AFN - přetěsnění čerpadla

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
hugo
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

AFN - přetěsnění čerpadla

Příspěvek od hugo »

Ahoj,
zjistil jsem netěsnost na čerpadle u motoru AFN u velkého šroubu s třemi hranami mezi výstupy čerpadla. Fotky jsou pořízeny asi minuto po nastartování motoru po očištění čerpadla. Pročetl jsem toho už dost, ale stejně přesně nevím:
- co koupit na opravu?
- postup výměny těsnění?
- je třeba po výměně něco nastavovat?

Moc díky.
MartinV
ObrázekObrázek
sniper--
Aktivista

Příspěvek od sniper-- »

Je tam jen měděná položka
autoservis pneuservis.
Tel.774 225538
hugo
Přispěvovatel

Příspěvek od hugo »

Na co je vubec ten sroub a ten mensi sroub v nem? Staci odmontovat trubky, vysroubovat ten sroub vymenit medenou podlozku a opetovne smontovat bez jakehokoliv nastavovani?
Diky
MartinV
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

nic nerozebírej přitehni ten šroubek a bude to ok když šroubek odšroubuješ tak se tam strkají honinky na seřízení čerpadla
hugo
Přispěvovatel

Příspěvek od hugo »

slovacek.milos píše:nic nerozebírej přitehni ten šroubek a bude to ok když šroubek odšroubuješ tak se tam strkají honinky na seřízení čerpadla
Ten menší šroubek (ořech 12) jsem se snažil s citem utáhnout, ale už to víc nešlo. Zkusím tedy ještě dorvat ten velký s trojhranem. Jde na to narazit nějaký ořech nebo používáte hasak/sickovky?
arlie
Přispěvovatel

Příspěvek od arlie »

Jde to určitě z toho středu? Nejde to od trubky na vstřik? Tam jsou ty měděné podložky.
Audi A6 Avant 3.0 tdi ASB
hugo
Přispěvovatel

Příspěvek od hugo »

arlie píše:Jde to určitě z toho středu? Nejde to od trubky na vstřik? Tam jsou ty měděné podložky.
Po ocisteni a nastartovani jsem to pozoroval a vypada to, ze to vzlina od toho stredoveho velkeho sroubu.
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

je tam O-kruzok!!! Odtiahni do sikovkama daj novy O-kruzok , stary bude popraskany. Riesil som to iste nedavno.
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
hugo
Přispěvovatel

Příspěvek od hugo »

misoVW píše:je tam O-kruzok!!! Odtiahni do sikovkama daj novy O-kruzok , stary bude popraskany. Riesil som to iste nedavno.
A neni treba nic nastavovat?
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

misoVW píše:je tam O-kruzok!!! Odtiahni do sikovkama daj novy O-kruzok , stary bude popraskany. Riesil som to iste nedavno.
mišo ale kde zobere ten trojraný ořech? a podle té fotky by to mohlo téct z toho šroubečku
hugo
Přispěvovatel

Příspěvek od hugo »

Temer jiste to tece pod tim velkym sroubem. Ten tam jiste neni jen pro paradu. Ptam se jako deb.l, ale nikdy jsem nemel cerpadlo rozdelane, takze nevim, k cemu tam ten sroub je a co se stane, kdyz ho vyndam.
Sroub vysroubuju, vymenim o-krouzek a zpatky nasroubuju. Nic vic?

Jde o auto manzelky, ktera ho denne potrebuje, takze bych nerad skoncil s nepojizdnym autem pred barakem a nasranou starou.

Diky za rady chlapy.
MartinV
majkl1
Přispěvovatel

Příspěvek od majkl1 »

Dělal jsem to nedávno. Odšroubuj vývody ke vstřikům, aby ses tam lépe dostal a pak ten velkej trojhran povolíš sikovkama. Je tam tuším gumový O-kroužek (něco jako na teplotní čidlo). Koupil jsem celou originál sadu na přetěsnění čerpadla.
Obrázek
Passat 4motion AVF
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“