Ford Focus II 1.6 TDCI 80kW, Dívný zvuk

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
ossci
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Ford Focus II 1.6 TDCI 80kW, Dívný zvuk

Příspěvek od ossci »

Zdravím Forďáci, dnes po příjezdu domů se mi (už podruhé) objevil nějaký divný zvuk od motoru. 10tkm nové rozvody Bosh vč. vodní pumpy. Když se mi poprvé objevil mechaní sundal řemen příslušenství a dělalo to dál. Reklamoval jsem mu rozvody, ale když sundal kryt rozvodů a od te doby se to neozvalo (asi 2 měsíce). Stačí bnknout na plyn a přestane to, s otáčkama se to nestupňuje, dělá to opravdu jen na volnoběh. Dnes jsem s autem stál na děšti, ve velké kaluži o potoka (muže na to mít vliv vlhkost)?

V příloze video, díky za rady

https://www.youtube.com/watch?v=w9-ldby ... e=youtu.be
jura2
Přispěvovatel

Příspěvek od jura2 »

Príliš napnuty rozvodovy remen.
e46 325 Xi
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

kolik to má najeto?
díval se i na řetízek mezi vačkama ?
tuhle nám tam dojel c-max kde už ten řetízek prodřel hliníkovej kryt a začal z toho srát olej
napnutí řemene je taky důležitý, jestli to napnul jak u PD, tak je to špatně ;)
dodi911
Aktivista

Příspěvek od dodi911 »

Retaz medzi vackami ma uplne iny zvuk a co sa tyka rozvodaku, tak tam je znacka a zvysok si doladuje kladka sama. Musel by to robit k...., aby to prilis natiahol.
ossci
Sběrač informací

Příspěvek od ossci »

Včera a dnes při cestě do práce z práce už to nedělalo. Nicméně ten zvuk tam byl a něco ho udělat muselo.... Rozvodak být hlučný snad nemůže to by dělalo pořád. Ložisko nikde taky ne, taky by to dělalo pořád..... A stupnovalo by se to otáčkami. Malá záhada toto
ossci
Sběrač informací

Příspěvek od ossci »

Tak dnes to po týdnu udělalo opět. Všiml jsem si že na palubaku byla spotřeba 0.2l/h místo 0.4l/h. Proslavil jsem a pořád, vždy se zastaví na 0.2l. Nějaké nápady? Mohlo by to mít souvislost?
Odpovědět

Zpět na „Ford“