problém se zpátečkou VW Golf IV 1.9tdi 4motion r.v. 2003
Moderátoři: šulda, Moderátoři
problém se zpátečkou VW Golf IV 1.9tdi 4motion r.v. 2003
Ahoj, vím, že to tu někde už bylo zmíněno, proto se předem omlouvám, ale mám takový problém, auto má najeto 113tkm, dodnes pravidelně servisováno ve značkovém servise.. teď už druhým dnem mi ale zlobí zpátečka, tzn zastavím, sešlápnu spojku, zatlačím páku na zařazení zpátečky, řadící páka sice jde dolů, ale nechce mě pustit při tlačení dopředu k zpátečce, při sešlápnuté spojce pak najednou jde ztěžka i řadit jedničku.. když spojku vyšlápnu a jdu na neutrál, opět sešlápnu a jdu na zpátečku, tak už zařadit jde, kontrolky mi žádnou závadu nehlásí, spojka jinak sešlápnout jde z lehka, nepřijde mi, že by byla opotřebená, převodovka šla jinak taky doted v pohodě a při jízdě jde řadit bez problémů zlehka a bez tlačení.. na některých forech jsem se dočetl, že by to mohlo být třeba zaseknutou součástkou zámku řadící páky, nebo třeba špatně seřízené lanovody od převodů, či nějaké dva válečky zespoda auta pod skřínkou.. nevyznám se v tom, nechci ale naletět na zbytečnou výměnu spojky, nebo nedejbože převodovky pokud by to nebylo nutné a zakopanej pes by byl někde jinde.. máte někdo podobné zkušenosti, případně rady jak s tím?
-
- Aktivista