Startovani za studena

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

rudis.belis
Nováček
Odpovědi: 0

Startovani za studena

Příspěvek od rudis.belis »

Zdravim mam na vas dotaz mam skodovku 1.9 81 skoro 2001 a najednou ted v zime zacala startovat blbe za studena myslel jsem si ze to je baterkou ale neni koupil jsem novou a stale to dela kdyz ji nabiju tak to ma taky problemy mam tam 74ah a kdyz pripojim 40 ah tak mi motor chytne kolikrat mi cvaka za jizdy vystrazni tlacitko na blikry nevite prosim cim by to mohlo byt diky za odpovedi
marena tdi
Aktivista

Příspěvek od marena tdi »

Jak spatne startuje ? Toci to pomalu ( demontovat starter a provest jeho kontrolu,kontrolu elektrickch spoju + a -, pripadna kontrola dobijeni ) , nebo toci dlouho a nechce chytnot ( kontrola zhaveni , teplotniho cidla , palivove soustavy ) .
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
rudis.belis
Nováček

Toci ale nechytne kolikrat musim 5x za sebou nazhavit aby chytnul a kdyz pripojim tu 40 tak chytne na poprve, nemuze to delat kostra kdyz mi to cvaka to vystrazny ?
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

výstražný cvaká většinou kvůli špatné páčce, a není ta nová baterka špatná, když to nechce chytit se 74 a se 40 jo, tak pokud nejsou evidentně nějaký pošramocený kabely, že u tý menší baterky jsou jinak postavený, tak to může být snad jen baterkou
rudis.belis
Nováček

Baterka je uplne nova kupovana minuli ctvrtek takze to asi ja si spis myslim ze to dela kostra kdyz to cvaka atd a se 40 to da normalne ze to treba kostru ma ok
Rayx
Aktivista

Příspěvek od Rayx »

No a co žhavky, to je první věc ke kontrole, jakpak na tom jsou?
rudis.belis
Nováček

To prave nevim jak zjistit, zda jsou dobry nebo ne, nechci nejak zalomit nebo neco abych to sois neposral nebo neco ☺mam auto z nemecka dotahli letos dekany rozvody s pumoou ale zhaveni jsem nedelal jeste muze to delat to ? Jak mam zjistit zda jsou ok nebo ne ? A jak je mozny ze kdyz napojim na 74 jeste 40 tak nasjoci uplne normalne
Woko_O
Aktivista

Příspěvek od Woko_O »

Vezmeš drát, dáš ho na plus a projedeš žhavičky. Musí jiskřit..

Žhavičky ale u přímýho vstřiku nemaj zas tak extremní vliv, že by ovlivnily krátkej nebo dlouhej start.. Dej tam jinou baterku, tuhle reklamuj..
misocko
Přispěvovatel

Příspěvek od misocko »

pises "toci ale nechytne" podla mna toci pomaly
ked este k tomu pripojis tu 40tku tak toci rychlejsie lebo obe dodaju vecsi prud = starter dole, kontrola , vycistit ....
rudis.belis
Nováček

Predtim jsem mel 72 ah a ted jsem koupil 74ah a kdyz je motor teplej tak u 72 se musel 2 x3x otocit aby chytnul ikdyz byl teplej, u novy to nazhavim otocim klickem a hned chytne kdyz je teplej motor tak je to o necem jinym.

Zhavycky musej jiskrit ja se je bojim ze je zalomim nebo nejak poskodim. Jak je demontovat ?
nemo
Přispěvovatel

Příspěvek od nemo »

Vyndavat za tepla.
rudis.belis
Nováček

Z toho mam prave vetry abych to nejak nezalomil 😐
rudis.belis
Nováček

Ted sem prisel k autu 2x sem zkusil nastartovat motor se parkrat otocil a nenastartoval sem a ted se motor uz ani neotoci
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Baterka nebo startér. Já bych to viděl na repasi startéru (vyjde to na pár korun - čtyři futra a čtyři uhlíky), a tu "novou" baterku reklamovat, ta je evidentně v hajzlíku.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
rudis.belis
Nováček

Tak baterka je ok ale na starteru upalenej ten tlustej kabel
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“