riesim motor do 171kW ASB, da sa pouzit aj blok motora BMK 165kW? Samozrejme trysky, turbo, sanie a vsetky komponenty tam nalozim z ASB, pytam sa cisto na motor - hlava, vacky, blok motora atd..
Stala sa taka vec, A6 ASB 171kW 460tis km, olej kazdych 15tis vymena, motor vzdy zohriaty az potom vytacany, po rychlej jazde dochladeny, pri cca 200km/h na dialnici (4000rpm+) rozblikalo zhavenie, mierny pokles vykonu, nepravidelny chod motora, trasenie... 10km kludna jazda zjazd z dialnice rovno do servisu.
Auto ide na 5 valcov, trochu aj podymovalo (olej/nafta), auto nema DPF. Po napojeni na diag - prvy valec korekcie 5+, osatne v norme - cca -0.2 az +0.2. Inak ide motor pekne - nebucha, neklepe, zdravy zvuk, len teda ide na 5 valcov.
Viecko na nalievanie oleja bolo cele od oleja - pretlacilo stadial olej az na filc kapoty, ked som za jazdy motora vytiahol olejovu rysku, tak len taky fukot odtial

Vytiahol som trysku, zmeral kompresiu - 1. valec 1bar

Ad blikania zhavenie - jedina chyba - fuel pump relay - mam za to, ze tryska bud zacala stat naftu, alebo sa snazila vyrovnat korekciu valca bez kompresie, tak cerpadlo stratilo vacsi tlak a preto ta chyba.
Pasuje prosim ten BMK zelezo do ASB bez toho aby som nieco prerabal? Dakujem!