Dotaz na dvoustupnove preplnovani - obecne

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
13055K4
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Dotaz na dvoustupnove preplnovani - obecne

Příspěvek od 13055K4 »

Zdravim pani,

jak se nazyva typ dvoustupnoveho preplnovani, pouzite napr. u Peugeotu 2.2 HDi BiTurbo, kdy v nizkych otackach plni pouze jedno male Turbo a ve vyssich se k nemu pripoji druhe?

A jak je to vlastne vyreseno? To jdou nejdriv vyfukove plyny jen skrz jedno Turbo a pak se to rozdeli do obou?

Zajima me to jen ciste teoreticky, jak to vlastne funguje.

Diky za fundovane odpovedi
VW T4 2.5 TDi 65kW -> 110kW
VW LT 35 Mk2 2.5 TDi 66kW -> ?
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Nejfundovanejsi odpovedi ti poskytne google, neboj se ho ;)
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
13055K4
Přispěvovatel

Příspěvek od 13055K4 »

Díky Foreste, strejdu Googla jsem zkoušel. To, že je to sekvenční přeplňování, jsem pochopil. Ale nechápu, jak je to řešený, když jsou obě turba stejně velký...
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Logickou dedukci mi nevychazi nic jineho, nezli bud ze jsi liny, lzes nebo se neumis zeptat strycka Googla ...vysledek googleni par sekund odhalil cely navod a dokonce v cestine.

Pozn.: system pro nase aplikace naprosto o nicemu a to jak z hlediska potencialu tak zastavbove...proto jsem to hned v pocatcich zavrhl ... ale tak co cekat od Frantiku (noteeth)

...co jsem se docetl, tak pry ventily na ovladani nemaji moc dlouhou zivotnost.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
13055K4
Přispěvovatel

Příspěvek od 13055K4 »

Dekuj za pomoc Foreste.

Osocovani ze lzi by sis ale mel nechat priste od cesty... Neznas me a ja tebe, tak to neni uplne moc taktni.
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Prave proto ze te neznam tak jsem soudil pouze a jenom na zaklade toho, co jsi mi poskytl za podklady ;)

Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“