hasicak

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
stevocz
Aktivista
Odpovědi: 0

hasicak

Příspěvek od stevocz »

kolko z vas ma funkcny hasicak v aute a vedelo by ho pouzit?

pri videu je potrebny zvuk
https://www.youtube.com/watch?v=WsaK6AoIz5I
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

a sakra...

se divím že ty náklaďáky neměly pořádný hasičák. malým toho v tomto případě člověk moc asi neuhasí
stevocz
Aktivista

Příspěvek od stevocz »

ked si vsimnes tak viac malych tam len vysypali lebo uz nestriekali
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

jj. neměl jsem čas sledovat celé, ale počítám že to byl poslední den osob(y) v tom slisovaném autě
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

Jelikož podobnou situaci mám za sebou dvakrát mám v každém svém autě 2 hasičáky a každý tři roky je vozím na revizi (měl bych častěji ale je to dost peněz a vím že i po 5 letech fungují)
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

Jednou jsem na naší slavný D1 sfouknul felicii 10kg práškovým začala doutnat od baterky a už hořela palubka na chvilku to sice pomohlo ale neměly jsme štípačky a znovu se to rozhořelo protože to bylo pořád ve šlusu a kapota nešla otevřít jak to bylo smotaný a myslíte že nějaký kamion zastavil a vyndal hasičák ani náhodou jen čuměli z okna a jeli krokem dál...
Od tý doby vozím alespoň malej i když ten je taky asi k prdu....
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
titan0306
Aktivista

Příspěvek od titan0306 »

Ta děravá hadice :roll:
Tel:776005385 Nový Bor
oktáf
Přispěvovatel

Příspěvek od oktáf »

hasičák mám v každém autě, ale asi to bude tím, že jsem revizák hasicích přístrojů :)
Mám pár osobních zkušeností, naposledy jsem hasil v Berouně Logana, když jsem k němu přijel, byl už slušně rozhořelý, ze sedadel zbyly jen kostry, interier chytil od zkratu na elektrice v prostoru kabiny. už byly vysypaný dvě boční okna. Stačilo na něj cca 1,5 kg prášku.
to Ladas, hasičák s náplní 10 kg práčku není. Jsou jen 1kg, 2Kg, 4Kg, 6kg a 9kg, pak pojízdné 50kg a víc...
Asi před rokem u mě byl autobusák s použitym hasičákem, že ho s ním garážmistr poslal do háje. Uhasil nějakým lidem na cestě auto a firma že ať si to zaplatí sám, když nehořel autobus. Zkrátka k lhostejnosti jsou lidi vychovávaný.
CFHC
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

Asi před rokem u mě byl autobusák s použitym hasičákem, že ho s ním garážmistr poslal do háje. Uhasil nějakým lidem na cestě auto a firma že ať si to zaplatí sám, když nehořel autobus. Zkrátka k lhostejnosti jsou lidi vychovávaný.[/quote]g

No tohle je bohužel hnusná realita.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
HNLW453
Přispěvovatel

Příspěvek od HNLW453 »

aproč se ten autobusák nedomluvil s tím komu uhasil auto aby to šlo z jeho pojistky? :roll:
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

naplnění hasičáku je pár stovek, to žádná pojistka řešit nebude. Taky jsem jednou vystříkal svůj práškový 1kg na štarou škůdku - stál tam takový strejda na kraji silnice a už mu od motoru začalo prohořívat zadní plato pod sklem. Tak jsme tam foukli a bylo to OK. V tý chvíli tě ani nenapadne to s ním řešit, protože je rád že ví jak se jmenuje...Ale auta jezdila kolem a všichni jen blbě čumí.
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
HNLW453
Přispěvovatel

Příspěvek od HNLW453 »

no nevím, jednou jsem projel bouračkou a zapíchl se mi šroub do kola, normálně, jsem tam zůstal stát a až přijeli bengoši tak jsem se přihlásil jako poškozenej. Sice pneu byla sjetá, ale i tak mi dali pětikilo. Na zemi to kurva nenajdeš. (offtopic)
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“