Problém s maxidotem OI

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
kawamen
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Problém s maxidotem OI

Příspěvek od kawamen »

Ahoj, mám OI 1.9Tdi ASV MR2001 a mám problém s palivoměrem. Měnil jsem budíky za maxidot a od té doby špatně ukazuje. V nádrži mám jen rezervu a přitom ručička ukazuje 1/4nádrže, zkoušel jsem test akčních členů, ale podle něj ručička ukazuje dobře. Ve vagu v měřených hodnotách ukazuje že je v nádrži 16l a odpor 510ohm. Pokud zapojím staré budíky, ukazují že mám 5litrů a 89ohm. Zkusil jsem multimetrem změřit odpor na svorkovnici co jde do budíků a ten taktéž ukazuje 89ohmů. Znamená to tedy že maxidot je KO? Jde to nějak opravit? Díky
codll
Přispěvovatel

Příspěvek od codll »

nejsem si 100% jist ale melo by to jit pres diagnostiku seridit
kawamen
Sběrač informací

Příspěvek od kawamen »

A nevíš náhodou jak nebo kde bych to našel? Kódování mám správné, maxidot je přizpůsobený, ale ten palivoměr ne a ne fungovat jak má. Zkusil jsem dnes natankovat plnou, ručička ukazuje, že je nádrž plná, ale kdoví jak se to bude chovat dál, protože dojezd ukazuje jen 600km, se starými budíky to bylo při plné nádrži 1000km.
jurosdi
Aktivista

Příspěvek od jurosdi »

Korekcia ukazovatela paliva sa robí v Prispôsobení kanál 030. Ale face budíky to tuším nedokážu.
jurosdi
Aktivista

Příspěvek od jurosdi »

Hodnota 510 ohm v kanáli 002 v tretom okne znamená prerušenie obvodu. Budíky plavák nevidia....Obrázek
kawamen
Sběrač informací

Příspěvek od kawamen »

A co se s tím dá dělat? Vedení k budíkům je ok a ukazuje správnou hodnotu odporu, ale budíky ji už nevidí. Takže budíky KO?
jurosdi
Aktivista

Příspěvek od jurosdi »

Môžeš urobit vizuálnu kontrolu na DPS(plošný spoj v budíkoch) od pinu č.5 na modrom štekri.
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

a ten maxík je origo? nerýpal se v něm někdo? nepřehrával a podobně?...
kawamen
Sběrač informací

Příspěvek od kawamen »

někdo se v něm rýpal určitě, protože má změněný podsvit, zkusím teda zkouknout ten plošňák

Tak dnes jsem budíky rozebral, ale bohužel cestička od pinu 5 je vedená na zadní straně panelu a je skryta pod modrým konektorem, takže nemám jak projít a proměřit celé vedení, páč nevím které to je. Je potřeba odpájet celý konektor a poté zkontrolovat cestu. Troufl by si na to někdo?
kawamen
Sběrač informací

Příspěvek od kawamen »

Ještě než se v tom budu víc vrtat, tak mě napadla jedna věc. Jakto, že když jsem natankoval plnou, tak se v bloku 2 ukazuje stav paliva v nádrži 55L a přesto ve 3. poli ukazuje 510ohmů? Z čeho tedy budíky poznaly, že je nádrž plná když ne z odporu od plováku? Myslel jsem že je to vzájemně propojené a stav litrů v nádrži se mění právě podle toho odporu nebo se pletu? Tím pádem by musela být chyba jinde. Díky za objasnění.
jurosdi
Aktivista

Příspěvek od jurosdi »

Chyba bude len v budíkoch,ked staré ukazujú správne. Signál ide len na pin.č5 (rovnako face aj predface budíky). Bude tam nejaký studený spoj cez ktorý ručička ide(ale nekorektne) a elektronika to dalej už vykazuje ako prerušený obvod. Chcelo by to pri napojených budíkoch skúšat na pin 5 dávat rezistor oproti kostre. Hodnota rezistoru by mala svietit na budíkoch v poli 3.
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

budíky někdo úspěšně dokurvil. rozdrbal v nich "soft", to je celý problém

nemáte náhodou někdo dump do 1U0920840F? Mám jen G.
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

:P
Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo?? :woot:
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“