ren clio 1.2 16V -problem se startem

Moderátoři: šulda, Moderátoři

patrik.kloucek
Aktivista
Odpovědi: 0

ren clio 1.2 16V -problem se startem

Příspěvek od patrik.kloucek »

Ahoj kluci,moc prosim o pomoc....jsem v koncich s rozumem.U tatova clia je zac´vada na kterou jsem asi kratkej a nikdo si nevi rady co s tim.Jde o to ze to auto spatne chyta kdyz dele stoji.Motor tocí a po delsi dobe se postupne chytaji valce....zkratka jako by u diesela dosla nafta.Kdyz to chyti chvilku to bezi na 3 a houpe. po cca 10s se to ustali a vrci to normalne.Pokud to zdechnu a zas natocim tak chyta na drk.Objevi se to zas kdyz to stoji dyl...tzn treba pul dne, ale neni to pravidlo.Muze to udelat po 3hod ale i po 24hod.
Svicky filtry vymeneny,cerpadlo vrci jak ma.Na diag.zadna zavada..

Nesetkal jste se uz s tim nekdo??? Mate nejaky napad?

diky moc za pomoc
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

čerpadlo vrčí jak má, to znamená co ? tlak paliva OK ?
tlaky na motoru měřený ?
patrik.kloucek
Aktivista

roman1648 píše:čerpadlo vrčí jak má, to znamená co ? tlak paliva OK ?
tlaky na motoru měřený ?
to znamena ze po otoceni klicku vrci...poprve cca 3s a pak uz jen vrkne.
Tlaky jsem nemeril ani na motoru ani paliva.Zkousel jsem taky nekolikrat otcatet klickem aby to cerpadlo vrcelo dyl a popr ten benzin tam natlacilo ale bez efektu.Myslim ze to na to nemelo vliv.:-(

Tlaky ve valcich???Myslis jako ze by byly podpaleny ventily?Hmm tomu se me nechce moc verit. To by chytalo blbe porad ale tohle pokud chytne tak to pak chyta na drkStaci aby se to rozbehlo.Teplota motoru na to nema taky vliv Muze to chytit po 24 hod stani ale taky nemusi....
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Chce to nejakou zakladni diagmostiku aspon, KTS,Autocom.. jestlo to nebude psat nejaky cidlo nebo tak
jsou to mrchy..
patrik.kloucek
Aktivista

roman1648 píše:Chce to nejakou zakladni diagmostiku aspon, KTS,Autocom.. jestlo to nebude psat nejaky cidlo nebo tak
jsou to mrchy..
diagnostikaje cista.... (wallbash)
puci
Aktivista

Příspěvek od puci »

presne to isté riešime momentálne so susedom. auto bolo v servise, povedali mu,že tečú vstreky, že natlačené palivo v rampe stečie do sania, prechlastá motor a nechytí. vymenil celú rampu so vstrekmi (jazdené) a problem pretrváva. ešte skusíme po jazde vybrať rampu so vstrekmi zo sania a nasadiť ju na druhý den, pred šartom.
bývalka OI, ALH, ex taxík, 433 000, egr+kat off, PP764, GT1749VA, výfuck 63,5mm, FMIC, soft Profituning, 312x25 mm+232x9 mm, TT puky, bilstein B4, jednohmota+HDS, 167 PS/340NM
aktuálne šrotik po k...tovi Seat Alhambra AUY
toyota.kzj
Přispěvovatel

Re: ren clio 1.2 16V -problem se startem

Příspěvek od toyota.kzj »

patrik.kloucek píše:Ahoj kluci,moc prosim o pomoc....jsem v koncich s rozumem.U tatova clia je zac´vada na kterou jsem asi kratkej a nikdo si nevi rady co s tim.Jde o to ze to auto spatne chyta kdyz dele stoji.Motor tocí a po delsi dobe se postupne chytaji valce....zkratka jako by u diesela dosla nafta.Kdyz to chyti chvilku to bezi na 3 a houpe. po cca 10s se to ustali a vrci to normalne.Pokud to zdechnu a zas natocim tak chyta na drk.Objevi se to zas kdyz to stoji dyl...tzn treba pul dne, ale neni to pravidlo.Muze to udelat po 3hod ale i po 24hod.
Svicky filtry vymeneny,cerpadlo vrci jak ma.Na diag.zadna zavada..

Nesetkal jste se uz s tim nekdo??? Mate nejaky napad?

diky moc za pomoc

Kolik je otevrena skrtici klapka pri statrtu se studenym motorem ? na diag to uvidis pokud bude nad 6 stupnu tak je zasrana jak jetel a pak bude blbe chytat. jinak ja byt tebo tak tu klapku vyndam a vycistim a myslim ze bude po problemu je uvnutr sani a da se to udelat za par minut i kdyz nejsi moc vzrucny , nevim teda jak ty konkretne , vyndej sani a vyndej i klapku drzi v sani myslim 4ma sroubkama , vycisti a bude startovat jak za mlada.
patrik.kloucek
Aktivista

takze rozuzleni problemu.......cidlo polohy klik.hridele KO.
vymeneno a je to ok:-)
Čert
Přispěvovatel

Příspěvek od Čert »

Jaká diagnostika to četla?
patrik.kloucek
Aktivista

Čert píše:Jaká diagnostika to četla?
zadna...metoda pokus omyl. (wallbash)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

patrik.kloucek píše:
roman1648 píše:Chce to nejakou zakladni diagmostiku aspon, KTS,Autocom.. jestlo to nebude psat nejaky cidlo nebo tak
jsou to mrchy..
Ty jsi samá sranda, ale pokus omyl také dobře funguje..I když se přiznám, že bych to na čidlo netypoval. Je to již ověřeno? (LOL)
nepropadat panice...
patrik.kloucek
Aktivista

jericho-3 píše:
patrik.kloucek píše:
jsou to mrchy..
Ty jsi samá sranda, ale pokus omyl také dobře funguje..I když se přiznám, že bych to na čidlo netypoval. Je to již ověřeno? (LOL)
no vereno to doufam je...prehodil jsem to a dva dny po sobe to chytlo bez premlouvani.Jestli se to bude opakovat tak pak to zacne bejt teprve zajimavy.
Jinak diagnostika necetla nic vsude v okoli maji Bosche a ta byla cista.Urcite by to treba pobrala origo Renault kde jsou merene hodnoty,ale nejak se mi nechtelo davat 800bez dane za napichnuti s rizikem ze na nic neprijdou (wallbash)
Taky bych to na cidlo netypnul ale zacal jsem od nejlevnejsiho a nejrychlesiho...dalsi nasleduje civka,tlaky a kdyz nic tak srotak :D
jurki888
Aktivista

Příspěvek od jurki888 »

Pokial na nic nepridu nemal by si platit nic
159 2.4 JTDM Na objednavku fuul EGR OFF DPF OFF KAT OFF SWIRL OFF turbo GTB2056V tlak 1.9bar davka 100mm3 cca 290 ps 550nm Sarkan cip ON :-)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

To se divím, mám zato, že je na to tarif..Já kolegovi dráteníkovi dávám 300 kč jen zato, že má dráty na různé stroje a napojí to, i když z toho není žádný výsledek..
nepropadat panice...
patrik.kloucek
Aktivista

maj tam takovouhle taxu za diagnostiku...jen za vycteni.zadana jina prace..to je navic.Byl jsem svedkem toho kdyz tam pritahnuli na lane megana ze nejede...oni ze to opraví at to tam necha.Po 3 tydnechsnazeni kdy byli online spojeny s francii s mat. fabrikou a data cetli primo tam tak po 3 tydnech pan prisel a auto na odtahovce zas odvezl...zavada nezjistena....ucet 15000kč
moc prima obchod si rikam (LOL)
Odpovědět

Zpět na „Renault / Dacia“