Ckp je zrusena !!!!

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Ckp je zrusena !!!!

Příspěvek od hansdob »

ckp je zrusena :-)
Naposledy upravil(a) hansdob dne 21 led 2015, 23:03, celkem upraveno 1 x.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Míšánek
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Míšánek »

je to jisté? Zrušena podle mě nebude jenom tak
Dr.Spiegel
Přispěvovatel

Příspěvek od Dr.Spiegel »

Nekecej. :-)

Tak to je potřeba pořádně zapít jestli je to pravda! :D
Berlingo 1.9D DJZ Bosch
HonzaXM
Přispěvovatel

Příspěvek od HonzaXM »

Mám tu složenku na 6300, to by fakt bodlo. :D Ale jestli kecáš, budu tuze moc smutnej. :P
Jaguar S-type 3,0, r.v.2003
Citroen XM Ambulance, 2,1TD 12V, r.v.1995
Citroen XM Musketier 3,0 V6 24V, r.v.1998
Citroen C5 break 2,0 HDi, r.v.2005
Citroen Berlingo 1,9D, r.v.2004
Citroen Berlingo 1,6 HDi, r.v.2009
Fiat Scudo 2,0 JTD, r.v.2008
A další...
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Pochopil jsem, že od Nového roku nesmějí vybírat poplatek do garančního fondu.
yirka
Aktivista

Příspěvek od yirka »

kdo dostal složenku má smolíka ostatní maj prej klídek
Golfisko
Aktivista

Příspěvek od Golfisko »

Kód: Vybrat vše

Zákonný příspěvek nepojištěných
Podle § 24c zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, jsou vlastníci a provozovatelé vozidel, kteří nemají sjednáno pojištění odpovědnosti z provozu vozidla (povinné ručení), počínaje 1. lednem 2009 povinni České kanceláři pojistitelů uhradit zákonný příspěvek do Garančního fondu za každý den, kdy není vozidlo pojištěno.

Tato povinnost se vztahuje na výzvy k úhradě příspěvku nepojištěných, které Česká kancelář pojistitelů odeslala do 14. ledna 2015 (včetně). Dne 15. ledna 2015 nabývá účinnosti novela zákona 168/1999 Sb., která ruší § 24c. Případy odeslané před účinností novely budou vypořádány dle původní právní úpravy, tzn. motorista je povinen na výzvu reagovat, a to buď zaplacením příspěvku nepojištěných do Garančního fondu nebo prokázáním skutečnosti, že se na něho povinnost hradit příspěvek nevztahuje.
G3 Variant 1,9 TDiObrázek ... only S764
HonzaXM
Přispěvovatel

Příspěvek od HonzaXM »

Jak u mě spěchali, kurvy! :x
Jaguar S-type 3,0, r.v.2003
Citroen XM Ambulance, 2,1TD 12V, r.v.1995
Citroen XM Musketier 3,0 V6 24V, r.v.1998
Citroen C5 break 2,0 HDi, r.v.2005
Citroen Berlingo 1,9D, r.v.2004
Citroen Berlingo 1,6 HDi, r.v.2009
Fiat Scudo 2,0 JTD, r.v.2008
A další...
HNLW453
Přispěvovatel

Příspěvek od HNLW453 »

Od 15.1. 2015 platí novela zákona o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla. Tato novela odebrala České kanceláři pojistitelů právo obesílat motoristy a požadovat takzvaný příspěvek nepojištěných. Přes velkou kritiku laické i odborné veřejnosti inkasovala kancelář v minulých letech několik miliard korun z kapes českých motoristů. Ti žádají opětovné prošetření svých případů a vrácení peněz. Jen prostřednictvím iniciativy STOPČKP.cz se jim doposud podařilo získat od kanceláře pojistitelů nazpět více než 1,5 mil. Kč.

Kancelář vymáhá příspěvek nepojištěných i po motoristech, kteří vozidlo již vozidlo dávno nevlastní, nebo vozidlo neprovozují na veřejných pozemních komunikacích. V minulosti se objevila i řada případů, kdy byli lidé odsouzeni k úhradě příspěvku nepojištěných za vozidlo, které nikdy nevlastnili. Tento stav nebyl jen chybou samotné ČKP, ale i řady soudů, které mnohdy vynášely rozsudky bez hlubšího zkoumání a znalosti věci.

Od roku 2013 hájí zájmy motoristů iniciativa STOPČKP.cz, která zastupuje více než 3 000 poškozených. Rok po té se obrátila na orgány veřejné správy s peticí, kterou podpořilo více než 4 000 lidí.

Motoristů se v roce 2014 opakovaně zastal i Ústavní soud, který se v několika rozhodnutích jednoznačně vymezil proti praxi ČKP a vyjádřil nesouhlas s řadou rozsudků obecných soudů.

Skupina poslanců, na jejichž návrh byla novela zákona schválena poslaneckou sněmovnou, ve své důvodové zprávě doslovně uvedla, že původní, tedy končící právní úprava, se stala hojně užívaným a oblíbeným zdrojem výdělku inkasních agentur a advokátních kanceláří se specializací na správu pohledávek. Agentury se tímto faktem ani veřejně netají a za pomoci tvrdých vyjednávacích metod přesvědčují každodenně osoby o existenci smyšlené povinnosti k zaplacení fiktivních dluhů na pojištění.

Novelu zákona chválí i Jiří Ptáček ze STOPČKP.cz. „Řada motoristů byla záměrně uvedena v omyl. Desítky tisíc lidí požadované peníze zaplatili jen díky systematickému zastrašování. Nyní může většina z nich žádat peníze zpět,“ dodává Ptáček.

Kolik peněz vrátila ČKP individuálním žadatelům není známo, ale objem vrácených peněz prostřednictvím STOPČKP.cz přesáhl více než 1,5 mil. Kč. Řada lidí se o své peníze teprve může přihlásit, protože kancelář v minulosti oslovovala stovky tisíc motoristů ročně a vybrala od nich několik miliard korun. Dle představitelů STOPČKP.cz může dosahovat množství neoprávněně vybraných peněz až 50% a všichni poškození by se měli o své peníze přihlásit.

Informace jak může STOPČKP.cz pomoci ve Vašem osobním případu, naleznete zde: http://www.stopckp.cz/ckp-penize-zpet/
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

Ale zase pro změnu my obyčejní kteří budeme jezdit povinně pojištěni když vás nabourá hnědočech nebo jemu podobná sociální fetka s nepojištěným autem tak si opravu svého vozu zaplatíte sami protože z toho člověka nikdo nic nedostane.

Doufám že se na toto zpřísní kontroly a budou velký flastry a odstavování nepojištěných vozu policii jelikož když mi sociál nedá přednost a já zmuchlám auto jsem v pytli ......................
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Míšánek
Přispěvovatel

Příspěvek od Míšánek »

hansdob píše:Ale zase pro změnu my obyčejní kteří budeme jezdit povinně pojištěni když vás nabourá hnědočech nebo jemu podobná sociální fetka s nepojištěným autem tak si opravu svého vozu zaplatíte sami protože z toho člověka nikdo nic nedostane.

Doufám že se na toto zpřísní kontroly a budou velký flastry a odstavování nepojištěných vozu policii jelikož když mi sociál nedá přednost a já zmuchlám auto jsem v pytli ......................
Napsal jsi pěknou blbost (LOL)
Když do tebe nabourá nepojištěné vozidlo, tak právě tahle kancelář by ti měla škodu zaplatit a od viníka dopravní nehody ji pak budou i s patřičnýma úrokama vymáhat, tak tady nepiš nesmysly, které můžou jiné uživatele uvést v omyl ;)
STIB
Přispěvovatel

Příspěvek od STIB »

hansdob píše:Ale zase pro změnu my obyčejní kteří budeme jezdit povinně pojištěni když vás nabourá hnědočech nebo jemu podobná sociální fetka s nepojištěným autem tak si opravu svého vozu zaplatíte sami protože z toho člověka nikdo nic nedostane.

ČKP funguje dál,jen už neinkasují.Pojištovny zaplatí víc do fondu a tím zdraží pojistné.Takže to stejně zaplatíme i s chlupama.
OCTAVIA- ALH
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“