Jízda do školky a k doktorům, cca 5tkm do roka. Líbí se mu C3 1.1 i 1.4 (rok 2004), dále Corsa 1.2 , pak fiesta 1.4 16V 59kw rv 2002-2005, dále Ibiza 1.4 16V 55KW, tak samo fabka a kouká i po pažoutech 206 s 1.4 a renault megane ii 1.4 16V či 1.6 16V. Jo a ještě Fiat IDEA 1.4 16V 70KW rok 2004-2005.
Osobně jedu spíše v naftě, rád bych mu dobře poradil Chce co nejméně problémové auto. A úplně nejlíp, kdyby to i málo rezivělo
Nemá moc požadavků co?
Díky za rady.
Octavia 3 SCOUT 2.0 TDi 4x4, 135KW, DSG, FULL palba a vyroba 9/2020...
Motor jako Ibiza, pěkná výbava a rezivění vyreseno- celohliníková kastle akorát se moc lidem nelíbí a je to Audi A2. Pár jich servisuju a docela fajn auto. Zespoda jak nový i po letech akorát za to otevírání kapoty bych někomu nafackoval
za mňa C3 alebo 207 s motorem 1,1 alebo 1,4 HFX,KFU,KFW
tieto motory su držáky max spravíš tesnenie pod hlavu.
Francuzov moc nemusím ale motor 1,4 KFW mam v Partnerovy a max spokojnosť. ešte keď ti možem poradiť kup to v socialnej vybave nech sa tam nemá co kazit
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
řeším teď něco podobnýho pro manželku a vidím to na VW Polo 6N2 (99-02), 5dv., má to isofix na dětskou sedačku, motor nejspíš 1.4 8v 44kw, já ty 16V moc nemusím, 8V je na normální ježdění příjemnější
Na A2 jsem taky koukal, ale hezká rozhodně nebude za 50 ani za 60... Fiesta není špatná, ale Fordy moc nemusím
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Vici píše:Fabka 1,4 MPI... skoro nezničitelná.. jediný problém těsnění pod hlavou, vyměníš za šichtu s prstem v nose a pár korun..
pravda, ale hodně lidí si stěžuje na spotřebu u tohodle motoru....
Už jsme se byli na 3 kousky mrknout, 2 byly po technické stránce ok, prahy ale sežrané. ta třetí měla KO servo i prahy. Škoda, že jich je nejvíc kolem roku výroby 2000-2001-2002 .
Octavia 3 SCOUT 2.0 TDi 4x4, 135KW, DSG, FULL palba a vyroba 9/2020...
Už jsou to starý auta.... jak píšeš často koroze, zámky, serva, těsnění pod hlavou...prostě ten věk tomu nikdo neodpáře. Taky jeden kamarád z okolí nedávno sháněl. Viděl jich několik a do všech minimálně 10 investice. Nakonec za ty peníze koupil Thalii 2011 se poctivýma 80t. km od prvního majitele se servisem pouze v autorizáku. Jen byl trochu problém to sehnat se servem ani jsem nevěděl, že základ ho neměl
Přesně, jedno takové, která stojí většinou v garáži mám na starost, je to sice Renault vyrobený v Turecku , ale mimo zadního ložiska a nějaké hovadiny ny nápravě bezva stav. Ale majitel je koupil u nás jako nové.
Chce to něco, co je blbuvzdorné a hlavně nenáročné.
Já jsem v současné době na vlně Renaultu, takže za mě zcela jednoznačně Clio III v benzinu; ideálně malém benzinu, takže 1,2 16V SOHC. Prostor jako málokterý srovnatelný vůz jiné značky, nezničitelné motory (prakticky všechny), nenáročné, bez koroze, levné.
Mám jedno doma s motorem 1,2 16V 55kW (model 2013 - poslední ročník před čtyřkou). Kolega v práci to má dvanáctým rokem a je nadmíru spokojený. On má 1,5dCi 63kW, najeto skoro 300 tisíc (z toho 200 tisíc v autoškole, kterou vlastní jeho otec). Krom jediné investice do spojkové lamely, což se vzhledem k typu provozu v minulosti není co divit, je to zlatý auto. Po 12 letech absolutně bez koroze.
Mégane II je OK, taky mám (a jsem nadšen), ale pro babu myslím zbytečně velký vůz. Totiž jediné, co je trochu pěkné, je combi - krátké verze jsou takové obludky. Jenže combi (Grandtour) má na délku 4500 mm.
Ženské většinou chtějí menší vozy, logicky kvůli manévrovatelnosti a parkování po městech. Ovšem moje baba je asi chlap - za každou cenu chtěla velké auto. Takže já jezdím Méganem, zatímco ona GrandScénicem.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008) Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012) Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Ano, malý benzinový od Renaultu to nemá připomínek a to obecně Francouze moc nemusím, ale s těmahle benzíňáčkama jsem se skamarádil.
Jak píšete Fabia 1.4-8v tam bych dneska videl problém v tom, že ty motory a ostatně i zbytek auta bude tak nějak na hraně životnosti, končili 2003 a málokdo ho držel poctivě údržbou u takto starého vozu.
Nedávno jsem z podniku likvidoval poslední s tímhle motorem 2002, servo Koyo KO, tísko pod hlavou KO, interiér KO, karosařina otlučená a dostali jsme 14 000kč, klientů bylo celkem dost, to mě až překvapilo na druhou stranu
kAŽDÉMU CO JEHO JEST..Vždy si vzpomenu na známého řemeslníka, který měl prastaré Kangoo, kam jsem mu namontoval jiný motor z Clia , byla to 1,4 -8 ventil. To co mu dával v tomto autě, bylo nemilosrdné, neustále naplno naložené auto, které šlo jen taktak zvednout a motor vyrážel jako zběsilý, uvařil ho, potkal ho , vždy jsem ho opravil a choval se pořád úžasně. Co nechápu, je když jsem viděl, jak umělohmotná klapka na umělohmotném sání při volnoběhu poskakuje, /vzduch. filtr zajištění ulomil/a motor chytal na otočení ze jakýchkoliv podmínek /jednou se měnil snímač na klice/..Když posoudím ostatní obdobné motory /věčne vykravené, chcípající, kolísající při volnoběhu a liné už ze své podstaty/tak mám zato, že lambda a ostatní řízení tohoto motoru jej moc z klidu nevyrušilo..Prostě nebyl háklivý téměř na nic...Bylo to pro mne poučení, kolik sráčů včetně koncernu se v tomto objemu dostalo do oběhu...