problém se zpátečkou VW Golf IV 1.9tdi 4motion r.v. 2003

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
brasil11
Nováček
Odpovědi: 0

problém se zpátečkou VW Golf IV 1.9tdi 4motion r.v. 2003

Příspěvek od brasil11 »

Ahoj, vím, že to tu někde už bylo zmíněno, proto se předem omlouvám, ale mám takový problém, auto má najeto 113tkm, dodnes pravidelně servisováno ve značkovém servise.. teď už druhým dnem mi ale zlobí zpátečka, tzn zastavím, sešlápnu spojku, zatlačím páku na zařazení zpátečky, řadící páka sice jde dolů, ale nechce mě pustit při tlačení dopředu k zpátečce, při sešlápnuté spojce pak najednou jde ztěžka i řadit jedničku.. když spojku vyšlápnu a jdu na neutrál, opět sešlápnu a jdu na zpátečku, tak už zařadit jde, kontrolky mi žádnou závadu nehlásí, spojka jinak sešlápnout jde z lehka, nepřijde mi, že by byla opotřebená, převodovka šla jinak taky doted v pohodě a při jízdě jde řadit bez problémů zlehka a bez tlačení.. na některých forech jsem se dočetl, že by to mohlo být třeba zaseknutou součástkou zámku řadící páky, nebo třeba špatně seřízené lanovody od převodů, či nějaké dva válečky zespoda auta pod skřínkou.. nevyznám se v tom, nechci ale naletět na zbytečnou výměnu spojky, nebo nedejbože převodovky pokud by to nebylo nutné a zakopanej pes by byl někde jinde.. máte někdo podobné zkušenosti, případně rady jak s tím?
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

Asi klasika problem sestikvaltu s plastovym vickem.hledej resilo se to tady uz mockrat
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

problém je jen jak píšeš prostě tomu nerozumíš a hledáš

nechci kecat, protože si nedal kod motoru ani převodovky, ale ,

pro mě práce na dvě hodiny přímo na převodovce asi 16 očko, povolit matku u převodovky na řazení a poštelovat do zadu, tím celé řazení posuneš doprava a je to ;)
cindo888
Přispěvovatel

Příspěvek od cindo888 »

mal som take iste priznaky a nakoniec prevodovka klakla
top sport 4x4+sw,seat ibiza asz+sw
honda civic 1.5 , leon arl+sw , skoda favorit 136l
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

Jak zacne jit spatne jednicka a zpatecka tak je to volny hridel.. Klasika. Pomuze jen oprava
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“