ložisko octavia tdi rok 99
Moderátoři: šulda, Moderátoři
ložisko octavia tdi rok 99
Ahoj
začalo mi po dvou letech hučet ložisko,najeto max 20 tis,dával sem meile
ted by se chtěl zeptat.Když zatočím do leva přestane to hučet jinak to hučí pořád,.podle me by to mohlo tedy byt leve kolo,,Chci to zvednout zítra ale jen pro info a vaše skušenosti,,,Co říkate na ložiska swag a nebo co by ste mi doporučili,,?děkuji
začalo mi po dvou letech hučet ložisko,najeto max 20 tis,dával sem meile
ted by se chtěl zeptat.Když zatočím do leva přestane to hučet jinak to hučí pořád,.podle me by to mohlo tedy byt leve kolo,,Chci to zvednout zítra ale jen pro info a vaše skušenosti,,,Co říkate na ložiska swag a nebo co by ste mi doporučili,,?děkuji
octavia 1.9 TDI 81KW ,
Nejlepší je kola roztočit na zdviži a naslouchátkem nebo dlouhým šroubovákem poslouchat zespoda vozu ložisko /u poloosy/jeho zvuk. vadné ložisko ti dá vědět..A co se týče doleva -doprava, tak to klame, jelikož je ložisko ze dvou kusů/ložisek/, tak záleží které je přidřené , zda to vnitřní nebo vnější.
nepropadat panice...
- tukydydes
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
SNR ok, ale nesmí v tom bejt ložisko NSK made in England, jako se teď poslední dobou děje.
Oktopod 1,9 TDI, r.v. 2000, AHF, 81kW -> 113kW/355 Nm (MUDr. TDI Fun)
PP764, HDS57+VR6, EGR off, KAT off, zadní puky TT, 605.000km, první majitel
WEBASTO Thermo Top C, ETKA 8.1, VAG-ína 18.9.0, VIS 6.5, FiatEcuScan, FordDiag
PP764, HDS57+VR6, EGR off, KAT off, zadní puky TT, 605.000km, první majitel

WEBASTO Thermo Top C, ETKA 8.1, VAG-ína 18.9.0, VIS 6.5, FiatEcuScan, FordDiag
Re: ložisko octavia tdi rok 99
Zkusím oživit tohle téma, ať nezakládám zbytečně nové..
Zvláštní problém u Octavie 1 ASV. Při jízdě hučí od pravého předního kola, tváří se to jako ložisko, ale není to ložisko:) Při jízdě rovně skoro nic (až někde od 130 jde lehce slyšet), v zatáčce doprava hučí hodně, ale jen pod plynem, bez akcelerace nic.. A pak hučí i na rovince, když se s autem projede nějaká větší nerovnost a přední kola jdou do podběhů. Tak v té chvílí max zatížení zase hukot jako kráva, ale jen tu chvilku a jen pod zátěží. Na neutrál, ve stejné rychlosti, nic.
Zkouším sílu fóra, určitě se s tím už tady někdo setkal. Napadá mě už jedině převodovka/diff. Jinak to hučí už tak 90k km a za tu dobu se bez jakékoliv změny měnilo: komplet brzdy, přední ložiska, obě poloosy, tj všechny 4 klouby..
Díky.
Zvláštní problém u Octavie 1 ASV. Při jízdě hučí od pravého předního kola, tváří se to jako ložisko, ale není to ložisko:) Při jízdě rovně skoro nic (až někde od 130 jde lehce slyšet), v zatáčce doprava hučí hodně, ale jen pod plynem, bez akcelerace nic.. A pak hučí i na rovince, když se s autem projede nějaká větší nerovnost a přední kola jdou do podběhů. Tak v té chvílí max zatížení zase hukot jako kráva, ale jen tu chvilku a jen pod zátěží. Na neutrál, ve stejné rychlosti, nic.
Zkouším sílu fóra, určitě se s tím už tady někdo setkal. Napadá mě už jedině převodovka/diff. Jinak to hučí už tak 90k km a za tu dobu se bez jakékoliv změny měnilo: komplet brzdy, přední ložiska, obě poloosy, tj všechny 4 klouby..
Díky.
- martinsidlo
- Aktivista
Odpovědi: 0
A kolik máš oleje v převodovce ?
A když si vše vyměnil,vyměň i převodovku.
A když si vše vyměnil,vyměň i převodovku.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Už jsem se několikrát setkal s tím že i na starém tdi převodovka odešla,ono nic nevydrží věčně
Oleje je dost. Měnil se asi před rokem, když se přetěsňovalo to spodní víčko, které vždycky teče.
Převodovku asi vyměním, stojí druhá pár korun. Akorát mi na ni zase nesedí ten symptom, kdy to dělá hluk při zatížení předku/projetí nějaké hluboké nerovnosti.
Převodovku asi vyměním, stojí druhá pár korun. Akorát mi na ni zase nesedí ten symptom, kdy to dělá hluk při zatížení předku/projetí nějaké hluboké nerovnosti.