Doplňujete vazelínu do homokineťáků?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Doplňujete vazelínu do homokineťáků?
Ahoj, doplnujete preventivně vazelínu do homokineťáků, pokud je vše v pořádku? nedá se to nějak přeplnit a tim poškodit manžetu, popřípadě kloub? Jakým způsobem poznáte vůli kloubu, vnitřních a vnějších? V kloubech přirozeně cvaká, je to kov na kov, ale jak moc a co nesmí kloub dělat? Díky. Tom
Mercedes Benz S124 250d (1989) EX
Škoda Fabia 1.9 tdi (2002)
Škoda Superb 2.0 TDI (2012)
Škoda Fabia 1.9 tdi (2002)
Škoda Superb 2.0 TDI (2012)
tým že budeš meniť vazelinu v kĺbe predĺžiš jeho životnosť. Treba jej tam natlačiť tolko kolko sa len dá,nikdy jej tam nedokážeš dať tak moc aby to poškodilo manžetu. Čo sa týka vôle tak by som to neriešil až pokým ti nezačne ten klb klepotať v zákrutách, ak sa tak začne diať treba vymeniť...
VW Golf VI 2.0TDI R-line, Highline, 103kw, r.v.2012
Škoda Octavia 3 r.v.2016 1.6TDI 81kw
Škoda Octavia 3 r.v.2016 1.6TDI 81kw
-
- Nováček
Vazelína
Nevím nevím když si koupíš kloub taky ti k tomu nedávají kýbl maziva mělo by tam být dost a ne moc.Jednou jsem dal moc v manžetě se nahromadil na jednu stranu a odstředivou silou pak začal lítat ven.Takže můj názor pokud ti někde vazelina neutíká že bys měl prasklou manžetu asi bych nedoplňoval ale je to věc názorů.
Čeho je moc toho je příliš.
Čeho je moc toho je příliš.
No u koncernu vyndat šroub a doplnit vazelínu jistě neuškodí..A to, že vazelína vysychá, je fakt, hlavně u vnitřních kloubů..Pak se přidírají a když to člověk rozebere, je tam někdy jen "vazelínový prach.".roman1648 píše:preventivně doplňovat vazelínu....tak možná do štauferky u 120ky
jinak neeee, ještě u stříhání spony zkurviš manžetu a máš to
přílišná aktivita někdy škodí
pokud není manžeta prasklá nebo nespadne spona, neřešit...

nepropadat panice...
- martinsidlo
- Aktivista
Já přimazávám cca každých 40tis km,to je u mě každých půl roku. Sponky mám šroubovací,na zahradní hadice,na vnitřní klouby mám mazničku a prostrčit pod manžetou bez rozebírání.
Když nedomažu,nemůžu se divit na vybrace při zatížení a vysokých rychlostech zvláště v těchto teplotách.
Když nedomažu,nemůžu se divit na vybrace při zatížení a vysokých rychlostech zvláště v těchto teplotách.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Přijede auto s prasklou manžetou, kloub necvaká. Sundám starou manžetu, kloub vymeju, vše usadím na původní místa, namažu novou vazelínu, nasadim manžetu, jdu to projet a světe div se, kloub cvaká. Možná lepší nevymejvat, nerozebírat, jen trochu doplnit a jezdit. Pokud je manžeta ok, tak nesahat. Toť moje zkušenost a nejsem sám.
Oct asv 2000, DieselPower
Jake používáš mazivo?martinsidlo píše:Já přimazávám cca každých 40tis km,to je u mě každých půl roku. Sponky mám šroubovací,na zahradní hadice,na vnitřní klouby mám mazničku a prostrčit pod manžetou bez rozebírání.
OCTAVIA- ALH
- martinsidlo
- Aktivista
Pája 19 píše:Přijede auto s prasklou manžetou, kloub necvaká. Sundám starou manžetu, kloub vymeju, vše usadím na původní místa, namažu novou vazelínu, nasadim manžetu, jdu to projet a světe div se, kloub cvaká. Možná lepší nevymejvat, nerozebírat, jen trochu doplnit a jezdit. Pokud je manžeta ok, tak nesahat. Toť moje zkušenost a nejsem sám.
To se mi stalo v sobotu když jsem měnil dvouhmotu na OII a zároveň manžetu. Pry se s tím nemám srát, tak jsem nevymýval, jen srazil, vytřel, nová manžeta, cca 100g tuku a včera telefon že tam něco cvaká.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro