Teplý motor VW nestartuje
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Nováček
Teplý motor VW nestartuje
Mám dotaz, už se to tu probíralo taky vícekrát, ale u mě je asi ještě trošku jiný problém. Mám Golf IV Variant TDi 66 kW a mám následující problém. Když startuju studený motor, tak to chytne hned, ale když startuju teplý, tak to točí dost dlouho než naskočí. Přičemž se startér točí stejně vydatně jako u studeného motoru. Zkoušel jsem odpojit i čidlo teploty (jak zde bylo zmiňováno), ale startovalo to úplně stejně dlouho. Víte někdo kde je zakopaný pes?
Díky za rady. Honza

a aky snimac si odpojil?
mas moznost zmerat prud do zhavicov? budes si musiet poziciak kliestovy DC ampermeter..... neviem ci ho zozenies
ja si myslim, ze ti to nezhavi ak je uz teply motor...
a ak je horuci motor? po jazdem, stojaci menej ako par minut...?
vtedy zrejme naozaj nezhavi a mal by chytit
mas moznost zmerat prud do zhavicov? budes si musiet poziciak kliestovy DC ampermeter..... neviem ci ho zozenies
ja si myslim, ze ti to nezhavi ak je uz teply motor...
a ak je horuci motor? po jazdem, stojaci menej ako par minut...?
vtedy zrejme naozaj nezhavi a mal by chytit
-
- Aktivista
-
- Aktivista
Hosi mam stejny problem s Oktavkou TDI 81kw, tepla hroznou dobu toci a nechce naskocit radej mi at tam dam starter od Valea ten ma vetsi otacky a prej to pomuze, ja tam mam od Bosche asi nejspis puvodni a je to rok 1999, tento tyden budu mit ten starter tak pak vam dam vedet jestli mi to pomohlo doufam ze jo jinak pak uz nevim, jo a cidlo na hlave jsem mel vypojeny a chytlo to hned za tepla tak nevim.
. jsem zvedav co udela ten novej starter od Valea snad me potesi 

-
- Nováček
No hele, tak až tam dáš ten starter od Valea, tak dej pak info jestli to pomohlo, jů? To jsi kupoval novej? Na kolik peněz tě vyšel. Ještě jednou zkusím kouknout na to teplotní čidlo, to co jsem rozpojil já, tak to bylo v sací rouře, když koukám do motoru, tak v té co je po pravé straně a jde od předu k motoru. Díky
Jasne dam ti vedet, ale jeste ho nemam doma schani mi ho jeden kluk normalne stoji okolo 4500kc co jse nasel na netu ja mam slibeno za 2500kc novej tak doufam ze to vyde. Mel bych ho mit behem toho to tydnu. No a to cidlo jsem odpojoval na pravo z hlavy jak vede vyvod na vodu a nim jsou nahore tri zhavicky a ze zadu je to cidlo, tak to mam ja nevim zda mas stejnej typ. Pak ti dam vedet jak to startuje a kolik jsem za nej presne dal penez.
-
- Aktivista
- Bugs.Bunny
- Aktivista
Asi by pomohlo odpojit to správné teplotní čidlo.Jendabodie píše:No hele, tak až tam dáš ten starter od Valea, tak dej pak info jestli to pomohlo, jů? To jsi kupoval novej? Na kolik peněz tě vyšel. Ještě jednou zkusím kouknout na to teplotní čidlo, to co jsem rozpojil já, tak to bylo v sací rouře, když koukám do motoru, tak v té co je po pravé straně a jde od předu k motoru. Díky

Já bych se u toho zeptal na trošku jinou věc a to proto, že mi to mizerně startuje teplý, studený o trochu líp, ale taky nic moc, navíc kolísá volnoběh, tudíž mám podezření na čerpadlo. V případě, když se dělá repas čerpadla, co se v něm všechno mění? Resp. spíš by mě zajímalo, co to tak vyjde včetně přibližné ceny za práci?
Nebudu brát samozřejmě "autorizovaný" servis.

Fočus 1,6TDCI
T4 MTDI
T4 MTDI
- Bugs.Bunny
- Aktivista
Asi by bylo dobré to nechat zkouknout pomocí vagu. Zkontrolovat předvstřik a také množství vstřikovaného paliva, případně zvýšit startovací dávku. Teprve až by to nepomohlo bych přemýšlel o repasi čerpadla.Lukas.J.J píše:Já bych se u toho zeptal na trošku jinou věc a to proto, že mi to mizerně startuje teplý, studený o trochu líp, ale taky nic moc, navíc kolísá volnoběh, tudíž mám podezření na čerpadlo. V případě, když se dělá repas čerpadla, co se v něm všechno mění? Resp. spíš by mě zajímalo, co to tak vyjde včetně přibližné ceny za práci?Nebudu brát samozřejmě "autorizovaný" servis.