Ducato 250 3.0D robotická převodovka , robot nerobotuje?

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Berger
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 02 lis 2019, 12:57
Bydliště: Praha

Ducato 250 3.0D robotická převodovka , robot nerobotuje?

Příspěvek od Berger »

Mám následující problém, Ducato MutiJet 3.0D s manuální převodovkou tuším M40 (6 rychlostní), kterou řadí robot Marelli SELESPEED CFC348 , tedy teď moc neřadí.
Pokud auto stojí lze zařadit 1, zpátečku nebo neutrál. Pokud zařadím jedničku a pojedu s řazením přepnutým na automat musím jet na jedničku ani když motor vytočím na vic než 3600 on/min automat nikam nepřeřadí.
Pokud přepnu na manuál, to je do modu v kterém normálně řidič pomocí + a - řadí nahoru nebo dolů tak + nahoru také nefunguje, ale pokud řadím tak, že z 1 dam N a hned + řadí to nahoru 2,3,4,... , dolu lze řadit normálně pomocí -.
Při prvém načtení řídící jednotky robota, pomocí Multiecuscan, jsem, v ní našel chybu P0856, ale po vymazání se již nová chyba neobjevila. Zkrátka řídící jednotka nevidí problém, ale robot funguje jen tak jak jsem popsal,
Můj první tip byl, že robot nemá dostatek tlaku nebo netěsnost v pístech robota, ale tlak se pohybuje mezi 36,5 až 42 bary což je správně a hlavně pokud by nebyl tlak neřadilo by to ani tak jak to řadí.
Zkrátka jsme dost bez nápadu co by to mohlo být a hlavně jak problém lokalizobat.

Poradí někdo?
Odpovědět

Zpět na „Fiat“