Tepelná páska na výfuky
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Tepelná páska na výfuky
Zdravím, můžu mít za dobrou cenu tepelnou pásku, která se většinou dává na výfukové svody. Chtěl bych si tím omotat celé výfukové vedení, kromě katalyzátoru a koncového tlumuiče. Nejde mi vubec o to jakou to bude mít funkčnost, ale spíš o to jestli by tím pak výfuk nějakym zpusobem netrpěl víc korozí, že by se pod páskou zadržovala vlhkost nebo cokoliv co by mohlo vadit. Jedná se o originální výfuk 1.9 TDI PD 96kw AZS. Mockrát děkuji za vaše postřehy. 

-
- Aktivista
1) nejde Ti o to, jakou to bude mit funkcnost? tak proc to tam davas?
2) nejsem si jist, zda to bude mit na seriovy vyfuk pozitivni dopad
3) jsem presvedcen o tom, ze Tve obavy jsou opravnene a ze to vyrazne urychli reznuti vyfuku
2) nejsem si jist, zda to bude mit na seriovy vyfuk pozitivni dopad
3) jsem presvedcen o tom, ze Tve obavy jsou opravnene a ze to vyrazne urychli reznuti vyfuku
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
- marena tdi
- Aktivista
-
- Přispěvovatel
Ahoj chlapi , nechci zakladat nové téma využiji toto
mám otázku možná blbou možná ne ale skusím to snad mě neukamenujete
ta termo paska udržuje teplo aby nešlo do prostoru motoru když se tím omatají svody
tak mě napadlo kdyby se tím omotavlo vedení trubek od vzduchového filtru po turbo , aby se teoreticky neohřívali trubky od motoru a mohl by byt chladnejsí vzduch od vzducháče ke cooleru a pak do turba ne ? myslíte že by to melo smysl nebo je to blbost ?
když je octa 81kw upravená na turbo 96kw + soft cca 120kw cca 170PS na originálním coleru
Díky za názory
mám otázku možná blbou možná ne ale skusím to snad mě neukamenujete

ta termo paska udržuje teplo aby nešlo do prostoru motoru když se tím omatají svody

tak mě napadlo kdyby se tím omotavlo vedení trubek od vzduchového filtru po turbo , aby se teoreticky neohřívali trubky od motoru a mohl by byt chladnejsí vzduch od vzducháče ke cooleru a pak do turba ne ? myslíte že by to melo smysl nebo je to blbost ?
když je octa 81kw upravená na turbo 96kw + soft cca 120kw cca 170PS na originálním coleru
Díky za názory

-
- Aktivista
Na uvod: je prima, ze jsi nezalozil nove tema ale nejdrive jsi hledal (kez by vas byla vetsina).
Jsou dva druhy "obalu" - ty, ktere brani tomu, aby neslo teplo ven a druhe, ktere aby neslo teplo dovnitr.
Paklize to myslis vazne, tak potrebujes neco na zpusob tohoto, pripadne tohoto.
Treba je to "tuzing", nicmene, co jsem slysel, tak se to da zbastlit napriklad ze slunecni clony do auta (nemam overeno).
Jsou dva druhy "obalu" - ty, ktere brani tomu, aby neslo teplo ven a druhe, ktere aby neslo teplo dovnitr.
Paklize to myslis vazne, tak potrebujes neco na zpusob tohoto, pripadne tohoto.
Treba je to "tuzing", nicmene, co jsem slysel, tak se to da zbastlit napriklad ze slunecni clony do auta (nemam overeno).
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 

-
- Přispěvovatel
mám omotany sání + tlakové trubky co jdou do motoru od IC a řekl bych že nepatrně klesla kouřivost. Už to mám dlouho udelany takže už si presne nepamatuji rozdíly před a po. Ale myslím že na škodu to určitě neníOctaviamen píše:jojo nejdříve sem to zadal TERMO PASKA do hledat a vyšlo mi toto![]()
jestli to má smysl ? tak bych to klidně obmotal![]()
Jinak děkuji za odpověď a odkazy Foreste

superb 3 140kw tdi - aktuální
leon ARL.....serie EX.
toledo ASV......197ps/426NM EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon cupra R310 CDLA - 350ps/480NM EX.
leon ARL.....serie EX.
toledo ASV......197ps/426NM EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon cupra R310 CDLA - 350ps/480NM EX.
-
- Přispěvovatel