zápach z výfuku 1.9 sdi ASY fabie

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Chlupacz
Nováček
Odpovědi: 0

zápach z výfuku 1.9 sdi ASY fabie

Příspěvek od Chlupacz »

Nazdar, neporadíte? Během zimy po emisích jsem si všiml, že na volnoběh hlavně za studena štiplavě smrdí. Je to smrad trochu jako z Avie a dřív to nesmrdělo. Kouř nic, motor jde normálně, olej žere trošku pořád stejně (litr mezi výměnou) spotřeba taky normální beze změn do 5 litrů. Jen ten smrad. Je tam už měněnej kat polskej Polmostrow, cca před 4 lety (před 100 tis. km). Mohl se vysypat? Nebo teda výfuk mám doslova plnej sazí, tak jestli ty saze můžou snížit účinnost katu?
Vstřik to asi nebude, když je spotřeba a běh motoru normální ne?

Nešel by ten kat nějak propláchnout od sazí? Nechci do auta už strkat peníze, ale je spolehlivý, ještě si ho nechám na dojetí. Nějaký jiný tipy? díky
JARDA2
Přispěvovatel

Re: zápach z výfuku 1.9 sdi ASY fabie

Příspěvek od JARDA2 »

vyčisti ho italskou metodou.
Peugeot Boxer 2,2 HDI Renault Scenic 2,0 DCI Škoda Fabia 1,9 SDI
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

KAT po smrti (noteeth)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Kat Polmo nefungoval už jako novej (noteeth) ,mimochodem tak jako KAŽDÁ druhoška, kolega namontoval na nátlak majitele minulý týden kat Bosal na Astru G,stál skoro 10tis,jeden kus se sběrným,původní bylo prasklé,i když ho varoval opakovaně že to dobrý nebude,trval si na svém,tak to tam dal,auto za dva dny zpátky samo svítí kontrolka motoru a píše to účinnost katalizátoru :roll:
Chlupacz
Nováček

Příspěvek od Chlupacz »

Super, díky za odpovědi. Mě kontrolky netrápí, i emisema to projde. Ale smrdí to, máme v baráku garážový stání a je to docela blbý.

Je to teda asi jasný, čistit to nemá cenu? Zjistil jsem to právě po měření emisí, tak mám pocit, jestli tím vytáčením se to nějak nezbortilo ta keramika v tom.

Co s tím, navařit nějakej univerzální? Nepotřebuju aby to zas vonělo jako květinová louka..auto je spíš na dojetí na 2 roky.
Jirka.
Aktivista

Příspěvek od Jirka. »

My když měli sdi někdy před 10 lety tak se v tom ten kat uvolnil a začal chrastit. Tak jsem ho vymlatil. Pak to jezdilo 190 z kopce teda :D a nic nesmrdelo
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“