Kompresor klimatizace
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Kompresor klimatizace
Zdravím,
jak poznám, či mi odchází pouze elektromagnetická spojka na kompresoru a nebo celý kompresor klimatizace.
Při zapnuté klimatizaci se objevily ošklivé zvuky. Při vypnuté zvuky zmizí.
A ještě dotaz k měnění náplně klimy - je to nutné, když pořád chladí dobře?
Díky za info.
jak poznám, či mi odchází pouze elektromagnetická spojka na kompresoru a nebo celý kompresor klimatizace.
Při zapnuté klimatizaci se objevily ošklivé zvuky. Při vypnuté zvuky zmizí.
A ještě dotaz k měnění náplně klimy - je to nutné, když pořád chladí dobře?
Díky za info.
-
- Aktivista
Na čem to máš? Na vzducholoďi?
Doplňovat se doporučuje, protože při odsátí se odsaje i cca 10% olejové náplně, který se pak při plnění vymění za nový. Když se to dělá každý rok, tak to hodně pomůže v životnosti stáloběžným kompresorům s proměnlivým výkonem co spojku nemají a točí se pořád.
Nenapsal jsi co je to za zvuk, syčení třeba dělá expanzní ventil když je v klimě málo chladiva. Rachtání může dělat napínák řemene. Ne vždycky je to elmag spojka nebo kompresor.
Doplňovat se doporučuje, protože při odsátí se odsaje i cca 10% olejové náplně, který se pak při plnění vymění za nový. Když se to dělá každý rok, tak to hodně pomůže v životnosti stáloběžným kompresorům s proměnlivým výkonem co spojku nemají a točí se pořád.
Nenapsal jsi co je to za zvuk, syčení třeba dělá expanzní ventil když je v klimě málo chladiva. Rachtání může dělat napínák řemene. Ne vždycky je to elmag spojka nebo kompresor.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Ano,běhá tam dohromady chladivo a olej,případně ještě barvivo. Pokud vládneš angličtinou,tady je výčet zvuků které umí kompresor.http://www.sanden.com/objects/Compressor_Noise.pdf
Podle mne nejdřív zkontrolovat jestli spíná dobře spojka a točí se celý kompresor (zkusit protočit za matku na hřídeli).Můžeš mít kompresor zadřený a ustřižený náhon...ale to by ti to těžko dobře chladilo
...Jestli je to pravidelnený klapající zvuk,zrychlující s o táčkami, může to být poškozený sací nebo výtlačný ventil kompresoru.
Podle mne nejdřív zkontrolovat jestli spíná dobře spojka a točí se celý kompresor (zkusit protočit za matku na hřídeli).Můžeš mít kompresor zadřený a ustřižený náhon...ale to by ti to těžko dobře chladilo

-
- Přispěvovatel
demontuj spojku a zajed si do aci
http://aci.cz/vse-pro-klimatizaci-dily- ... 65945.html
tam vyberes novou a chladis dal
http://aci.cz/vse-pro-klimatizaci-dily- ... 65945.html
tam vyberes novou a chladis dal

O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika