softwarové snižení egr ventilu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
softwarové snižení egr ventilu
ahoj, neví někdo, jak se softwarově sníží sekundární množství výfukových plynů?konkrétně v kterém kanálu a jaký je login?díky
- gigidpietro
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Přizpůsobení na kanále 03. Default hodnota 32 768.
Teď nevím jestli se snižuje nebo zvyšuje.
Koukni předtím na váhu, kolik dává na volnoběh a podle toho to poznáš. Taky na kanále 03.
Normálně dává na volnoběh při otevřeném EGR cca 250 - 300 mg/Hg v závislosti na cyklu (cca 60%).
U mne dává cca 420 - 430 mg/Hg - Mám zaslepen fyzicky.
Při max soft. stažení by ses mohl dostat okolo 370 mg/Hg.
Pakliže Ti hodnota váhy spadne na míň, než předtím, musíš hýbat hodnotou (32768) na druhou stranu. Nejvyšší jde zadat 33 tisíc a něco a pod 32 tisíc se myslím nedostaneš, nebo jen velmi málo.
Dáš testovat a buď jí to vezme nebo ne.
Možná to bude chtít login 12233, aby byl kanál 03 přístupný.
Teď nevím jestli se snižuje nebo zvyšuje.
Koukni předtím na váhu, kolik dává na volnoběh a podle toho to poznáš. Taky na kanále 03.
Normálně dává na volnoběh při otevřeném EGR cca 250 - 300 mg/Hg v závislosti na cyklu (cca 60%).
U mne dává cca 420 - 430 mg/Hg - Mám zaslepen fyzicky.
Při max soft. stažení by ses mohl dostat okolo 370 mg/Hg.
Pakliže Ti hodnota váhy spadne na míň, než předtím, musíš hýbat hodnotou (32768) na druhou stranu. Nejvyšší jde zadat 33 tisíc a něco a pod 32 tisíc se myslím nedostaneš, nebo jen velmi málo.
Dáš testovat a buď jí to vezme nebo ne.
Možná to bude chtít login 12233, aby byl kanál 03 přístupný.
Audi A4 1.9 AFN, 105 kW / 326Nm, MAF+EGR Off
Seat Ibiza 1.9 ASZ, cca 125kW MAF+EGR ON // VCDS 2020
- gigidpietro
- Přispěvovatel
- gigidpietro
- Přispěvovatel
- gigidpietro
- Přispěvovatel
Jestli můžeš, zaslep ho záslepkou, pokud nemáš novější auto, tam by to mohlo vadit a rozsvěcela by se kontrolka - řeší se softwarově.
Ve finále soft. omezení je k ničemu, protože plně funkční EGR Ti při plné zátěži stejně musí zavřít. Jediný čeho docílíš, je to, že na volnoběh a při mírné zátěži a nižších ot. bude víc přivřený.
Mám zaslepeno plechem a nepozoroval jsem menší spotřebu ani vliv na výkon, jelikož u mne byl plně funkční. Alespoň se nezasírá motor. Vyplatí se to když už nedovírá a nechceš to čistit, tak zaslepíš.
Pokud nedovírá, soft omezení nepomůže.
Ve finále soft. omezení je k ničemu, protože plně funkční EGR Ti při plné zátěži stejně musí zavřít. Jediný čeho docílíš, je to, že na volnoběh a při mírné zátěži a nižších ot. bude víc přivřený.
Mám zaslepeno plechem a nepozoroval jsem menší spotřebu ani vliv na výkon, jelikož u mne byl plně funkční. Alespoň se nezasírá motor. Vyplatí se to když už nedovírá a nechceš to čistit, tak zaslepíš.
Audi A4 1.9 AFN, 105 kW / 326Nm, MAF+EGR Off
Zaslepit nemužu je to 2004 a po pak km svítí chyba emise do dílny.Takže tam mám vrátit zpátky tu hodnotu.gigidpietro píše:Jestli můžeš, zaslep ho záslepkou, pokud nemáš novější auto, tam by to mohlo vadit a rozsvěcela by se kontrolka - řeší se softwarově.
- gigidpietro
- Přispěvovatel