1.9 tdi ASV klepot

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

ferdy91
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

1.9 tdi ASV klepot

Příspěvek od ferdy91 »

Zdravim chcel by som sa opytat ci niekto z vas mal podobny problem.Auto mi tak trosku klepka priam na 99% rovnako ako na videu https://www.youtube.com/watch?v=3CuvnzBN1xs
Studeny start ok na brnk ale pocut klepanie tak mozno 2-3sec a stichne avsak pocut to klepkanie ako na videu v kabine to neni moc extra pocut ale zvonka ako stary diesel.Co mam spravene piestne kruzky nove loziska na kluke skontrolovane ziaden kompozit hlava druha odtlakovana zrovnana zabrusene ventily gufera nove ciastocne GO motora olej nezerie len to klepkanie tah vynikajuci spotreba tak cca 20€ 400km rozvody nastavene predvstrek 51-53 co takto moze klepkat? hydrostely? alebo to moze byt olejom 10w-40 sice je tam nejaky dexol ale splna specifikacie VW 505 00 cize vpodstate by to nemalo prekazat
xshreck
Přispěvovatel

Příspěvek od xshreck »

Dokud jezdí a nezhoršuje se to, tak bych to neřešil. Jestli myslíš takové to klepkání. Mě to dělá taky, sralo mě to - jezdím s tím už pár desítek tisíc bezezměny, trošku upravený výkon. A jezdí to furt. Snad něco nevypadne :)
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

pokud je auto už olítaná vrána s pochybnou minulostí zkus příš M7 ads IV superturbo 15W4O cca do 3OO km tvuj nepatrný problém odstraní
ferdy91
Přispěvovatel

Příspěvek od ferdy91 »

Nezhorsuje sa to nie len ma trošku serie ten klepot lebo koncernova napr octavia tak neklepe ale asi máš pravdu nebudem to resit ak to bude klepat moc potom to poresim možno to robí aj poriedeny raciol s naftou :D
STIB
Přispěvovatel

Příspěvek od STIB »

Některé ASV takto klepou.Prej je to jejich vlastnost.
OCTAVIA- ALH
slovacek.milos
Aktivista

pokud tam leješ stolní olej tím spíš bych tam lil to superturbo M7ADSIV 15W4O, jedu v tom cca 15 let, navíc ho nedávno homologovali pro alternativní paliva
ferdy91
Přispěvovatel

Příspěvek od ferdy91 »

Zatiaľ to bolo tak na 40l nafty a nejaké 2l raciolu prefiltrovaneho samozrejme ale momentálne mám asi 400l oleja tak postupne ho budem asi riešiť 1:3 1l olej 3l nafty je to ok? Či moc veľký pomer je mi jasné že motoru to nijako extra nepomôže ale snáď ani extrémne neuškodí 15w nechcem 10w mi nebere ani kvapku a olej menim každých 10tisic niekedy o niečo skôr pre svoju istotu
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Vždyť ten motor jde tiše jak "lví pšouk", ten tišeji jít neumí. Čistě mechanický zvuk. Při zakrytování motoru a zavřené kapotě je to tiché.
Je-li ti to moc hlučné,kup si módní elektromobil.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,770tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
quadko
Přispěvovatel

Příspěvek od quadko »

Ja tam tiež žiadne klepotanie nepočujem. Keď je motor zakrytovaný zo spodu aj z vrchu tak je to jak pradúca mačka (noteeth) nemyslím si že je niekde chyba. Ja mám na octe 400 000 a od novoty ide presne tak isto ako na videu tiež je to ASV
blefa
Přispěvovatel

Příspěvek od blefa »

Taky mi klepe, je to patrný při poslechu zespoda a dělá mi to 4. válec. (je to slyšitelné i při jízdě) Druhý auto AGR to je ve srovnání šepot.. Někdo tu řešil lízlý píst pravděpodobně z důsledku nedostatečného chlazení. Já zatim měřil jen tlaky - OK a vyměnil hydry, koplet spojku. Klepe pořád stejně - neřešim, jezdim..
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Taky klepe, jezdím dál.
Oct asv 2000, DieselPower
slovacek.milos
Aktivista

ferdy91 píše:Zatiaľ to bolo tak na 40l nafty a nejaké 2l raciolu prefiltrovaneho samozrejme ale momentálne mám asi 400l oleja tak postupne ho budem asi riešiť 1:3 1l olej 3l nafty je to ok? Či moc veľký pomer je mi jasné že motoru to nijako extra nepomôže ale snáď ani extrémne neuškodí 15w nechcem 10w mi nebere ani kvapku a olej menim každých 10tisic niekedy o niečo skôr pre svoju istotu
tak to si musíš dělat podle sebe a svojí hlavou na olej do nádrže žádný návod není to se ředí podle strachu nebo si myslíš, případně se ti zdá

do motoru přesný ale ty chceš ten svůj tak to je prostě celé tvůj rybíz ;)
optimista
Přispěvovatel

Příspěvek od optimista »

som na tom rovnako ako Ty raz klepe raz ide ako hodinky pomaly prichadzam nato ze to bude bud cerpadlom alebo dodavkou nafty do cerpadla slabo si taha naftu obcas bublinky minule mi kamos povedal to tvoje auto hlta vela luftu budem riesit na jesen aby mi netuhla bio nafta v zime ak nato prides daj vediet cim to bolo
s 120gls T603 favorit opel astra g
octavia 1 tdi 81kw AHF rv 2000 470 xxx tis predana MB B trieda 180D automat ma moja lepsia polovicka
golf 4 1.6 benzin mercedes w 211 220 cdi 2008 origo diag mercedes bmw univerzalna diag launch x 431
slovacek.milos
Aktivista

optimista píše:som na tom rovnako ako Ty raz klepe raz ide ako hodinky pomaly prichadzam nato ze to bude bud cerpadlom alebo dodavkou nafty do cerpadla slabo si taha naftu obcas bublinky minule mi kamos povedal to tvoje auto hlta vela luftu budem riesit na jesen aby mi netuhla bio nafta v zime ak nato prides daj vediet cim to bolo
bubliny tam nemají co dělat ani jedna musíš tahat čistou naftu ;)
optimista
Přispěvovatel

Příspěvek od optimista »

Miloš to mi je jasne ze zaklad je bez bublin len kde to taha zatial netusim minule som prisiel v robote k autu po 3 tyzdnoch pol priesvitnej hadice bol vzduch auto startlo na drc a islo az domov bez vahania kos cistim pravidelne filter aj s teckom tiez ostavaju spoje hadic da sa to nejak lepsie utesnit? dik
s 120gls T603 favorit opel astra g
octavia 1 tdi 81kw AHF rv 2000 470 xxx tis predana MB B trieda 180D automat ma moja lepsia polovicka
golf 4 1.6 benzin mercedes w 211 220 cdi 2008 origo diag mercedes bmw univerzalna diag launch x 431
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“