ahojte, riešim problem na passate 2007 bmp dsg. motor ide pekne korekcie dobre, pregumičkovane vstreky atd.. za jazdy auto ide ok,,, ked je studene rozjazdy su tiez ok ale za tepla blbne ako keby prevodovka ale nie som si istý či je to prevodovkou aby som ju nemenil zbytočne...
pri rozbiehani niekedy cukne a niekedy sa rozbehne normalne ,, občas pri rozbiehani začne cukať ako keby pridavam a pušťam plyn prudko a to isté robí niekedy pri zastavovaní ako keby stupam po brzde robí to tak na 2jke ked zastavujem
pri vyššich rychlostiach za jazdy vačšinou ok ,,,
myslel som si že prevodovka ale rozmyšlam teraz či to nemože byť od motora,,, či nahodou kablovačka ku vstrekom nemoze blbnuť,, nemenil som ju len kontakty som očistil pripružil ked sa menila vačka..
preto som nahral log a nie som si isty ako sa ma chovať za jazdy kanal 18 meranych hodnot,, mala by to byť el hodnota vstrekovačov,, viem že na volnobeh tam musia byť nuly,, no neviem ako za jazdy,, pozeram si ten log a skaču tam občas ine čisla niekedy su všetky 128..
viete sa mi na to pozrieť či je to v poriadku? DIKY
https://uloz.to/!FO2M8zbKMk94/log-01-01 ... 74-732-csv
passat 2.0 tdi bmp cukanie prevodovky LOG
Moderátoři: šulda, Moderátoři
passat 2.0 tdi bmp cukanie prevodovky LOG
Renault Megane Grandtour 1.9dCI 81kw 2006
Audi A4 2.0tdi PD 8v 103kw 2006 BPW
Audi A4 2.0tdi CR 16v 105kw 12/2009 CAGA
VW PASSAT 2.0TDi BMP 2007 103kw
problem viacmenej pretrvava,,, olej bol vraj meneny u predchadzajuceho majitela v prevodovke preplachom...
tak som skontroloval hladinu podla postupu a vytieklo mi cca 2,5L ktoré tam boli NAVYše ... po odpustení sa zdalo že sa to cukanie zlepšilo ale preistotu som sa rozhodol vymenit olej + filter dal som komplet febi a od výmeny sa mi zda že sa to znovu vrátilo a sprava sa to rovnako že niekedy ide ok napr rozbehnem sa aj prudko aj pomaly a ide pekne a niekedy hlavne za tepla keď zastavujem začne cukať ako keby prehadzuje rychlosti 1-2 alebo ako keby stlača a pušťa spojku to robí napr ked spomalujem z 20 na 10km/h .. pri rozbiehani niekedy tiež tak že ako keby pridavam uberam a potom sa zoberie,, za jazdy ide krásne,, jedine na 4ke cca 55km/h tempomat a otačky jemne kolíšu cca 100 hore dole niekedy menej niekedy vôbec,,,
teraz som na skúšku odpojil egr cca 2 dni tak jazdím a chodí to takmer bez chybičky, auto aj pekne ožilo,, neviem či je to teda tým egr alebo tým že sa ochladilo,, zdá sa mi že sa to prejavuje hlavne keď je vonku teplo a motor zohriaty..
čo by som ešte mohol skontrolovať??
Ďalšia vec je zaujimave že mám tlačidlo autohold ktoré je podsvietene ale vôbec nereaguje,,, v parkovacej brzde aj keď to mám nakodovane s asistentom rozjazdu tak to vôbec nefunguje a tlačidlo nereaguje ,,,
Keď v prudšom kopci pustím brzdu auto cúvne ako každé dsg v ktorom som sedel a potom sa zoberie.
Ďakujem
tak som skontroloval hladinu podla postupu a vytieklo mi cca 2,5L ktoré tam boli NAVYše ... po odpustení sa zdalo že sa to cukanie zlepšilo ale preistotu som sa rozhodol vymenit olej + filter dal som komplet febi a od výmeny sa mi zda že sa to znovu vrátilo a sprava sa to rovnako že niekedy ide ok napr rozbehnem sa aj prudko aj pomaly a ide pekne a niekedy hlavne za tepla keď zastavujem začne cukať ako keby prehadzuje rychlosti 1-2 alebo ako keby stlača a pušťa spojku to robí napr ked spomalujem z 20 na 10km/h .. pri rozbiehani niekedy tiež tak že ako keby pridavam uberam a potom sa zoberie,, za jazdy ide krásne,, jedine na 4ke cca 55km/h tempomat a otačky jemne kolíšu cca 100 hore dole niekedy menej niekedy vôbec,,,
teraz som na skúšku odpojil egr cca 2 dni tak jazdím a chodí to takmer bez chybičky, auto aj pekne ožilo,, neviem či je to teda tým egr alebo tým že sa ochladilo,, zdá sa mi že sa to prejavuje hlavne keď je vonku teplo a motor zohriaty..
čo by som ešte mohol skontrolovať??
Ďalšia vec je zaujimave že mám tlačidlo autohold ktoré je podsvietene ale vôbec nereaguje,,, v parkovacej brzde aj keď to mám nakodovane s asistentom rozjazdu tak to vôbec nefunguje a tlačidlo nereaguje ,,,
Keď v prudšom kopci pustím brzdu auto cúvne ako každé dsg v ktorom som sedel a potom sa zoberie.
Ďakujem
Renault Megane Grandtour 1.9dCI 81kw 2006