jsem to resil,vymnenili se pozdra a starter maka jako za mlada.koukni uhliky y kotvu.
Rover 825 TD, 89kW @ 110kW
Richi
Přispěvovatel

Příspěvek od Richi »

S Bosch startérem jsem se pár let takhle taky trápil. Vydřou se ty kluzná ložiska a potom to hůř chodí.
Výměna těch ložisek sice pomohla, ale frekvence návratu závady se časem krátila.
Nakonec jsem to dělal už každý rok a tak jsem to spojoval vždy s nějakou jinou opravou na autě a ani ten rok to nedokázalo dát celý bez potíží.
Zřejmě dojde postupně k mechanickému poškození, které ty ložiska nemohou vyřešit a pak jedině nový startér. Já ale startuju třeba i 20x za den.
Jestli se ti to stalo prvně, tak servis startéru a bude to nejspíše makat zase dlouhou dobu bez problémů.
Oc1 81kw. Už není mezi námi.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140kw.
TomášTDI
Aktivista

Příspěvek od TomášTDI »

já taky měl problémy,dal jsem ho na repas(nové ložiska a promazal ho borec) a šlape to jak sviňa,prostě málo točil,teď otoím klíčkem a úplně jinak točí :) byl prý suchý jak pepř a jakoby drhnul.
SEAT LEON TDI ARL 110kw+soft,HDS,EGR-off,KAT-on,312/256mm ,18" CUPRA R, Seat Inca TDI spodekARL,2260,SachRace-performance,trysky0.280+12mm hlava s podávačkou,17"alu,brzdy 312/239mm
Jirka800
Přispěvovatel

Příspěvek od Jirka800 »

Ne trapim se s tim dyl ale dubu muset to uz resit.rikal mi znamej ze jak jsou vybehany futra tak se rotor priblizi k jedny strane vic a o to vetsi silou. Tam jsou loziska nebo jen nejaky bronzovy futra?
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Vyndej,vyčisti,hlavně ten pastorek.Práší se tam od spojky a ten to zalepuje. Očistit kontakty na cívce. Dělám to vždy před zimou a maká. Udeří-li mrazy dřív než mám vyčištěno,je to jako baterka před smrtí.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,770tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
aughostino
Přispěvovatel

Příspěvek od aughostino »

mate niekto schemu nahradnych dielov pre starter bosch na skodu octavia 1.9tdi? potreboval by som zoznam nahradnych dielov, a nakres ktorych sa menia pri repase startera

nieco ako etku len pre bosch
Škoda Octavia Combi ASV 81kW 2002 Elegance čierna metalíza - V ZABEHU

ex: Škoda octavia I 1.9TDi SLX 81kw r.v. '98 AHF
toefuk
Aktivista

Příspěvek od toefuk »

musis zistit cislo startera, inak ti to nepovedia ani vo firme kde ich repasuju.
Oprava co sa oplati robit doma je vymena uhlikov a lozisk.
Ak treba menit uz aj kotvu, pastorok atd. porozmyslaj nad novym, alebo repasom.
A4 B5 1Z, A4 AVANT AHH, Touran 5T1 2.0TDi 110kW, G5+ BXF, Tiguan EA288 DQ381
Jirka800
Přispěvovatel

Příspěvek od Jirka800 »

toefuk píše:musis zistit cislo startera, inak ti to nepovedia ani vo firme kde ich repasuju.
a je to na něm někde vidět aniž bych ho sundával?
Jirka800
Přispěvovatel

Příspěvek od Jirka800 »

tak sem dneska konečně dělal ten starter. futýrka byly vyběhaný ...koupil sem si nový futra ale je to jako se vším druhým zbožím. když sem dal nový pouzdro na hřídýlku tak to kvedlalo ještě víc než ty starý.... takže to dopadlo, že sem si to musel udělat stejně sám napřesno podle hřídele. uhlíky byli v pořádku, celý sem to promazal a jede jak víno.
milan59
Přispěvovatel

Příspěvek od milan59 »

Jirka800 píše:tak sem dneska konečně dělal ten starter. futýrka byly vyběhaný ...koupil sem si nový futra ale je to jako se vším druhým zbožím. když sem dal nový pouzdro na hřídýlku tak to kvedlalo ještě víc než ty starý.... takže to dopadlo, že sem si to musel udělat stejně sám napřesno podle hřídele. uhlíky byli v pořádku, celý sem to promazal a jede jak víno.
Vnitřní průměr pouzdra se zmenší,když ho nalisuješ do díry.Někdy musím dokonce i stružit (to ale není případ Bosche do TDI).Určitá vůle vždy musí být.A jaký si použil materiál na výrobu svých pouzder?Musí to být samomazná bronz,jinak je to na chvíli.
Octavia I Tour PD 74 kW AXR
aughostino
Přispěvovatel

Příspěvek od aughostino »

toefuk píše:musis zistit cislo startera, inak ti to nepovedia ani vo firme kde ich repasuju.
v piatok som premazaval a cislo je
bosch 0001125042 (043)
Škoda Octavia Combi ASV 81kW 2002 Elegance čierna metalíza - V ZABEHU

ex: Škoda octavia I 1.9TDi SLX 81kw r.v. '98 AHF
Lesterjs
Přispěvovatel

Re: asi starter?

Příspěvek od Lesterjs »

Jirka800 píše:mám problém se studenými starty - točí to jako když je baterka ko ale je rok stará varta, dobíjí to jak má 14.4 (odběrový proud sem zatím neměřil). chci se zeptat na co se mám kouknout na starteru? uložení kolik muže mít vuli.... jo taky rano když nastartuju tak se ozve takový zakokrhání, pastorek? dík
mám štěstí že mám bufík jinak bych v -10 snad ani neotočil...
myslím že sa to sem hodí,síce tvoj problém nevyriešim ale na pobavenie je to cool (LOL) https://www.youtube.com/watch?v=LdRzqnYJEEM
zopár vecí na O1 combi 81kw AHF (tmavě modrá) ešte na predaj http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... highlight= +komplet B5 sedan 98,1.8T 110kw automat je na ND http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... highlight=
stanekjozef@gmail.com
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“