Renault Megane 1.9 DTI problem s vstrekovanim

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Danihell
Nováček
Odpovědi: 0

Renault Megane 1.9 DTI problem s vstrekovanim

Příspěvek od Danihell »

Zdravim robil som si vymenu filtrov aj vodu som menil. Ale po naštartovani pridam a potom mi vypne plyn a prida na 1500 ot a už nič nereaguje. Ked pomali pridavam tak pridam aj na 3000 ot ale potom mi zasvieti ta kontrolka a prida na 1500 ot. V jednej knižke som čital že ta kontrolka znamena "störung der Einspritzanlage" problem zo vstrekovanim. Ale to čerpadlo išlo predtym dobre je to boshka. Mam megana 1997 1.9 dti 72kw. Auto išo bez problemov aj teraz štartuje pekne aj ma pravidelny chod motora. A ta kontrolka mi zasvieti aj pri vypnutóm motore. Rozmyšlam či sa nepridrelo čerpadlo kym natiahlo naftu alebo vaha vzduchu či sa nepkazila.

Pridavam video čo to robi. https://www.youtube.com/watch?v=Xri7TIg ... e=youtu.be
Moje prve auto bolo BMW 525 TDS. Pred tym som dal Ocove auto na strechu Scenik 1.9DTI teraz mam Megane 1.9 DTI 1997
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

musíš na diagnostku k někomu kdo umí víc jak číst pamět závad a ten ti přesně řekne co tomu je

rozmýšlat nepomože ;)
Danihell
Nováček

Příspěvek od Danihell »

Na diagnostike to bolo aj sa mi na to kukalo viac mechanikov nič sa nezistilo že sa stym nestretli. ALe diagnostika bola delphi tak na nej sa moc neda zistiť mam ešte na zajtra objednaneho jedneho čo ma origo renault.
Moje prve auto bolo BMW 525 TDS. Pred tym som dal Ocove auto na strechu Scenik 1.9DTI teraz mam Megane 1.9 DTI 1997
slovacek.milos
Aktivista

na diagnostike to bolo

dianostika je o tom že se zjistí příčina bohužel nevíš nic

ani čísla závad která tam jsou proto se ti riožne kontolka motoru

musíš aspon vědět ty čísla závad,
Danihell
Nováček

Příspěvek od Danihell »

už si fakt nepametam tie čisla zavad ešte skusim zajtra vyčistiť holender na čerpadle a ak ani to musim isť na nudzovom režime za mechanikom čo ma tu diagnostiku asi 20km lebo ma vela roboty
slovacek.milos
Aktivista

tak si pametaj pokud se rožne kontolka tak je v paměti závada a ty musíš vědět její číslo, načtení různou diag může mít různý komentář ale číslo je číslo!!!!!!
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

byls to projet nebo to nejde? jestli jsi jen dělal filtry, nebude problém tam ?
značka filtru ? nedal jsi ho blbě ? těsnění v zápichu v tý plastový šochtli - nesaje to luft ? ( tuhle mě to vyjebalo na scenicu dci )
Danihell
Nováček

Příspěvek od Danihell »

dnes som to skušal davať aj na priamo nepomoholo na diagnostike mi vypisalo že vadne čislo merania teploti paliva. Ale to mi pisalo už aj pred tym.
slovacek.milos
Aktivista

pokud dáváš palivo napřímo tak to dělej tímto zůsobem,

vem hadici nasad na sání u čeradla, na hadici nasad nálevku a nalej naftu, povol trubky na vstřikách a startuj

podle hladiny nafty poznáš přesně jesttli do čerpadla nafta padá

vrazit hdice od čeradla do kanystru nemusí být vždy to pravé ořechové
Danihell
Nováček

Příspěvek od Danihell »

Robil som to tak ešte som aj naťahoval s pumpou akurat som nemal povolnee trysky ale nafta cez prepad tiekla prudom.
slovacek.milos
Aktivista

tak to musíš udělat znova s povolenýma trubkama

jsou čeradla když máš jeden vadný vstřik tak nenatočíš
Danihell
Nováček

Příspěvek od Danihell »

Ale mne auto štartuje pekne chyta bez problemov ma pravidelny chod motora. Akurat ked pridam da ma do nudzoveho režimu.
slovacek.milos
Aktivista

Danihell píše:Ale mne auto štartuje pekne chyta bez problemov ma pravidelny chod motora. Akurat ked pridam da ma do nudzoveho režimu.
pochybuju že to je někajký nůdzový režim,

spíš máš v háji pedál, pokud nezobrazí úhel po přidání v řj motoru

řj motoru zvedne otáčky spravidla na 13OO aby bylo možno dojet do servisu
Danihell
Nováček

Příspěvek od Danihell »

No dnes som ten valček "potenciometer" zhodil dolu a dal ho do bratoveho scenika tam ide všetko ako ma jeho som dal do mojho a stale to iste. Tak teraz mi poradil mechank vymeniť čapicu na čerpadle. Cele čerpadlo nechcem meniť lebo sa rozoberaju pri tom rozvody.
Odpovědět

Zpět na „Renault / Dacia“