smrdi klima
Moderátoři: šulda, Moderátoři
smrdi klima
Mám golf iv a neskutečně smrdí klima, stane se to když ji mám zaplou aspoň 5 min a následně po vypnutí jde z ní zatuchly smrad , čím by to mohlo být? Odtok je v pořádku a při čištění strikali sprejem přímo na vymenim, byl jsem u toho. Snad mi někdo poradite co stim......
mozes poradit ten ozon, ako? dikroman1648 píše:Chce to pořádný čistič na lihové bázi, ta pěna je k ničemu nebo pak čištění ozonem
Octavia 1 Elegance rv2003 ASZ TDI PD 96kW M6 96500km
Kupena v maji 2003
/contitech rozv pri 90500 po 11 rokoch/
spotreba tempomat 140 plne auto 5.6 displej=realita
dlhodoba spotreba 5.1
spotreba pri 80 4.2L/100km
Kupena v maji 2003
/contitech rozv pri 90500 po 11 rokoch/
spotreba tempomat 140 plne auto 5.6 displej=realita
dlhodoba spotreba 5.1
spotreba pri 80 4.2L/100km
-
- Aktivista
Odpovědi: 0
já měl před měsícem, to byla rychna jak prase,
vytahl jsem kabinový a v kel koupil rozprašovač a stříkal ho přímo jak nasává vzduch u stěračú, zapl jsem ventilátor a postupně stříkal až jsem tam ten sajrajt vystříkal,
pak jsem vzal pěnový čistit a nahulil jsem do všech výdechů 4OO ml pěny, je potřeba dbát aby byl ten průduch zalý ay nebyl zavřený když se pěna stříká, ted jsem stím autem jel a ok nesmrdí

vytahl jsem kabinový a v kel koupil rozprašovač a stříkal ho přímo jak nasává vzduch u stěračú, zapl jsem ventilátor a postupně stříkal až jsem tam ten sajrajt vystříkal,
pak jsem vzal pěnový čistit a nahulil jsem do všech výdechů 4OO ml pěny, je potřeba dbát aby byl ten průduch zalý ay nebyl zavřený když se pěna stříká, ted jsem stím autem jel a ok nesmrdí
-
- Aktivista
Vždycky taky nepomůže,hlavně u těch klimatizací kde se toho nedá zbavit dlouhodobě. Ideální je kombinace mokrý cesty tj. ultrazvuk a pak suchý cesty tj. ozon. Ale i tak to někdy smrdí i potom. Ozon maker se dá do auta,zabouchnou se dveře, zapne klima, dá se vnitřní okruh nastartuje a nechá se to makat. Někde to dělají hodinu,někde dvě. Životnost mašinky je asi 7000 hodin a náklady při ceně 7000kč za mašinu jsou asi 1 kč za čištění. Servisy si řeknou třeba i 350 za úkon, což je dobrej kšeft
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Pěnové jsou napytel...nejvíc se mi osvědčila desinfekce Wurth
http://www.sbazar.cz/mirap/detail/79152 ... ace-300-ml
musí se ale stříkat na vysušený výparník,tzn nechat jet před aplikací cca 5 minut ventilátor,vypnutá klima. Pokud tam máš vysráženou vodu, neúčinkuje tak jak by měl
Nestříkej to na výměník, ale vyndej pylový a nastříkej desinfekci do nasávání pod čel. sklem...přitom ventilátor naplno, všechny klapky otevřené a stříkat na několikrát...10 sekund stříkat,pauza 10 min s vyplým ventilátorem,nechat působit a zopakovat
http://www.sbazar.cz/mirap/detail/79152 ... ace-300-ml
musí se ale stříkat na vysušený výparník,tzn nechat jet před aplikací cca 5 minut ventilátor,vypnutá klima. Pokud tam máš vysráženou vodu, neúčinkuje tak jak by měl
Nestříkej to na výměník, ale vyndej pylový a nastříkej desinfekci do nasávání pod čel. sklem...přitom ventilátor naplno, všechny klapky otevřené a stříkat na několikrát...10 sekund stříkat,pauza 10 min s vyplým ventilátorem,nechat působit a zopakovat
Naposledy upravil(a) mecano dne 13 črc 2015, 19:09, celkem upraveno 1 x.
po tom v čem jezdím a co mám všechno OFF nebo ON je každému HOV..
-
- Přispěvovatel
nevim co mas za golfa, ale pokud mozno demontovat cidlo primo na vymeniku a tou dirou vystrikat. Strikani do ofuku a pres ventilator je na hovno.
Idealni je koupit v lekarne plosnou disinfekci co stoji par korun, je to bezbarvej roztok, naleju to do strikaci nadoby a pomoci hadicky s rozpracovacem tou dirou kompletne vystrikam, ale to tak, ze pod autem musi bejt louze. Proleju to klidne litrem a pul roztoku. Necham chvilku behat ventilator aby se to osusilo a vystrikam klasickou penou na klimu s nejakou vuni pro efekt
..takhle to delam a zatim ok
Jednou jsem resil MB kde to neslo za zadnou cenu vycistit, tak se demontovala palubka a to co bylo na vymeniku za slem a plisen si neumite predstavit
Idealni je koupit v lekarne plosnou disinfekci co stoji par korun, je to bezbarvej roztok, naleju to do strikaci nadoby a pomoci hadicky s rozpracovacem tou dirou kompletne vystrikam, ale to tak, ze pod autem musi bejt louze. Proleju to klidne litrem a pul roztoku. Necham chvilku behat ventilator aby se to osusilo a vystrikam klasickou penou na klimu s nejakou vuni pro efekt

Jednou jsem resil MB kde to neslo za zadnou cenu vycistit, tak se demontovala palubka a to co bylo na vymeniku za slem a plisen si neumite predstavit

O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika