-auto dát na kozy/nájezdy tak, aby byl dobrý přístup seshora i zdola, dobře zajistit at to na vás nespadne
-sání se nemusí sundávat (pokud není úplně zasraný), šrouby jdou povolit strašně blbě a možná je oholíte
-z turba ještě před demontáží sundat vše co jde - podtlakovou baňku, všechny hadice a trubky samozřejmě, vracečku dat pryč úplně, olejovou trubku seshora odšroubovat i vpředu na motoru a posunout/upevnit tak aby nezavazela. Dole drží turbo na bloku jedním šroubem.
-zalepit otvory na turbu izolepou proti vniknutí bordelu
-turbo jde ven vrchem, kolem sání *na straně řidiče*. Z druhé strany to ani nezkoušejte, chybí tam asi centimetr. Je nutné odšroubovat konzolku co drží podtlakové hadice a regulační ventily a odehnout ji aby nezavazela. Oddělat i trubku co vrací chladicí kapalinu nahoře do expanzky. Nejlíp když na vyndávání i nasazování jsou dva lidi, jinak dost bolí záda.
-těsnění jsem nikde nedával nové a zřejmě to nevadí, ale pokud bych měl, asi bych dal novou aspon vracečku s těsněním.
Samozřejmě dodržovat čistotu a před zpětnou montáží vyfoukat bordel z turba jakožto i hadic.
Důvod demontáže byl zaseknutá regulace. Tam asi bývá největší problém rozebrání turba, mě to kupodivu šlo celkem dobře, kdyžtak klepejte do té litinové části dokud se neoddělí... Bacha na ohnutí lopatek turbíny, ale prý je to docela tvrdá slitina a jen tak se neohne (to samozřejmě neplatí o kompresoru, jenž je z hliníku, ale ten zůstane ve své ulitě..). Vyfoťte si umístění prstence co hýbe s lopatkama. Distančky u lopatek jsem podložil ústřižkama ze starýho svinovacího metru

Zalívání turba olejem jsem neřešil, nejdřív jsem odpojil konektor čerpadla a chvíli startoval, i to by mělo stačit na zalití... Pak jsem odpojil regulaci (turbo se točí na minimální otáčky) a nastartoval na volnoběh.