studene starty nic moc
Moderátoři: šulda, Moderátoři
studene starty nic moc
Chtel bych se s vami podelit o muj problem.Mam Octavii rv 2000 motor 66KW a muj problem spociva v studenych startech pri kterych mi starter dlouze toci a motor jakoby mel snahu naskocit ale to se stane treba az po delsi dobe.Teple satrty jsou pak o poznani lepsi ale urcite ne idealni.Pod studenym startem myslim start v garazi a zajimalo by me jaky je vas nazor co se tyce zvyseni startovaci davky?Starter tam je Valeo cca 2mesice po vycisteni.Zhavicky jsem tam daval na jare takze tam bych taky problem nevidel a na Wagu u kamarada taky zadny problem.Diky
-
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
předvstřik, palivový filtr, snímač teploty zkontrolovat, taktovací ventil předvstřiku na spodku čerpadla zkontrolovat.. jestli to žhavý, jako jestli jde proud na žhaviče.. tlaky v motoru, nastavení rozvodů, a pokud tohle bude vše ok, tak zkusit překontrolovat nebo jiné čerpadlo....
Passat B5 tdi, passat B4 tdi
BMW R1150GS
BMW R1150GS
Podívej se na přívod nafty od palivového filtru k čerpadlu (průhledná hadice), zda tam máš naftu nebo bubliny... nebo ať Ti někdo "zastartuje" a Ty se dívej na tu hadici. (měl jsem podobný problém na GIV TDI 66kW) Stačilo vyměnit ty gumičky-O-kroužky na tom plastovém téčku (termostat. ventil na zpátečce) na palivovém filtru, podle typu je tam jeden nebo dva kroužky.
mám ten samý problém oct 81kw 190 tis ( původně 150tis ) a už to řeším 3zimu a nikdo mi ten problém neostranil
, nový startér Valeo, nové žhavičky, udělaný předvstřik, start. dávka na max., čidlo teploty nový,gumičky na pal, pal filtr, relátka 109 a žhav., nová baterka, a pořád na p..., nechám auto do rána vystydnou a teplota tak kolem 2-méně a není to na drc ale točí a jako by prskne a pak naskočí cca 2vteřiny točí startér
už nevím za kým jít v Praze a aby nato přišel
typuju to na čerpadlo ale nerad bych dal peníze za čerpadlo a pak zjistim že tím to není to by mě trefil už šlak, takovech penez jsem se do toho vysr.. 

už nevím za kým jít v Praze a aby nato přišel

Prosimte v ty pruhledny hadicce od palivoveho filtru mam jakoby jednu bublinu vzduchovou ale ta tam je od zacatku/3roky/ a mam zato ze se to tady resilo a doslo se k zaveru ze to je skoro na kazdy Octavii.Sorry jestli se pletu.Slavkov píše:Podívej se na přívod nafty od palivového filtru k čerpadlu (průhledná hadice), zda tam máš naftu nebo bubliny... nebo ať Ti někdo "zastartuje" a Ty se dívej na tu hadici. (měl jsem podobný problém na GIV TDI 66kW) Stačilo vyměnit ty gumičky-O-kroužky na tom plastovém téčku (termostat. ventil na zpátečce) na palivovém filtru, podle typu je
tam jeden nebo dva kroužky.
Na prdloužení delky žhavení mi nedavno řekli ve dvou servisech škoda že se nedá je pevně danna jednotkou. A bublinky něja v hadičce nejsou jen malá která zmizí bebo není tak veliká, to mi chytrolíni říkaj že je to v normě. Jak se vůbec pozná že je čerpadlo v háji ? jakmile nastartuju a pak motor studej vypnu a natočim ho znovu tak naskočí teměř na drc a za tepla taky v poho. jsem z toho už na prášky.
... to jsem také slyšel mockrát, nicméně toto opravdu funguje:Boban píše:Na prdloužení delky žhavení mi nedavno řekli ve dvou servisech škoda že se nedá je pevně danna jednotkou. .
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=18166 ... tímto moc děkuji Humlovi

Ono totiž žhaviče Bosch jdou "do žluta" až za cca 10s (venku z motoru), vezmu-li v úvahu, že kontrolka žhavení zhasne (měl by jsi startovat) cca v polovině intervalu sepnutí relé žhavení, tak se mi to zdá málo... zkus tu fintu s vypojením čidla ECT, tím eliminuješ případnou krátkou dobu žhavení