Tak som si konečne zadovážil menič lebo baterka už vydržala max 10 minút. A nasatal prvý problém keď je notebook zapojený a nabíja sa tak mi nechce pracovať USB KKL kábel. Proste ho odpojí-pripojí-odpojí-pripojí a hlási, že nie je rozpoznané.. ako náhle vypnem menič tak na baterke funguje normálne... Kde môže byť chyba?
O1 Combi ASV, 0.26 dlc, 11mm, 1749VB, FMIC, rezonator (predau som to het v serii)
skus vybrat baterku a zapni ntb bez nej ked nenastartuje tak si kupil slaby menic
s 120gls T603 favorit opel astra g
octavia 1 tdi 81kw AHF rv 2000 470 xxx tis predana MB B trieda 180D automat ma moja lepsia polovicka
golf 4 1.6 benzin mercedes w 211 220 cdi 2008 origo diag mercedes bmw univerzalna diag launch x 431
Vyskusane ide to aj bez baterky... ked som to skusal podrobnejsie tak som zistil ze ked je kabel zapojeny a ntb ide iba na baterke tak s kablom komunikuje ako nahle pustim stavu prestane kabel vidiet..
O1 Combi ASV, 0.26 dlc, 11mm, 1749VB, FMIC, rezonator (predau som to het v serii)
aky je to menic, z 12V priamo do notasu, alebo 12V - 220V a z toho cez nabijacku do notasu ? predpokladam ze je to z 12V priamo do natasu a teda je tam sojena zem a robi ti to zemnu slucku - rusi komunikaciu. V tom pripade by mozno pomohlo odpojit kostru v tom kabli - v menici ju vzhladom na funkciu odpojit nemozes. ja osobne mam menic na 220V a cez nabijacku to chodi bez problemov.
Je to prave ten z 12V na 220V, nie ten na notebooky. Uz som skusal dokonca aj v inom aute a stale rovnako este skusim iny notebook ale uz fakt neviem co potom....
misocko píše:aky je to menic, z 12V priamo do notasu, alebo 12V - 220V a z toho cez nabijacku do notasu ? predpokladam ze je to z 12V priamo do natasu a teda je tam sojena zem a robi ti to zemnu slucku - rusi komunikaciu. V tom pripade by mozno pomohlo odpojit kostru v tom kabli - v menici ju vzhladom na funkciu odpojit nemozes. ja osobne mam menic na 220V a cez nabijacku to chodi bez problemov.
jen pro zajímavost - jak odpojíš "kostru" u měniče dc-dc, aby fungoval?
Pitlik píše:Je to prave ten z 12V na 220V, nie ten na notebooky. Uz som skusal dokonca aj v inom aute a stale rovnako este skusim iny notebook ale uz fakt neviem co potom....
problém by měl vyřešit měnič z 12V na napětí noťase.
nebo by jsi musel zkusit to ukostřit v jednom bodě, ideálně nejblíž k baterce. pokud ale do toho nechceš dělat, zkus přímo ten dc-dc měnič.
noťas máš asus, acer?
na zkoušku můžeš zkusit tvůj měnič napájet z jiného auta a zkusit se připojit. tím si to ověříš.
pokud ti to nefungovalo na tvém autě při napájení z jiného auta, tak bych hledal problém buď v tom měniči a nebo notebooku, protože vím, že některé acery a asusy měly problém s kkl a měničem.
misocko píše:aky je to menic, z 12V priamo do notasu, alebo 12V - 220V a z toho cez nabijacku do notasu ? predpokladam ze je to z 12V priamo do natasu a teda je tam sojena zem a robi ti to zemnu slucku - rusi komunikaciu. V tom pripade by mozno pomohlo odpojit kostru v tom kabli - v menici ju vzhladom na funkciu odpojit nemozes. ja osobne mam menic na 220V a cez nabijacku to chodi bez problemov.
jen pro zajímavost - jak odpojíš "kostru" u měniče dc-dc, aby fungoval?
v menici ju vzhladom na funkciu odpojit nemozes - cast mojej odpovede
no mohol som to napisat aj obsirnejsie pre menej zdatnych
PS mam nejaky shitovy Acer a funguje mi bez problemov cez lidlacky menic na 220V
Dalsi poznatok je, ze druhy notebook nechce nabijat ked je motor nastartovany, len ked je vypnuty. Zaujimave. Zajtra skusim lenovo a uvidim co bude aj led najskor bude asi menic na hovno...
Asi nějaká vyšší harmonická ti do toho leze a ruší to signál. Vzhledem k tomu že USB je úzce spjato s napájením takže bude chybět ve zdroji noťase nějaký odrušovač. Problém je jaké frekvence tomu vadí, pak by teoreticky šel koupit nějaký odrušovací článek. Bůh ví... nejsem odborník na noťasy.