Přihřívač motoru u Tourana nefunguje

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

kruzitko
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Přihřívač motoru u Tourana nefunguje

Příspěvek od kruzitko »

Rok 2003,1,9Tdi je tam Webasto.Poraďte prosím kde to má pojistku případně jak se dostat ke žhavičce.Dík za každou radu
kevino
Aktivista

Re: Přihřívač motoru u Tourana nefunguje

Příspěvek od kevino »

kruzitko píše:Rok 2003,1,9Tdi je tam Webasto.Poraďte prosím kde to má pojistku případně jak se dostat ke žhavičce.Dík za každou radu
najprv by som to dal na VAG (LOL)
cosby
Aktivista

Příspěvek od cosby »

pokud to není origo webasto na Canu tak diagnostika nic neřekne.Webasta mají svoji diag.zásuvku-pokud nebyly montovány ve výrobě.
Jinak pokud chceš zjistit stav žhavícího kolíku,musí jít webasto ven.
Taky to může dělat čerpadlo,pokud nespustí,webasto nesepne.
Nejsem znalec,jen jsem měl takové malé školení u servisáka webasta
kruzitko
Sběrač informací

Příspěvek od kruzitko »

Topení je originál nikdo s tim nic nedělal.Podívam se na to čerpadlo dříve bylo slyšet při zapnutém klíčku a teď je ticho ale nvim kde je.
Marek Lavička
Přispěvovatel

Příspěvek od Marek Lavička »

je schované pod pravím nadkolím (rofl)
Powered by Drag power
trojka
Přispěvovatel

Příspěvek od trojka »

Zkus ho resetovat (Odpoj od proudu), nestačí vypnout klíček topení je stále pod proudem, aby mohlo dovětrat po vypnutí. Může být jen zavzdušněné v tom případě provětrá, pokusí se zapálit, zvýší výkon a po cca 5 s vypadne(žádná odezva od čidla plamene). Cyklus se opakuje a po té se topení opět blokne. Pokud se ani neroztočí musí ven. Špatná zpráva je, že žhavící kolíky se do většiny jako ND nedělají(jen celý hořák). Předpokládám, že do něj proud jde?!
kruzitko
Sběrač informací

Příspěvek od kruzitko »

Dneska jsem to přivezl ze servisu.Řekli mi že se to zablokuje když se topení zapne a je v autě míň než rezerva paliva a musí se to vymazat v servisu.To je fakt výborně řešený!!Potřeboval bych zjistit kde je to čidlo co to spouští podle teploty venku,dal bych tam vypínač.Na rezervu dojíždim dost často a tohle by mi fakt naštvalo.
Marek Lavička
Přispěvovatel

Příspěvek od Marek Lavička »

tak nedojížděj na rezervu :D
Powered by Drag power
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

kruzitko píše:Dneska jsem to přivezl ze servisu.Řekli mi že se to zablokuje když se topení zapne a je v autě míň než rezerva paliva a musí se to vymazat v servisu.To je fakt výborně řešený!!Potřeboval bych zjistit kde je to čidlo co to spouští podle teploty venku,dal bych tam vypínač.Na rezervu dojíždim dost často a tohle by mi fakt naštvalo.
podla mna je to kravina. suhlasim ked je tam rezerva tak pridavne kurenie nezopne ale ked natankujes pojde v pohode opat. zaznamena sa tam len chyba o nizkej hladine paliva. keby to bolo tak ako vravia servisaci tak chodis do servisu mazat chybu ako debil a oni uctuju. neverim ze by soudruzy udelali az taku banalnu softwareovu chybu (LOL)
pajda
Přispěvovatel

Příspěvek od pajda »

Nic není nemožnéééé
:D
kruzitko
Sběrač informací

Příspěvek od kruzitko »

Min.týden jsem zapoměl vypnout autoradio a nevyndal klíček.Vytloukla se baterka a když jsem zastartoval zhasli kontrolky a tma.Baterku jsem nabil,všechno funguje ale topení nejde.Tak čím to teda je když předtím mi řekli v servisu že topení je v pořádku,jen vymazali chyby v ř.jednotce.Ani nic nechtěli platit.
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

tak to bud rad ze si neplatil :D

a zaobstaraj si HEX CAN kabel (ak este nemas) asi ho budes potrebovat casto na to auto (aspon tak to vyzera zatial)
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

kruzitko píše:Min.týden jsem zapoměl vypnout autoradio a nevyndal klíček.Vytloukla se baterka a když jsem zastartoval zhasli kontrolky a tma.Baterku jsem nabil,všechno funguje ale topení nejde.Tak čím to teda je když předtím mi řekli v servisu že topení je v pořádku,jen vymazali chyby v ř.jednotce.Ani nic nechtěli platit.
origo radio by sa malo po cca 1 hodine samo vypnut. skusal som to
tomikaaa
Přispěvovatel

Příspěvek od tomikaaa »

kevino píše:
kruzitko píše:Min.týden jsem zapoměl vypnout autoradio a nevyndal klíček.Vytloukla se baterka a když jsem zastartoval zhasli kontrolky a tma.Baterku jsem nabil,všechno funguje ale topení nejde.Tak čím to teda je když předtím mi řekli v servisu že topení je v pořádku,jen vymazali chyby v ř.jednotce.Ani nic nechtěli platit.
aj ked nevybral klucik?
Octavia Combi 90 -> 125k ALH, 2004
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

tomikaaa píše:
kevino píše:
aj ked nevybral klucik?
ano aj ked nevybral kluc. staci ze vypol zapalovanie myslim. viem ze ma to sralo lebo som montoval parkovacie snimace a 3x som zapinal radio lebo stale sa vyplo hmm
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“