BMW X3 xenon svieti - nesvieti
Moderátoři: šulda, Moderátoři
BMW X3 xenon svieti - nesvieti
Zdravím Vás. BMW X3 2004. Problem spočíva v tom, že ľavý xenon /stretavacie svetlo/ prestalo svietiť. Žiarovka je ok. Po odpojení a znovu zapojení RJ svetiel, začne svietiť a po chvíli zhasne. Diagnostika kts píše závadu dtc 72 - bezpečnostný spínač svetiel. Žiarovky sú obe v poriadku, skúšal som ich aj zameniť medzi sebou, správa sa to stále rovnako a iba na ľavom svetle. Taktiež som zistil, že keď ľavý svetlomet nefunguje a odpojím pravý svetlomet, ľavý začne po niekoľkých sekundách svietiť a opäť po nejakej dobe zhasne. Vymenil som taktiež rj svetiel z iného vozidla a problem neprestal.
Neviete mi poradiť kde môže byť chyba? Čo znamená bezpečnostný spínač svetiel?
Ďakujem za akúkoľvek radu.
Neviete mi poradiť kde môže byť chyba? Čo znamená bezpečnostný spínač svetiel?
Ďakujem za akúkoľvek radu.
Kostry som prešiel, tie sú ok. Zistil som, že keď prestane svietiť svetlo, z LCM modulu prestane ísť +12V do svetla a rozsvieti sa aj kontrolka na prístrojovke signalizujúca vypálenú žiarovku. Odpojím konektor na pravom svetle a ľavé sa späť rozsvieti. Zapojím konektor pravého svetla, po niekoľkých minútach prestane svietiť ľavé svetlo. LCM modul odpojí napájanie pre ľavý svetlomet. Neviem z akého dôvodu. LCM modul som vymenil z iného funkčného auta a závada je tá istá. Konektor na LCM module ok.
No a přehodil jsi i jednotky co jsou pod světlama, nebo jenom zapalovač za výbojkou?julo45 píše:Trafá som prehodil medzi sebou a znovu nesvieti len to ľavé svetlo, resp. je na ňom nejaký problem. Trafá fungujú na pravom reflektore normálne obidva a na ľavom len sporadicky. Myslím, že trafom to nebude.
Light modul funguje korekntně, pokud rozpozná vadnou žárovku, přeruší do ní napájení. Po opětovném zapnutí klíče ji opět vyzkouší a pokud je stále chyba, tak ji opět vypne.
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D