Překvapení o moudrosti cestovatele..

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jericho-3
Aktivista
Odpovědi: 0

Překvapení o moudrosti cestovatele..

Příspěvek od jericho-3 »

http://svobodneforum.cz/2-cestovatel-da ... nenavisti/
Že tenhle kluk má takové lidské kvality a přehled, mne překvapilo velmi příjemně..Čecháčci, nečtětě to, je to dlouhé a stejně to nepochopíte...Jo, Trabant otevírá oči..

http://svobodneforum.cz/jak-fanousci-mi ... eho-tvare/ :)
nepropadat panice...
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Pana Pribrama si vazim. A asi by sam velmi cudoval tomuto clanku :?
WOB
Aktivista

Příspěvek od WOB »

někdo má vymytej mozek od manželky, někdo od TV H@VNA a někdo od svobodného fora... :roll:
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Nastroje propagandy neustale pracuju. Nieco povedal, hoci to tak nemyslel, poprekrucali to hore dole, len aby im z toho vyslo to co oni chceli pocut. Videl som viacero jeho vystupeni na youtube z tych cestovatelskych zrazov a napriek tomu, ze tam mal vela priestoru, tak politiku nikdy nezmienil. A tento clanok je prinajmensom z 2/3 iba o politike cize je mi to v celku divne, moznoze aj samotnemu p. Pribramovi by bolo divne, ze co to vlastne "povedal" . Zeby mal zrazu taku silnu potrebu robit politicke okienko usite na mieru slunickarom :? Ale neriesim to, pre mna ako cestovatel bude stale frajer ;)
Martinn
Přispěvovatel

Příspěvek od Martinn »

jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Osobně preferuji osobní názor dotyčného,/a ne přežvýkané informace/ který možná někdo nazve propagandou,a někdo nechápe, že je tam moc politiky. Politika je označována hrubými výrazy, ale je to součást života a každý má nějaký názor..
Osobně jsem cestovatele podcenil,čekal jsem jen povrchní cancy, v Čechách tak běžné. On neřekl jen svůj názor, ale i také důvod, proč jej má. Což mnoho lidí ani není schopno říci..Jeho projev byl na vyšší úrovni než různé plky politologů , které nemají hlavu a patu. Hlavně v tom, jaký názor má na reprezentanty našeho státu, kteří místo aby se snažili situaci uklidnit, tak jen rozviřují a živí obavy a strach obyvatel.. A jestli jste dobře četli, řekl, že vůbec není pro nějakou migraci , ale že je třeba potřebným lidem pomoci, což je rozdíl. Přeci je rozdíl mezi pomocí a tím, že někdo zde chce požádat o azyl..Prostě se žádné azyly nemusí udělovat a je to..A nálepkovat někoho sluníčkáři nebo nadruhou stranu těmi rozumnými , kteří zakládají domobranecké oddíly na ochranu občanů před muslimy může jen ..ani nebudu komentovat kdo. Já osobně svobodné forum nečtu, ani jsem nevěděl,, že nějaké je, tohle byla náhoda, možná by WOB mohl říci, odkud informace bere on...Pro mne je názor člověka, který scestoval celý svět důležitější než cancy nějakého politika, který byl nejdál v Bruselu a v jehož zájmu je mluvit v zájmu nejposranějších a nejednodušších občanů právě proto, aby jej zvolili.. Člověk, který se mlátí po kontinentech v Trabantu má jistě větší relevanci než kdokoliv slintající z klimatizující kanceláře, kterou mu platí stát a na konto mu posílají tučné částky proto, že ho zvolili čeští vyplašenci , kteří v noci nespí, že je někdo podřízne...
nepropadat panice...
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Velmi mu fandim. To co robi p. Pribram sa mi velmi paci. Drzim mu palce, nech cestuje, priblizuje nam svet a bavi nas aj nadalej, len nech do toho netaha politiku a agitku. Samozrejme ze politika je sucastou nasho kazdodenneho zivota a kto sa nezaujima o politiku, tak ta sa zacne zaujimat o neho. Ale citat slova, ze ako nam bude fajne ked nam tu navlacia kadeaku haved hlavne moslimov a ako je dobre ze nas Chemtrails praskuju tymy srackami je prave od tak zcestovaneho cloveka aspon pre mna osobne zarazujuce. Ved precestoval skoro celu zemegulu a presiel spustu statami aj cez moslimske krajiny, cize videl co to je za mentalita a ake pravidla tam platia. Silno pochybujem ze sa mu prave toto paci :kol1:
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

My máme také svoji mentalitu, a osobně jsem rád, že zde žádní muslimové nejsou, ale proslovy, které zní naší kotlinou jsou prostě ostuda. Ono se to s námi nese už od WW1, když po válce Videň umírala hlady , neměli čím svítit a topit, tak západní politici dělali narážky na nás, jestli bychom nemohli pomoci, protože jsme na tom byli dobře a byli jsme schopni pomoci. Ale prohlásili jsme, že nám do toho nic není, ať nám dají pokoj. Další případ byl, když Francie chtěla přes nás poslat zbraně Polsku , které se potřebovalo vyzbrojit než je Hitler napadne. A opět jsme prohlásili, že přes naše uzemí nebudeme trpět podporu tak strašnému režimu, který v Polsku byl.. A hle, měli jsme smlouvu s Francií o pomoci v případě napadení a Francie měla současně smlouvu s GB, že když nám pomůže, pomůže současně i GB./My jsme přímou smlouvu s GB neměli/..A co se stalo již víme, my jsme stáhli ocas a Francie a GB nás kopli doprdele...A má se člověk divit? Může přijít situace, že nám příště řeknou, mysleli jste vždy jen na sebe,a když jsme vás žádali o pomoc, kopli jste nás do zadku...Ale pomoc a miliardy od nás jste brali plnými hrstmi..My se teď kvůli vám nepotento..Nejen lidé , ale i státy mají svou paměť.. A vychcánky v lásce nemá nikdo... :(
nepropadat panice...
serpico
Nováček

uznávám

Příspěvek od serpico »

Velmi tohoto pana uznávám. :)
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Mě se líbí, jak se Dan od svojí dřívější cesty po Africe změnil. Je vidět, že mu to cestování něco dalo. A to je na drandění po světě to nejdůležitější.
Oct asv 2000, DieselPower
Bugs.Bunny
Aktivista

Příspěvek od Bugs.Bunny »

jericho-3 píše:My máme také svoji mentalitu, a osobně jsem rád, že zde žádní muslimové nejsou, :(
To ze jsi tu zadne muslimy nevidel neznamena, ze tu nejsou. Kdyz minuly rok jich tu kolem nas proudili desitky a mirili na nemecke hranice, mel jsem hned s jednim konflikt. Dovolil jsem si vyfotit araba a jeho manzelku.
Ca pred mesicem jsem sledoval skupinu asi sesti mladych arabu jak primo pod orlojem na staromaku osahavaji prochazejici mlade holky. Na florenci to taky nevypada zrovna jako kdyz tu zadni uprchlici nejsou.
Casto jsem v Teplicich a ty jsou plne arabu. To bych tu mohl psat nekolik hodne negativnich zkusenosti. Okolo kebabu se pohybuje dost mladych arabu.
Mentalita tech lidi nema s nasi kulturou nic spolecneho. Naopak nase kultury a vnimani jsou natolik odlisne, ze podle me souziti s temito lidmi neni mozne.
Pomahat tem co to potrebuji ano, ale zatim mi to prijde podobne jako s cikanama. Neustale pomahat a efekt je spise opacny.
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... light=bugs

----------------777 32 60 32----------------
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

To je všechno krásné, ale je to náš pohled a pokud to bude pokračovat, nemine nás to. Proto jsem to psal, možná naivně, jak to udělat tak, aby koza zůstala celá..Na druhou stranu, nemůžeme popřít, že jsou to taky lidé a nelze je házet do jednoho pytle. Což znamená, že každá pomoc nese různá rizika..Dnes pomůžeš ženské, když ji mlátí chlap a oni tě udají, že jsi je napadl a dostaneš flastr. Vše má nějaké nedostatky, ale je třeba udělat mantinely, které zabrání/nebo zmenší/ případné riziko..Třeba Němci, nadáváme na ně, ale oni vzali na sebe břemeno a tím umožnili ostatním z toho vyklouznout. Na jednu stranu jsou to blázni, na druhou mají můj obdiv a na to, že je tam milion neznámých lidí, není problémů zas tolik.. Ale oni to zvládnou, jako když po válce bylo Německo na kolenou, neměli co žrát, vše bylo rozsekané, ale pořád přijímali utečence včetně těch, které jsme my vyhnali už jen proto, že mluvili německy. Kdo je cennější jako člověk, ti na Německé straně nebo my? Pořád jen kvičíme a přitom se nám nic neděje, a když , tak většina kouká do země..Pár cikánů klidně vymlátí hospodu, a budou přitom fackovat hosty, protože čecháčci se nespojí, část bude koukat jinam, druhá část půjde na záchod a zbytek se rozbrečí... :(
nepropadat panice...
Bugs.Bunny
Aktivista

Příspěvek od Bugs.Bunny »

Asi kazdy piseme uplne o necem jinem. Ja osobne netusim proc by jsme meli pomahat treba mladejm chlapum, kteri sem jedou jen proto aby si zlepsili bez prace zivotni uroven.
Vidim to tak ze nemci pachaji pomalou sebevrazdu. Na tom neni co obdivovat.

Pomoc lidem kteri to potrebuji nema s vetsinou lidi kteri prichazeji do evropy nic spolecneho.
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... light=bugs

----------------777 32 60 32----------------
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Pravda je asi někde uprostřed, ale volit mezi utopením a životem doma chce minimálně nějaký větší důvod. Byl jsem v 70. tých letech na výstavě ministerstva vnitra , /asi to bylo výročí SNB/ Tak nám tam soudruhům ukazovali čeho byli záškodníci schopni při překonávávání hranic a jak po zuby "ozbrojení" byli. Současně tam byli ukázky-origo exempláře , jak ti parchanti překonávali hranice na západ. Specielní, doma vytvořená/"panceřová" auta, kde byli i s dětmi, balony a létající stroje , schopné překonat zabarikádovanou hranici. Ti lidé byli zoufalci, kteří byli schopni i své děti vystavit riziku, jen aby se z těch rudých sraček dostali..Velmi mě to poučilo jednak o šikovnosti našich lidí, co dokázali vytvořit doma ve sklepě, tajně aby je spoluobčané - udavači nezmerčili, z materiálu který tehdy vůbec byl/nebyl/ k dispozici ..a také v tom, jak moc zapomínáme na totalitní praktiky a svinstva, která jsme sami zažili..Doporučoval bych trochu pokory a ne tu arogantní negaci všeho. Kolektivní vina je nechvalně známé svinstvo..Pomoci dětem a ženám, kteří to nemají lehké by určitě nám naše odpadky z našich talířů do popelnic nezmenšilo.Nevíme co se může stát nám, ať už z jakýchkoliv důvodů. Stačila potopa a celý národ byl zděšen, co si to ta příroda dovoluje... :(
nepropadat panice...
Domecek
Aktivista

Příspěvek od Domecek »

Jo, jenže to nejsou ženy a děti, ale vychcaní mladí šmejdi.Děti a ženy nechali doma, to ale mašťák jako jericho nepochopil.
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“