Nazdar, neporadíte? Během zimy po emisích jsem si všiml, že na volnoběh hlavně za studena štiplavě smrdí. Je to smrad trochu jako z Avie a dřív to nesmrdělo. Kouř nic, motor jde normálně, olej žere trošku pořád stejně (litr mezi výměnou) spotřeba taky normální beze změn do 5 litrů. Jen ten smrad. Je tam už měněnej kat polskej Polmostrow, cca před 4 lety (před 100 tis. km). Mohl se vysypat? Nebo teda výfuk mám doslova plnej sazí, tak jestli ty saze můžou snížit účinnost katu?
Vstřik to asi nebude, když je spotřeba a běh motoru normální ne?
Nešel by ten kat nějak propláchnout od sazí? Nechci do auta už strkat peníze, ale je spolehlivý, ještě si ho nechám na dojetí. Nějaký jiný tipy? díky
zápach z výfuku 1.9 sdi ASY fabie
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: zápach z výfuku 1.9 sdi ASY fabie
vyčisti ho italskou metodou.
Peugeot Boxer 2,2 HDI Renault Scenic 2,0 DCI Škoda Fabia 1,9 SDI
Kat Polmo nefungoval už jako novej
,mimochodem tak jako KAŽDÁ druhoška, kolega namontoval na nátlak majitele minulý týden kat Bosal na Astru G,stál skoro 10tis,jeden kus se sběrným,původní bylo prasklé,i když ho varoval opakovaně že to dobrý nebude,trval si na svém,tak to tam dal,auto za dva dny zpátky samo svítí kontrolka motoru a píše to účinnost katalizátoru 

Super, díky za odpovědi. Mě kontrolky netrápí, i emisema to projde. Ale smrdí to, máme v baráku garážový stání a je to docela blbý.
Je to teda asi jasný, čistit to nemá cenu? Zjistil jsem to právě po měření emisí, tak mám pocit, jestli tím vytáčením se to nějak nezbortilo ta keramika v tom.
Co s tím, navařit nějakej univerzální? Nepotřebuju aby to zas vonělo jako květinová louka..auto je spíš na dojetí na 2 roky.
Je to teda asi jasný, čistit to nemá cenu? Zjistil jsem to právě po měření emisí, tak mám pocit, jestli tím vytáčením se to nějak nezbortilo ta keramika v tom.
Co s tím, navařit nějakej univerzální? Nepotřebuju aby to zas vonělo jako květinová louka..auto je spíš na dojetí na 2 roky.
My když měli sdi někdy před 10 lety tak se v tom ten kat uvolnil a začal chrastit. Tak jsem ho vymlatil. Pak to jezdilo 190 z kopce teda
a nic nesmrdelo