Ne, na tomhle šetřit je pičovina, nevím jestli to bylo zde, ale četl jsem že právě ty levné pračky jsou konstruovány a navrhovány tak aby vydrželi přesně 2,1roku a pak se rozesypali. Dokonce to byl výrobní požadavek dané komponenty pro tuto pračku (plast křehne podle ingrediencí ze kterých je vyroben a lze spočítat jeho pevnost za čas)
beko, whirpool, gorenje... všechno jedna fabrika, ty pračky jsou téměř od sebe k nerozeznání a jsou opravdu postaveny tak že ji koupíš za 5000,-kč a za dva roky ji vyhodíš. Vyprat neumí, jen se v ní prádlo točí.
Přesně kteá pračka je super je informace za kterou se platí.
Můj mistr by ti dal radu zadarmo. Pračku která ti vydrží ale stejně si ji nekoupíš je Miele. To je pračka ve které budeš prát 24 hodin denně špinavý monterky plný hřebíků, budeš ji přetěžovat a po 6 ti letech přijede technik, napojí to na počítač a řekne ti že jsi možná tak v polovině životnosti.
Ale teď ti dám já radu zadarmo, pračku kterou si možná koupíš.
LG - direct drive - motor přímo na bubnu žádný posraný řemeny, lepší odpružení, tichá, umí vyprat. Cenovka začíná u těch nejlevnějších 9000 končí někde na 17000 se sprchováním, parním praním a nějakýma špecinkama. zvládne 7 a víc Kg prádla a ukazuje čas do konce praní plus ti zahraje na konci praní.
měli jsme dvě whirpoolky, odešli dva roky po sobě. Předtím jsme měli ARDO 11let, ale ta kvalita tenkrát a dnes se nedá srovnat.