HLUČNÉ rozvody DAYCO + INA na O1 ALH 66kW - VYŘEŠENO ! str.5

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
MarfyE34
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

HLUČNÉ rozvody DAYCO + INA na O1 ALH 66kW - VYŘEŠENO ! str.5

Příspěvek od MarfyE34 »

Zdravím všechny,
prosím o pomoc, resp. radu zoufalému majiteli Škody Octavie 1.9 TDI ALH 66kW, 2002 najeto 302 000km. Před pár dny jsem koupil od jednoho člověka novou rozvodovou sadu firmy DAYCO (kladky jsou tam INA) nechal v neautorizovaném servisu namontovat a od té doby se od rozvodů ozývá hlasité pískání , které se stoupajícíma otáčkama zvyšuje hlasitost. Zvuk se dá přirovnat k přidřenému ložisku třeba na čerpadle pro posilovač řízení, nebo jako kompresor dodatečně dosazený na zážehový motor. Vodní čerpadlo měněno současně s rozvody a je od firmy Magneti Marelli.
V onom servisu jsem byl na reklamaci, sundal se plochý řemen u alternátoru a čerpadla serva a onen zvuk se nezměnil čili jde jasně od rozvodu motoru. Překontrolovalo se nastavení rozvodů a vše je v pořádku. Mechanik tvrdí že z jeho strany je to ok, neváhal jsem a zajel za kamarádem RudisTdic tady z fora ( velice schopný člověk co se týká TDI ) a též po kontrole nastavení rozvodů a diagnostice (pouze rozhozený předvstřik) konstatoval že rozvody ok, ale onen zvuk co tam nemá být se diagnostikovat nepodařilo :-( dost mě to trápí jelikož auto využívám denně k dopravě do práce a musím se na něho spolehnout. Jinak řemen je tam tvrzený. Nemáte někdo nějakou zkušenost ??? Nápad prosím? Děkuji za jakoukoli odpověď.
Naposledy upravil(a) MarfyE34 dne 05 úno 2014, 22:05, celkem upraveno 4 x.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

když háže jeden vinu na druhého a nikdo neví co tomu je tak jaká vina???

taky jsem ted montoval sadu dayco na alh řemen je stím plastem na zuby, no OK , pazvuk tam sice je ale když zapínám a vypínám světla mění zvuk,

pokud mám podezření na rozvodový řemen vemu práškový grafit posolím za jízdy a jak stichne vím,

taky bys měl zkusit brzdit při volnoběhu jestli se pazvuk nemění :?
karel4
Aktivista

Příspěvek od karel4 »

A otom to je,každý by chtěl nakoupit co nejlevněji kdovi od koho,pak to dá do servisu kde jsou o 20kč levnější a pak brečí na dvou hrobech.Jistě ti mechanik řekl,že záruka jen na montáž.Prodávající zase že si nikdo kromě tebe nestěžoval a si v kruhu.(:) Prostě s donesených dílů se nemá dělat,každý má svoje zkušenosti s dodavateli a některé věci už nikdy nevezme. Tahle skušenost se mechanikům taky zákazníkem neplatí a jsou to někdy hodně ztracené hodiny práce.

P.S. zkontrojujte krycí plechy rozvodu,jestli řemen popř. kladka nešmechtlá o ně.
MarfyE34
Přispěvovatel

Příspěvek od MarfyE34 »

Práškový grafit ???

Alternátor + čerpadlo oleje pro servo to není to je vyzkoušeno.

Dělá to jak na volnoběh při stání vozidla tak i při jízdě na jakoukoli zařazenou rychlost a nejvíc je to slyšet při brždění motorem.
Naposledy upravil(a) MarfyE34 dne 21 led 2014, 17:22, celkem upraveno 1 x.
MarfyE34
Přispěvovatel

Příspěvek od MarfyE34 »

karel4 píše:A otom to je,každý by chtěl nakoupit co nejlevněji kdovi od koho,pak to dá do servisu kde jsou o 20kč levnější a pak brečí na dvou hrobech.Jistě ti mechanik řekl,že záruka jen na montáž.Prodávající zase že si nikdo kromě tebe nestěžoval a si v kruhu.(:) Prostě s donesených dílů se nemá dělat,každý má svoje zkušenosti s dodavateli a některé věci už nikdy nevezme. Tahle skušenost se mechanikům taky zákazníkem neplatí a jsou to někdy hodně ztracené hodiny práce.

P.S. zkontrojujte krycí plechy rozvodu,jestli řemen popř. kladka nešmechtlá o ně.

Tenhle pán co má dílnu v Satalicích, díly neprodává, vedle dílny je krámek co má soused a ten díly prodává takže taková symbioza. Je mu jedno zdali jsem díly koupil u souseda nebo v Číně. Ale to tady neřešíme resp. po bitvě je generálů ............ :-D

Ten pazvuk je stále slyšet,i když je kryt rozvodů dole. A na řemenu po těch 500 km není vidět žádné opotřebení (odření, pootrhání) od nežádoucího tření....
slovacek.milos
Aktivista

[quote="karel4"]

si vzpomínám asi 15 let mě jeden známý ubečel vyměnit jen řemen který si koupil, že do toho vinohrada to stačí a že nikam nejezdí,

do roku se motor potkal zatáhl to do jiného servisu a vymáhal na mě snad 15,OOO korun,

minulý rok přišel asi ho to už přebolelo že seřídit trysky na TD co vytáhl z motoru že de na stk, ani jednu jsem neprotlačil a vrátil stím že se ta moje mačinka pokazila

protože by zas na mě určitě něco vymáhal (LOL)
MarfyE34
Přispěvovatel

Příspěvek od MarfyE34 »

Tak se nám diskuse strhla tam kam jsem nechtěl, a dalo se to zřejmě čekat. (hm) Teď tady bude na 50 stránek debata o dílech a servisech, a že jsem to měl dát do Škodovky a blá blá blá .

No tak klucí prosím mě stačí pár rad , nápadů, zkušeností ale k tématu HUČENÍ (PÍSKÁNÍ) ROZVODŮ a né k servisu a k dodavateli dílů......
slovacek.milos
Aktivista

jsem ti napsal posol rozvodák práškovým grafitem moliko, když stichne tak budeš vědět, a práškový grafit řemenu určitě neublíží, co vím tak chladící kap, a olej mu vadí ;)
MarfyE34
Přispěvovatel

Příspěvek od MarfyE34 »

slovacek.milos píše:jsem ti napsal posol rozvodák práškovým grafitem moliko, když stichne tak budeš vědět, a práškový grafit řemenu určitě neublíží, co vím tak chladící kap, a olej mu vadí ;)
OK. díky za typ, seženu grafit a uvidíme no.
Já si myslím, že jsem měl prostě smůlu na nějaký výrobní zmetek v té sadě DAYCO , nebo třeba ta pumpa od Marelli těžko soudit no. Našel jsem tady na foru pár postřehů že ten tvrzený řemen DAYCO je hlučný ale těžko říci, pár lidí co ho teď také montovalo tvrdí, že u nich nic, klidný chod.......
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

no ideálně by to měl ten mechanik rozebrat a zjistit kde je problém a dle toho by jste postupovali dál.... když to bude v dílech, s jinými rozvody bude klid, tak je jasné že je třeba je omlátit prodejci o hlavu
MarfyE34
Přispěvovatel

Příspěvek od MarfyE34 »

Tady ilustrační foto:
Obrázek
MarfyE34
Přispěvovatel

Příspěvek od MarfyE34 »

Vici píše:no ideálně by to měl ten mechanik rozebrat a zjistit kde je problém a dle toho by jste postupovali dál.... když to bude v dílech, s jinými rozvody bude klid, tak je jasné že je třeba je omlátit prodejci o hlavu
Těžko říci kde je zakopaný pes, jestli v rozvodech nebo nějakém stávajícím dílu který náhodně odešel po montáži.....
Naposledy upravil(a) MarfyE34 dne 23 led 2014, 20:05, celkem upraveno 1 x.
zizalak
Aktivista

Příspěvek od zizalak »

Bylo by dobré hodit to na Youtube, není pískání jako pískání. Kladka může být klidně vadná. Už jsem se s tím setkal.
STIB
Přispěvovatel

Příspěvek od STIB »

No nejlepší je sundat řemen a zkusit jestli některá kladka nezadrhává.Jinak tahle sada problém nedělá.Možná bych ještě nějaký kilometr počkal ale........!No kopit tam a moutovat jinde to ti nezávidím.
OCTAVIA- ALH
MarfyE34
Přispěvovatel

Příspěvek od MarfyE34 »

Teď jdu vyměnit termostat tak pak zkusím udělat video.
Jojo jsem poučenej, příště vybrat servis který zařídí všechno !
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“