Nechal jsem měnit obě manžety na homokloubech a když jsem odjížděl ze servisu tak začalo svítit ABS (po nastartování kontrolka zhasla ale po rozjetí cca na 5-10 km/h se rozsvítí), takže si myslim že mi zamázli čidlo nebo tu snímací mřížku vazelínou a čidlo špatně snímá i když samo o sobě je v pořádku. Můj problem je že v tom servisu nemaj diagnostiku a potřeboval bych vědět jak zjistit který čidlo nesnímá aby nemuseli rozebírat obě poloosy.
Dík
čidlo ABS
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: čidlo ABS
No vazelina by vadit tomu nemala. Cidlo snima na magnetickom principe.Kesy píše:Nechal jsem měnit obě manžety na homokloubech a když jsem odjížděl ze servisu tak začalo svítit ABS (po nastartování kontrolka zhasla ale po rozjetí cca na 5-10 km/h se rozsvítí), takže si myslim že mi zamázli čidlo nebo tu snímací mřížku vazelínou a čidlo špatně snímá i když samo o sobě je v pořádku. Můj problem je že v tom servisu nemaj diagnostiku a potřeboval bych vědět jak zjistit který čidlo nesnímá aby nemuseli rozebírat obě poloosy.
Dík
Predpokladam, ze sa zmenila vzdialenost cidla od ozubeneho venca. V horsom pripade znicili cidlo

Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex