prosím o pomoc, resp. radu zoufalému majiteli Škody Octavie 1.9 TDI ALH 66kW, 2002 najeto 302 000km. Před pár dny jsem koupil od jednoho člověka novou rozvodovou sadu firmy DAYCO (kladky jsou tam INA) nechal v neautorizovaném servisu namontovat a od té doby se od rozvodů ozývá hlasité pískání , které se stoupajícíma otáčkama zvyšuje hlasitost. Zvuk se dá přirovnat k přidřenému ložisku třeba na čerpadle pro posilovač řízení, nebo jako kompresor dodatečně dosazený na zážehový motor. Vodní čerpadlo měněno současně s rozvody a je od firmy Magneti Marelli.
V onom servisu jsem byl na reklamaci, sundal se plochý řemen u alternátoru a čerpadla serva a onen zvuk se nezměnil čili jde jasně od rozvodu motoru. Překontrolovalo se nastavení rozvodů a vše je v pořádku. Mechanik tvrdí že z jeho strany je to ok, neváhal jsem a zajel za kamarádem RudisTdic tady z fora ( velice schopný člověk co se týká TDI ) a též po kontrole nastavení rozvodů a diagnostice (pouze rozhozený předvstřik) konstatoval že rozvody ok, ale onen zvuk co tam nemá být se diagnostikovat nepodařilo