Bez výkonu Renault Megane 1.6 16V, 2004 (VYŘEŠENO)
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Bez výkonu Renault Megane 1.6 16V, 2004 (VYŘEŠENO)
Pánové rád bych Vás požádal o radu.
Dnes jsem dovezl Megane 1.6 točník 2004.
Problém je, že auto je líné a těžko se zvedá do otáček. Musím ho točit aby jel. V kopci musím výrazně podřazovat. Trojku točím až do 70km. Čtverka nepobere rozjezd 60km. Plyn na podlaze a otáčky drží, nebo jen pomalu stoupají. Mírný kopec dolů a do otáček jde. Dálnici dal i 170, ale jakmile trochu stoupání jako by neměl vůbec výkon..
Na co se zaměřit?
Děkuji
EDIT: Asi to nemá s tím nic společného, ale palubní PC píše chybu ABS, ESP. (když brzdím tak funguje). Údajně bolest u meganu čidla ABS.
Dnes jsem dovezl Megane 1.6 točník 2004.
Problém je, že auto je líné a těžko se zvedá do otáček. Musím ho točit aby jel. V kopci musím výrazně podřazovat. Trojku točím až do 70km. Čtverka nepobere rozjezd 60km. Plyn na podlaze a otáčky drží, nebo jen pomalu stoupají. Mírný kopec dolů a do otáček jde. Dálnici dal i 170, ale jakmile trochu stoupání jako by neměl vůbec výkon..
Na co se zaměřit?
Děkuji
EDIT: Asi to nemá s tím nic společného, ale palubní PC píše chybu ABS, ESP. (když brzdím tak funguje). Údajně bolest u meganu čidla ABS.
Naposledy upravil(a) fuzzyi dne 20 led 2017, 16:58, celkem upraveno 5 x.
RENAULT / TRAFIC II autobus (JL) / 2.0 dCi 115 (JL0H)
děkuji
Nějaké zkušenosti z čištěním? Dnešní emise kat off těžko pustí, takže zbývá čistit, nebo výměna.
Viděl jsem čištění bez demontáže pomocí nějaké s*ačky, nebo vyprat tlakově horkou vodou a čističem?
Pak otázka jestli má smysl vůbec zkoušet čistit. Vrakáč je jak sázka do loterie..
Cenově se nový pohybuje kolem 6000,-
Nějaké zkušenosti z čištěním? Dnešní emise kat off těžko pustí, takže zbývá čistit, nebo výměna.
Viděl jsem čištění bez demontáže pomocí nějaké s*ačky, nebo vyprat tlakově horkou vodou a čističem?
Pak otázka jestli má smysl vůbec zkoušet čistit. Vrakáč je jak sázka do loterie..
Cenově se nový pohybuje kolem 6000,-

Janě že nevím. Budu muset nechat prohlédnout celý výfuk včetně katu.
Stává se, že je potrubí ucpáno i v jiných místech, nebo tohle můžu vyloučit?
Stále tam je ta chyba ABS, ESP. Pokud může nějak omezit výkon motoru.
Vyloučil bych ji, protože jde točit v celém rozsahu otáček.
Dále sání, ale to se zdá být v pořádku. Filtr jsem neviděl, ale předpokládám, že by takto razantně nesnížil výkon
děkuji za nápady
Stává se, že je potrubí ucpáno i v jiných místech, nebo tohle můžu vyloučit?
Stále tam je ta chyba ABS, ESP. Pokud může nějak omezit výkon motoru.
Vyloučil bych ji, protože jde točit v celém rozsahu otáček.
Dále sání, ale to se zdá být v pořádku. Filtr jsem neviděl, ale předpokládám, že by takto razantně nesnížil výkon
děkuji za nápady
bepa: 82kW na 1250kg je myslím dostatečný výkon. Auto opravdu nejde do otáček.
Lze zjistit funkčnost lambda sond? Napadá mě snímač absolutního tlaku (vyšší tlak, vyšší zatížení motoru a tedy více paliva...). Zapalovací cívky (může se stát, že jsou špatné dvě?)...
Nechci měnit půl auta pokus omyl..
Lze zjistit funkčnost lambda sond? Napadá mě snímač absolutního tlaku (vyšší tlak, vyšší zatížení motoru a tedy více paliva...). Zapalovací cívky (může se stát, že jsou špatné dvě?)...
Nechci měnit půl auta pokus omyl..

-
- Aktivista