Škoda Octavia I - 1.9 TDI 81 kw - nefunkční stěrače
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Nováček
Škoda Octavia I - 1.9 TDI 81 kw - nefunkční stěrače
Chci se zeptat, kde by mohl být problém. Roky používám auto a najednou přestaly fungovat stěrače, pokud zapnu páčku stěračů, tak jenom povyjedou o kousek výše, tam se zastaví a skončí.
Všimnul jsem si, že i když je páčka stěračů vypnutá a startuji auto, tak se ozve chvíli bzučení, možná od motůrku stěračů, ale když stěrače fungovaly, tak se po startování tohle bzučení neozývalo.
Nevíte, co odešlo? Co se musí vyměnit? Dá se to zvládnout doma v garáži nebo do servisu?
Všimnul jsem si, že i když je páčka stěračů vypnutá a startuji auto, tak se ozve chvíli bzučení, možná od motůrku stěračů, ale když stěrače fungovaly, tak se po startování tohle bzučení neozývalo.
Nevíte, co odešlo? Co se musí vyměnit? Dá se to zvládnout doma v garáži nebo do servisu?
Naposledy upravil(a) andromedes dne 30 srp 2016, 20:17, celkem upraveno 1 x.
- martinsidlo
- Aktivista
Jde to rozebrat a složit velice rychle. Pokud nevíš jak na to, zde je návod: http://www.skodaoctavia.cz/skoda-octavi ... ch-steracu
Jen bacha, až budeš vyklepávat tu zatvrdlou osu otáčení z jeho pouzdra, ve kterém se má otáčet, tak ať ti nepraskne to hliníkové tělo, je to celkem náchylné.
Jen bacha, až budeš vyklepávat tu zatvrdlou osu otáčení z jeho pouzdra, ve kterém se má otáčet, tak ať ti nepraskne to hliníkové tělo, je to celkem náchylné.
nefunkční stěrače
prevence, 1x za rok promaza grafit. sprejem. 

octavia combi 1.9tdi 81kw ASV Spider RS-egr.off,čip107kw/310Nm.oil catch tank, trippling on.
- martinsidlo
- Aktivista
Nebo udělat gumové těsnění přes celé tělo hřídelky,zatéká tam již za deště z okna. Trochu nápadu a pochopení,kudy a jak se tam dostane voda. Mě takto drží již třetí rok,cca 190tis km.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené