magnetický imobilizer
Moderátoři: šulda, Moderátoři
magnetický imobilizer
zdarec všichni,
dneska jsem měl v dílně auto s imobilizerem, který reagoval na sepnutí magnetem. Prostě stačilo v určitém místě přiložit obyč. magnet a bylo odblokováno. Docela mě to zaujalo, panč se mi to jeví jako dost šikovná věc, stačí prostě kamkoli zespoda palubovky, nebo na jiný místo umístit onen spínač a pak jen přejet magnetem,hlavně nic neni vidět jako u vypínače. Bohužel majitel to koupil už namontovaný v autě. Nevíte někdo kde by se dal takový "imobilizer" pořídit?
dneska jsem měl v dílně auto s imobilizerem, který reagoval na sepnutí magnetem. Prostě stačilo v určitém místě přiložit obyč. magnet a bylo odblokováno. Docela mě to zaujalo, panč se mi to jeví jako dost šikovná věc, stačí prostě kamkoli zespoda palubovky, nebo na jiný místo umístit onen spínač a pak jen přejet magnetem,hlavně nic neni vidět jako u vypínače. Bohužel majitel to koupil už namontovaný v autě. Nevíte někdo kde by se dal takový "imobilizer" pořídit?
-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Odpovědi: 0
A behat s magnetom vo vrecku alebo na klucoch je trosku dnes neprakticke. Radsej kupit nejaky origo na klucenku, stoji to par korun.
Škoda SuperB Combi
-- na úvod řekla "ale já nekouřím" ... a já si v duchu říkal "ale začneš" --
Autodiagnostika, autoelektrika, montáž temp., autoalarmy, parkovacie, central.
-- na úvod řekla "ale já nekouřím" ... a já si v duchu říkal "ale začneš" --
Autodiagnostika, autoelektrika, montáž temp., autoalarmy, parkovacie, central.
už jsem to našel, kdo by měl zájem se na to podívat:
http://www.flajzar.cz/detail.php?zbozi= ... =&open=&z=
http://www.flajzar.cz/detail.php?zbozi= ... =&open=&z=
koudy: zběžně jsem se koukl na ty stránky a myslím, že v tomhle případě bych se to koupit nebál. Schéma tam sice nemá, ale u takto jednoduchého zapojení bych žádné chyby v návrhu nečekal. Spolehlivost bude určena především kvalitou provedení (propájení a ošetření spojů - to si můžeš zkontrolovat), případně použitým typem relé. Úplně zbastlit by se to dalo taky, cenově to odhaduju tak na 100 - 200 Kč, hlavně podle typu relé. Pokud bys sháněl ty skleněný jazýčkový kontakty, dej vědět. Pár jich mám v zásobě ze starých relátek.
Ještě jsem našel totowww.skoda.panda.cz/clanek.php3?id=449
Líbi se mi právě ta jednoduchost, a zapojím to ještě přes vypínač kterým to obejdu (pro případ), no a ten vypínač jelikož se nebude používat pořád, schovám kamkoli v autě, třeba do zadni lampy

Líbi se mi právě ta jednoduchost, a zapojím to ještě přes vypínač kterým to obejdu (pro případ), no a ten vypínač jelikož se nebude používat pořád, schovám kamkoli v autě, třeba do zadni lampy

No, jednoduchý to je, možná až moc. Třeba tam úplně chybí zpětná dioda přes vinutí relé, což je taková neodmyslitelná součást každého čistého návrhu. Ale i bez ní to fungovat bude... No, já bych fakt raději zbastlil něco na míru (třeba ty časový prodlevy nejsou k zahození a těch pár obyčejných tranzistorů, odporů a kondenzátorů navíc není problém - klíčové je stejně to relé), nebo koupil tu stavebnici. S tím pomocným vypínačem to není špatný nápad, ale pozor, abys to nepřekombinoval... Ať se daří.
Nevím proč se ti nelíbí flajzar - mám s jeho věcmi jen dobré zkušenosti a než v dnešní době imo na klíčenku (těch jsem dával nejvíc pryč z aut kvůli poruchovosti) tak už si radš koupím alarm.Raptor181 píše:A behat s magnetom vo vrecku alebo na klucoch je trosku dnes neprakticke. Radsej kupit nejaky origo na klucenku, stoji to par korun.
Nebál bych se toho jednoduchého zapojení ze Škoda stránek-je pravda,že návrhově není nejdokonalejší, ale to dnes je málokterý komerční výrobek (obsence watchdogu) takže u tak jednoduchého zařízení za 100 Kč se to dá tolerovat. Jinak magnet se může nechat 10cm vedle jaz.relé a stejně málokoho napadne proč se tam válí

2,4TD_HLX_week
- octavia_66_tdi
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
flajzar
Také mám od Flajzara již třetím rokem kameru venku na objekt a nemám problém...