audi riadenie
Moderátoři: šulda, Moderátoři
audi riadenie
ahojte, chcem sa spýtat , či ma niekto takuta skusenost .....mam 18tky kolesa na podložkach, predtým nebol problem , len minuli rok už mi auto plavalo kus na ceste, raz ma tahalo do prava potom zase do lava, neriešil som to, nebolo času , prišla zima , auto šlo na 16tky zimne a s riadenim nebol žiadny problem, teraz však prišla jar, kolesa su znova 18tky , a riadenie katastrofa, raz ma taha do prava a v jednom momente do lava a hned do prava , bolia ma už stoho ruky , povedal som si že zla geometria, dal som predne spodne ramena nove, na zadnych som dal tie športove silenbloky červene , pred mesiacom robena geometria , jeden den to šlo celkom dobre , aj ked šklbalo kusok z volantom, ale potom to iste, pred týždnom som zistil že horne zadne rameno na spolujazdcovej strane vybyte, dal som druhe , vymenil som hriadel s križom od volantu, čapy riadenia aj axialne tiahla menene v lete minuli rok, teraz som ich kontroloval nemaju žiadnu volu , taktiež necitim žiadnu volu v riadeni samotnom,
-
- Přispěvovatel
no to neviem, mam papier odloženi z geometrie , ako rozmyšlal som nadtým že či nieje problem aj vtom že ak treba dat vetšiu zbiehavost, v podstate aby som to upresnil viacej, mam A8 , a kolesa su 18tky BMW 2cm podložka zo zmenou rozteče , vlastne som geometriu robil 2x, minuli rok ked mi to robilo somariny, ale nevycentrovali mi riadenie , tak som to doma sam pošteloval dal som vetšiu zbiehavost , a zodralo mi vonkajšiu čast pneumatiky, teraz som robil tu napravu a dal znova geometriu robit ale do ineho servisu , ako pišeš, ked sa nadtým tak zamyslim, najviac to robi ked je vozovka nie rovna, ked su kolaje je to ešte horšie , aj na ceste kde je rovinka mame povrch vozovky taky kadejaky , tak mi to ide ako chce, ale miestami ide auto pekne rovno, a mam pocit že prave na takej ceste ktora je dokonale rovna, som nevedel že je rozdiel v nastaveni geometrie koli inym kolesam, ako na 16tkach mi to nerobilo , auto držalo stopu pekne bez problemou, sem tam ma zatiahlo ale to koli zlej geometrii ,
Ja keď som mal 18"-ky tak mi to tiež dosť plávalo, lebo u nás sú vyjazdené koľaje. Bol to problém udržať v požadovanom smere, teraz mám 17" a žiadny problém. Na aute som nič nerobil, zaujímavé že šírka pneu je rovnaká ale disk má menšie ET a je užsí o 1,5", takže kolesá nie sú toľko vystrčené von. Na peknej rovnej ceste problém nebol, ale kde boli koľaje (skoro všade) tak katastrofa. Preto som sa vykašľal na 18" ky.
VW CC 2017, 2.0 TDi 135kw, DSG R-Line, Kessy, ACC, DCC, XDS, Discover Media, R19 AEZ Kaiman, R18 Mallory (zima)
no bol som stým na letisku unas, rovna cesta bez kolajou , a auto plavalo, snažim sa riešit najskor taketo veci ako riadenie na repas, je to dost penazi ked vlastne ani netečie , čapy vymenene, okrem toho že riadenie nedam von bez toho aby sa nevybral motor ,takže to nieje len tak že dam druhe riadenie