čidlo ABS

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Kesy
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

čidlo ABS

Příspěvek od Kesy »

Nechal jsem měnit obě manžety na homokloubech a když jsem odjížděl ze servisu tak začalo svítit ABS (po nastartování kontrolka zhasla ale po rozjetí cca na 5-10 km/h se rozsvítí), takže si myslim že mi zamázli čidlo nebo tu snímací mřížku vazelínou a čidlo špatně snímá i když samo o sobě je v pořádku. Můj problem je že v tom servisu nemaj diagnostiku a potřeboval bych vědět jak zjistit který čidlo nesnímá aby nemuseli rozebírat obě poloosy.

Dík
Kesy
Přispěvovatel

Příspěvek od Kesy »

je to A4 1,9 tdi AFN motor, r.v. 96
Csala
Přispěvovatel

Re: čidlo ABS

Příspěvek od Csala »

Kesy píše:Nechal jsem měnit obě manžety na homokloubech a když jsem odjížděl ze servisu tak začalo svítit ABS (po nastartování kontrolka zhasla ale po rozjetí cca na 5-10 km/h se rozsvítí), takže si myslim že mi zamázli čidlo nebo tu snímací mřížku vazelínou a čidlo špatně snímá i když samo o sobě je v pořádku. Můj problem je že v tom servisu nemaj diagnostiku a potřeboval bych vědět jak zjistit který čidlo nesnímá aby nemuseli rozebírat obě poloosy.

Dík
No vazelina by vadit tomu nemala. Cidlo snima na magnetickom principe.
Predpokladam, ze sa zmenila vzdialenost cidla od ozubeneho venca. V horsom pripade znicili cidlo :x
Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex
AUDI 80
Přispěvovatel

Příspěvek od AUDI 80 »

Vytoč kola do rejdu a zastrč čidlo co nejvíc jde a pak ho malinko povytáhni. Udělej to na obou. pak se s tim pomalu projeť. Měli by se načetli. Nebo bude nějaký k.o. Taky se podívej po kabelech.Jestli jsou zapojený.
Kesy
Přispěvovatel

Příspěvek od Kesy »

tak bylo lehce povytažený čidlo,

dík za rady
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“