Fabia II posilovač řízení nefunguje
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Fabia II posilovač řízení nefunguje
Ahoj,
než budu bádat a měřit zkusím tady vznést dotaz zda-li někdo zkušenější třeba neví.
Fabia II facelift 1,6TDi 66kw auto dostalo ránu na zadek a předkem žďuchlo do auta před ním (lehce) nicméně airbagy vyletěly.
Auto kompletně opraveno airbagy vyměněny, smazané závady ale svítí kontrolka volantu cerveneoa nefunguje servo.
Diagnostikou se nelze spojit s jednotkou ABS a posilovače řízení.
Všechny pojistky OK.
Když je záznam o nehodě, odpojuje něco přívod el k ABS a servořízení?
Nebo jenom souhra náhod a mám jít hledat?
Nicméně něco podobného jsem řešil na fabia III kdy byly Crash data a nešel posilovač, vyřešil jsem to diag tady je mi ale divné že se s jednotkami nemohu spojit.....
Díky za případné rady.
než budu bádat a měřit zkusím tady vznést dotaz zda-li někdo zkušenější třeba neví.
Fabia II facelift 1,6TDi 66kw auto dostalo ránu na zadek a předkem žďuchlo do auta před ním (lehce) nicméně airbagy vyletěly.
Auto kompletně opraveno airbagy vyměněny, smazané závady ale svítí kontrolka volantu cerveneoa nefunguje servo.
Diagnostikou se nelze spojit s jednotkou ABS a posilovače řízení.
Všechny pojistky OK.
Když je záznam o nehodě, odpojuje něco přívod el k ABS a servořízení?
Nebo jenom souhra náhod a mám jít hledat?
Nicméně něco podobného jsem řešil na fabia III kdy byly Crash data a nešel posilovač, vyřešil jsem to diag tady je mi ale divné že se s jednotkami nemohu spojit.....
Díky za případné rady.
Re: Fabia II posilovač řízení nefunguje
pozrel si poistky aj na baterii?
Někdy se nestačí jen podívat. Jednou mě takhle školila prasklá (ne přepálená) plechová pojistka na baterii a občas nešlo servo. Večer jsme něco dělal vedle tý fábie s otevřenou kapotou a zahlídnul jsem záblesk na baterce a bylo jasno. Takže lepší ty plechový vyndat a pořádně prozkoumat.
Oct asv 2000, DieselPower
Pojistky jsem měl samozřejmě komplet venku, taky tomu nevěřím po určitých zkušenostech a raději takto kontroluji.
Jsou v pořádku i ty na baterie ...
Jsou v pořádku i ty na baterie ...
Spíš jsem myslel jestli se to teda při nehodě neodpojuje, měl jsem to tak u trojkové fabie a ten posilovač se nějak nahrazoval diagnostikou nebo rapid co jsem měl zase na baterce takovou pojistku která se rozpojila při nehodě, auto pak nešlo ani nastartovat.
A ještě jedna věc teda, na přístrojovce svítí pouze červeně symbol volantu s vykřičníkem ale kontrolka ABS ne, avšak diag se nelze spojit jak s posilovačem tak ani s ABS
-
- Přispěvovatel
Jak to dopadlo? řeším stejný prolém...
-
- Aktivista
třeba ty pojistky na baterce ty musíš vyšroubovat ven, vypadá jak nová a jak ji vyšroubuješ rozpadne se na dvě půlky, nejlépe všechny pojistky ven vyskládat, pročistit kartáčkem a znovu přišroubovat, pro jistotu proměřit žárovkou 12V 55W
http://forum.skodahome.cz/topic/34369-p ... ru-19-tdi/ tam začni