Fary píše:Mám Audi A4 B5 2.5TDI V6 110kW, 1999.
Nevím jestli mám špatné (zanesené) turbo nebo...? Při akceleraci na 2rs motor má zátah "na dvakrát". Nejdříve zabere cca v 1900ot. (cca 70% výkonu) a podruhé mezi 2600-2900ot. a to už jede na 100%.
Zároveň když ho vytáčím pomalu do cca 3000ot. a pak pustím plyn je slyšet silné zahučení od turba při klesání otáček. Když motor vytočím rychle tak se turbo vrací úplně normálně a potichu.
Už je zaslepený EGR a venku katalizátor.
Please nějakou radu

Nejsi jedinej kdo ma¨tak zvane 2jitej zatah zatim sem na to neprisel. Pokud mas kat vykuchanej tak mi aspon odpada dalsi zkoumani)))
Neni problem to vyndat to trubo a vycistit co si mel udelat jiz pri zaslepeni egr.
turbo na 2a pule by melo mit zatah od 1500 do 1800 otacek takovej jako nabeh citis ze zacina pri 1800-2000 zatah az do 4500 5000 bez zadneho preruseni.
pokud to nejede je to vecinou
- ucpanej kat
- zasrane turbo
- egr stale otevren
- zadelanej filtr nafty malo nafty (to by vecinou nejelo az cukalo)
- spatnej predvstrik
- spatne nastavene rozvody (coz je docela caste je to tim ze pokud to clovek dela na aretaci tak pri nasponovani hlavniho remene a sundani aretaci na vackach se vacky jemne pohnou (tak zvany dosponovani remene tim padem je to spatne nastavene (pozna se to protocenim a znovu aretace nebo zrcatkem mrknout ) pri tomto ten motor jede skoro stejne jen mene jde vytacet a vice zere a kouri (je to neznatelne). Ma to skoro kazda ctvrta 2.5 tdi v6 po rozvodech))
tezko rici proc to ma dvakrat ten turbo efekt na to sem jeste neprisel