rachtani od napinaku drazkoveho remene AUY
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- patrik.kloucek
- Aktivista
Odpovědi: 0
rachtani od napinaku drazkoveho remene AUY
Zdar borci, mam tu takovy orisek, Po nastartovani rachta nekde kolem napinaku plocheho remenu. Deje se to kdyz nastartuju a to hlavne pokud mrzne nebo je zima. Po chvili se to uklidni. Pri jizde nebo po jzde klid. Zapnu zatez!klima, vyhrev/ rachatni se zhorsi. Kdyz je teplo nebo motor je ohratej tak je klid a napinak se ani nehne. Volnobezka altiku OK. Samotny napinak menenej cca 2 roky zpatky .
Takze dotaz. Jak poznat opotrebeny napinak? Nejak se mi nechce verit tomu ze by zas odesel. Nebo je pricina nekde jinde? diky za napady
Takze dotaz. Jak poznat opotrebeny napinak? Nejak se mi nechce verit tomu ze by zas odesel. Nebo je pricina nekde jinde? diky za napady
- patrik.kloucek
- Aktivista
Tomas.cz píše:A taky zkusit vůli v axiálním směru, do a z altíku, nedávno na P407 cca 2mm sem / tam a za chodu motoru cvakání.
Jo tohle jsem zkoušel... Vůle žádná.
Kluci já nechápu proč to ten bordel dělá jen když je studený a venku je zima. Tzn kolem nuly a méně. Po startu to rachoti jak blázen a napinak vibruje. Po cca 3az 5minutach se to pomalu zklidní a je pokoj. Pokud je venku teplo třeba jak dnes tak ani tuk. Napinak se pomalu ani nehne...
- MirekX
- Aktivista
[quote="patrik.kloucek"]
Kluci já nechápu proč to ten bordel dělá jen když je studený a venku je zima. Tzn kolem nuly a méně.quote]
Protože to dobíjí víc než když je teplo, start a žhavení vycucnou víc z baterky a tu se to snaží hned dobít, ta volnoběžka tam je jak dlouho?
Kluci já nechápu proč to ten bordel dělá jen když je studený a venku je zima. Tzn kolem nuly a méně.quote]
Protože to dobíjí víc než když je teplo, start a žhavení vycucnou víc z baterky a tu se to snaží hned dobít, ta volnoběžka tam je jak dlouho?
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 

- patrik.kloucek
- Aktivista
Měl jsem to samé na ASY, buď při startu na volnoběh (se zimou horší) nebo když se zvýšil odběr alternátoru (sahara, ptc topení, světla). Při jízdě nic. Kontrola volnoběžky, řemenice kladky a řemene nic jsem nenašel. Ale stejně jsem tu volnoběžku a řemenici napínáku vyměnil a už mám půl roku roku klid.
-
- Aktivista
milane ten altík umí věci, sdi ubrals plyn a hvízdal jakoby šlo turbo z otáček, nakonec se vyměnila baterka a bylo dohvízdáno, dotet tam ten altík je, tu baterku jsem dal sousedovi a odešla v záruceHuml píše:volnoběžka se může zdát ok, že funguje, ale už jsem kolikrát řešil, že při zátěži proklouzne a pak to dělá taky bordel