je tu opravář praček??

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

je tu opravář praček??

Příspěvek od hansdob »

Máme doma již letitého siemens x 12-46 fungovala dobře a jsme je sni spokojenost ale ted začala zlobit do teploty praní 50°C pere normálně jak se nastaví 50°C a víc tak vaří vodu (vypere ale zaroven uvaří) :-D

Jde mi o to že je to již (i když jedna z prvních) inteligentních praček a tak zda má cenu vůbec řešit opravu nebo jít koupit za pár šušnů nějaký "beko" se zarukou a neřešit toto.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
WOB
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od WOB »

Ne, na tomhle šetřit je pičovina, nevím jestli to bylo zde, ale četl jsem že právě ty levné pračky jsou konstruovány a navrhovány tak aby vydrželi přesně 2,1roku a pak se rozesypali. Dokonce to byl výrobní požadavek dané komponenty pro tuto pračku (plast křehne podle ingrediencí ze kterých je vyroben a lze spočítat jeho pevnost za čas)

beko, whirpool, gorenje... všechno jedna fabrika, ty pračky jsou téměř od sebe k nerozeznání a jsou opravdu postaveny tak že ji koupíš za 5000,-kč a za dva roky ji vyhodíš. Vyprat neumí, jen se v ní prádlo točí.

Přesně kteá pračka je super je informace za kterou se platí.

Můj mistr by ti dal radu zadarmo. Pračku která ti vydrží ale stejně si ji nekoupíš je Miele. To je pračka ve které budeš prát 24 hodin denně špinavý monterky plný hřebíků, budeš ji přetěžovat a po 6 ti letech přijede technik, napojí to na počítač a řekne ti že jsi možná tak v polovině životnosti.

Ale teď ti dám já radu zadarmo, pračku kterou si možná koupíš.

LG - direct drive - motor přímo na bubnu žádný posraný řemeny, lepší odpružení, tichá, umí vyprat. Cenovka začíná u těch nejlevnějších 9000 končí někde na 17000 se sprchováním, parním praním a nějakýma špecinkama. zvládne 7 a víc Kg prádla a ukazuje čas do konce praní plus ti zahraje na konci praní.

měli jsme dvě whirpoolky, odešli dva roky po sobě. Předtím jsme měli ARDO 11let, ale ta kvalita tenkrát a dnes se nedá srovnat. (hm)
maka123
Přispěvovatel

Příspěvek od maka123 »

Taky jsem si myslel, že když koupím Bosch za 15000, že vydrží. 3 roky a ložiska na bubnu v prdeli, rezavá je jak Tatramatka po 15 letech. . Nechal jsem za 2500 opravit. Příští pračka bude Miele.
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

děkuji o kvalitativní rozborce hodí se při výběru další pračky. To mi tohoto siemense už máme něco přes 9 let a až na to zlobení te teploty které začalo před měsícem je super a přesně pasujedo koupelny (na to se kupovala) mě šlo o to zda tu není někdo kdo do toho dělá aby řekl oprava těhle sráčů s takovouto poruchou je od 2500 (pokud by to bylo to nejjednoduší do 8000 za řídící panel. necham změřit to nejjednoduší a pokud to tím nebude házím z okna a jdu si pro jinou.
Naposledy upravil(a) hansdob dne 06 led 2016, 00:51, celkem upraveno 1 x.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
HonzaXM
Přispěvovatel

Příspěvek od HonzaXM »

Mám doma LG s tím vestavným motorem hned co to začalo být v prodeji a zatím bez problému. A to pere dost často a někdy se fakt už bojím svých monterek, co je to za hnus. :)
Jaguar S-type 3,0, r.v.2003
Citroen XM Ambulance, 2,1TD 12V, r.v.1995
Citroen XM Musketier 3,0 V6 24V, r.v.1998
Citroen C5 break 2,0 HDi, r.v.2005
Citroen Berlingo 1,9D, r.v.2004
Citroen Berlingo 1,6 HDi, r.v.2009
Fiat Scudo 2,0 JTD, r.v.2008
A další...
Domecek
Aktivista

Příspěvek od Domecek »

Mame whirpool 10let a bez jediny opravy,mel jsem tenkrat koupit dva kusy ja vůl. Dnes uz je to prej šmejd. Taky čekam že lehne a nevim co dál.
yirka
Aktivista

Příspěvek od yirka »

určitě bych udělal rozborku a zkusil opravit, nějakej snímač teploty to mít musí,
a určitě taky bude nějaký forum kde se zeptat

no já má tu Miele už pět let a doufám že mě nezklame
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Tehdy jsme koupili set pračku + sušku AEG za 36tis. ( rok tak 2007 myslim ), a jako za ty prachy nic moc...pračka teda jede dodnes ale už se taky opravovala, suška se opravovala 3x a pak jsem ji za cenu opravy prodal
Novou jsme vzali normálně Electrolux nebo coto je asi za 7tis. a až to klekne, koupí se nová, taková je bohužel doba...

Máti měla hned po revoluci pračku Philco a kdyby neprohnila durch, myslím že jede dodnes, to byla fakt výdrž
ROMEK
Aktivista

Příspěvek od ROMEK »

Ked sa nam kedysi pokazila automaticka pracka a nemeli sme s mamku penize na novu tak ve sklepe byla stara ROMO alebo mini ROMO tak nejak sa volala musel sem ju sprovoznit . Zapnu ju a nic mrkam zahrdzavene loziska jak dlho stala ložiska sem vymenil a frcala dal za pul roku sme kupili novu automaticku.

Dodnes ked ju vidim ve sklepe tak sa na nu pousmeju. Zajimave ze tato pracka je ve sklepe cez 30roku a vubec neni hrdzava a tam uz padlo pracek na koroziu.

By sem byl zvedavy keby ju donesu mojej mladej manzelke ci by na nej vedela prat :D
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
burek
Přispěvovatel

Příspěvek od burek »

Prave resim vyber pracky a susicky. Samo zvlast a priklanim se k siemensu.ale tonsntema remenama a prevodama me laka lg. Ale i pry aeg neni spatny s electroluxem...absolutne se v tom ztracim
Seat Altea XL BLS , turbo BMM+jednohmota HDS 57 by huml
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Vyber si neco s prodlouzenou zarukou a je to..😉
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

roman1648 píše:Vyber si neco s prodlouzenou zarukou a je to..😉
Ano, nicméně doporučuji si velmi dobře přečíst podmínky té prodloužené záruky (LOL)
10 let bývá pouze na motor či vanu... pokud odejde elektronika nebo se urve buben, tak máš smolíka...
V rámci prodloužené záruky mají některé značky na opravu dva měsíce a podobné výj*by 8)
U některých prodejců si lze zákonnou záruku (na libovolný výrobek) prodloužit formou jakéhosi pojištění... zda se to vyplatí nechám na zvážení každého jedince...

hansdob, ty nižší teploty sedí s reálem nebo ne? Vzadu v bubnu bývá teplotní čidlo, které může být pod nánosem a kecat, řj pak může blbnout. Bude tam vedle ještě pravděpodobně hladinový snímač a pojistné čidlo teploty.
GIV Variant TDi ???kW
maka123
Přispěvovatel

Příspěvek od maka123 »

Miele tuším 7000 prodloužená záruka o 8let. Je to hodně, ale o nic se nestaráš. Máme strašně vápenitou vodu a žena každý měsíc vypere jeden program v octu. Zkus.
alni
Přispěvovatel

Příspěvek od alni »

nedávno aj kolega bol naštvaný, priplatil si za drahú pračku nech vydrží a odišla po 2.5 roku

skús sa do nej pozrieť -pred dvoma rokmy sa nám pokazila desať ročná wirpool, za hodinku sa my ju podarilo spraviť a slúží dodnes
tá doba už prešla keď niečo čo je drahé bude aj poctivé.. väčšina sa tak isto rozsipe po záruke(najviac ma pobavil hriankovač -3dni po záruke -ale na druhej strane, stačilo stočiť spálenú špirálu a šlape ďalej..)
no a na záver, známý nedávno prešiel na ROMO a nevie si ju vynachváliť ;)
WOB píše:přijede technik, napojí to na počítač a řekne ti že jsi možná tak v polovině životnosti.
na pračke??? :o :o
OCT I -Tractor Diesel Immortal- AHF
vpredu- KYB ultra SR +PU uloženie, vzadu- KYB gas a just +uloženie z FRS
uiqjirka
Aktivista

Příspěvek od uiqjirka »

Doma máme pracku a susicku v jednom Indesit a na to, ze často pere moje montérky, po 10letech se odporoučelo jen lozisko krize.Objednal jsem si u firmy polar novy kriz, doma vymenil a zase jede paradne a tise.
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“