Čím topíte v automatickém kotli?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Čím topíte v automatickém kotli?
Chtěl bych se zeptat - mám Kovarson Tiger 20kw a topím většinou ořechem 2.
Máte někdo zkušenosti s alternativním palivem? Co všechno se dá do zásobníku "nacpat"? Někde jsem četl že například dřevní štěpka, ale to se mi moc nezdá.
Edit: Peletky jsou mi jasný, ale je to drahá sranda. Byl sem dokonce nalomenej, že si to budu vyrábět sám, ale jsou to celkem bláhový představy, prej to neni zas tak jednoduchý.
Máte někdo zkušenosti s alternativním palivem? Co všechno se dá do zásobníku "nacpat"? Někde jsem četl že například dřevní štěpka, ale to se mi moc nezdá.
Edit: Peletky jsou mi jasný, ale je to drahá sranda. Byl sem dokonce nalomenej, že si to budu vyrábět sám, ale jsou to celkem bláhový představy, prej to neni zas tak jednoduchý.
Octavia I ASV
Impreza WRX 195kW
Impreza WRX 195kW
Sorry ale kolik ročně protopíš tim ořechem že bys byl ochotnej se věnovat výrobě?a jak často chodíš ke kotli?přiložit, vyhodit popel?
K tématu, slyšel jsem že lidi topěj i pšenicí.asi přebytky nebo napadené škudcem,hnilobou, nehodící se ani na výkrm.
K tématu, slyšel jsem že lidi topěj i pšenicí.asi přebytky nebo napadené škudcem,hnilobou, nehodící se ani na výkrm.
NÁKUP A PRODEJ DÍLŮ ŠKODA 775668906,!sz-ne!
Veškeré dotazy pouze na email. Protranscar@email.cz díky
Kotel mám od začátku zimy, takže ještě pořádně nevim, kolik to spolyká za topnou sezonu. Popel vybírám jednou za 2-3 dny, někdy i jednou denně, abych nenadělal takovej bordel. Zásobník při teplotách okolo nuly vydrží v pohodě 3 dny, ale zase záleží jak topíš, kolik teplý vody spotřebuješ.
Jinak čistim ho jednou za tejden, je v něm ranec sazí, to se mi zdá jako největší nevýhoda, protože se prostě nadělá bordel a já si v kotelně udržuju čistotu
Když se topí se dřevem, tak se vnitřek kotle zanáší minimálně, ale musíš k tomu pořád lítat.
Jinak k těm peletkám, samozřejmě práci nepočítam, ale co sem si tak pročítal tyhle témata na internetu, tak je návratnost v rozmezí 1-5 let..
Myslel sem, že bych mohl občas i něco prodat kdyby byl nadbytek, ale upustil jsem od toho, je to celkem alchymie..
Jinak čistim ho jednou za tejden, je v něm ranec sazí, to se mi zdá jako největší nevýhoda, protože se prostě nadělá bordel a já si v kotelně udržuju čistotu

Když se topí se dřevem, tak se vnitřek kotle zanáší minimálně, ale musíš k tomu pořád lítat.
Jinak k těm peletkám, samozřejmě práci nepočítam, ale co sem si tak pročítal tyhle témata na internetu, tak je návratnost v rozmezí 1-5 let..
Myslel sem, že bych mohl občas i něco prodat kdyby byl nadbytek, ale upustil jsem od toho, je to celkem alchymie..
Octavia I ASV
Impreza WRX 195kW
Impreza WRX 195kW
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
já to přesně nepočítal, ale tady to spočítali +- 1kč/kg
http://forum.tzb-info.cz/128095-vyroba-pelet-doma
http://forum.tzb-info.cz/128095-vyroba-pelet-doma
Octavia I ASV
Impreza WRX 195kW
Impreza WRX 195kW
Bud rád za ten ořech. Co sem se s lidma bavil tak berou popel po 3-4dnech a zásobník řešej podle velikosti. To závidim.
Já letos topim v nájmu dřevoplynem,tedy dřevosplynujicim kotlem,nemněl jsem navýběr, tak jsem aspon zainvestoval aku nádrž abych se nad ránem nebudil zimou.
Už aspon vim že si mám postavit př. Koupit nizkoenergetickej barák a budu mít klid.topení si zařidim podle svého a nebudu muset x krát denně lítat do kotelny mimo barák. Je kurva 21 stoleti
Já letos topim v nájmu dřevoplynem,tedy dřevosplynujicim kotlem,nemněl jsem navýběr, tak jsem aspon zainvestoval aku nádrž abych se nad ránem nebudil zimou.
Už aspon vim že si mám postavit př. Koupit nizkoenergetickej barák a budu mít klid.topení si zařidim podle svého a nebudu muset x krát denně lítat do kotelny mimo barák. Je kurva 21 stoleti

NÁKUP A PRODEJ DÍLŮ ŠKODA 775668906,!sz-ne!
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Takže kotel je SPAW METThomy píše:Tak to mně to dělá popela víc.. A hlavně ty saze.WHITE-CZ píše:Máme doma automatický kotel. Topím peletkama vlastní výroba (odpad z máku a jeteliny) Popel jednou týdně. Název kotle napíšu až tam půjdu.
To u peletek takovej problém nebude předpokládam, co?
No ty peletky jsou pohoda, lis ze začátku nic moc a pak jak se "zajel" tak už to jde dobře.
Lis jsem koupil tady http://www.briketovacilis.eu/
BMW X5 E53 3.0D 135KW
WHITE-CZ píše:Takže kotel je SPAW METThomy píše:Tak to mně to dělá popela víc.. A hlavně ty saze.WHITE-CZ píše:Máme doma automatický kotel. Topím peletkama vlastní výroba (odpad z máku a jeteliny) Popel jednou týdně. Název kotle napíšu až tam půjdu.
To u peletek takovej problém nebude předpokládam, co?
No ty peletky jsou pohoda, lis ze začátku nic moc a pak jak se "zajel" tak už to jde dobře.
Lis jsem koupil tady http://www.briketovacilis.eu/
Tak to jo, ještě o tom popřemejšlim, ale nemám páru, kde bych bral materiál

Octavia I ASV
Impreza WRX 195kW
Impreza WRX 195kW