Jsem dlouhodobým vlastníkem Škoda O1 1.9 TDI PD, 96 KW, rok 2004, kod motoru ASZ, veškerý HW v serii. Teda je tam čip zhruba na 120Kw (buh vi, nikdo to nikdy nemeril, ale jede to pekně). Nejsem automechanik takže nemám o někerých vecech co se týče aut ani páru ..
Par dni zpět jsem zjistil že muj IC je jeden velký čený od oleja mastný kus čehoci co určitě nemuže ani zdaleka plnit funkčnost -> asi turbíčko plače olej. Nu, ideální příležitost na to aby auto dostalo zase vitamínky. Je mi jasné že bez nového HW to už nepude. Je to předkolka tak preš 250 koní už to nemá cenu si myslím. Takže nějakejch 240 – 250 koní max je asi idealka.
Trisky
ano jistě že nové, na to by seriove nestačili. jako rozumná volba se mi jeví FB POWERPLUS 1043 , nebo ne ?
IC
Jistě že novej, takou tu klasiku co se dava naspodek pod masku pred ostatní chladiče. Myslíte že bude rozumější zvolit variantu kde vstup a výstup jsou na jedné straně ? je tam velkej rozdíl v elektivitě chlazení?
od Forge motorsport je všude chválen ale zase ta cena :/ :/ nemáte nějakou alternativu ?
Turbo
Ano tohle taky nové a jiné,ale jaké nemám tucha. Čet sem si tu na foru nějaké doporučení co na ten motor dat ale zase to byla vlákna z roku zhruba 2008-2012 a doba zase pokročila tak esi není třeba něco nového a více vyspelého.
S turbem prosím o radu.
Vzduchové hadice
Ano taky nové, předpokládám že to seriove vedeni nebude žádný výhra... Tu bych asi moc po značce nešel, nebo jako má to nějaký významý efekt ?
Jak zistím jaký prumer trubek potřebuju ?. Je nějaké pravidlo podle čeho stanovit prumer trubek na vzduch ?
Když zmizí seriovej IC vznikne místo na malej olejovej chladič v podbehu.
Spojka
Nepamatuju si ted prumer prítlačáku ale momentálně je tam SACHS s lamelou z nějakého obyč materiálu -> takže lamelu vyndat a do Renovaku ju nechat predelat na organiku. to by mohlo stačit, ně ?
Brzdy
Jasný kdo přidává musí aj brzdit

Čip
Ano. Asi tu z dieselpoweru. Ikdyž jsem z moravy tak možna by jsem volil nějakého renomovaného upravce z moravy aby jsem tím nemusel až do Prahy má diesel power nějakého spojence na moravě ?
Výfuk
je třeba to ted řešit ?
Díky moc za rady
Určitě na tomto foru existují články kde se tohle řeší ale data techto článků jsou dle mně stará a tak bych se rad na tyhle základní a důležité věci zeptal