2.5 V6 TDi 155k r.v.2002

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

zip2150
Sběrač informací
Odpovědi: 0

2.5 V6 TDi 155k r.v.2002

Příspěvek od zip2150 »

Takže najprv príbeh, potom poprosím o rady :)
Auto som si kupoval nové, ročník 2002, V6 TDi Audi A6, 155k. Podľa parametrov fajnový kúsok, motor sa mi tiež zdal byť plný rezerv na svoju stavbu V6 atď atď, dal som si ho načipovať po asi roku a to bol omyl... vtedy na Slovensku asi renomovaná firma z Nových Zámkov sľubovala 180k jedna radosť... moja chyba. po tom ako odšli v priebehu pol roka 2 turbá, dal som auto premerať....výsledok: 172.8k. na reklamáciu nereagovali, nakoniec mi napísali že zmenili osobu ktorú vyhľadávam je v nedohľadne a oni s ňou tiež majú prob. a bla bla bla, reči. Tak som to nechal tak. Auto šlapalo v poho, dlho žiadne problémy, servisovalo sa v origo audi. ďalší problém... longlife olej a servis každých 30.000km. v 200.000km strelilo zdvihadielko, rozobral sa motor, menili sa vačky atď... ďalej prasknuté pretlakové hadice od intercooleru... nedávno výmena váhy vzduchu, ale výkon sa mi dnes zdá byť dost nedostačujúci... skôr by som povedal že kolísavý. mesačne najazdím 5000km, rád by som dal auto do poriadku, ak sa dá s tým niečo spraviť, na dialnici ma často hádže do núdzového režimu pod plným plynom. Maximálka bývala niečo za 220kmh... dnes sa leva dotiahnem na 200kmh. z výfuku sem tam šľahajú iskry,a to že si nerobím prdel. Dnes sa olej mení každých 15.000km 10w40. poprosím Vás o radu. čo poviete na výmenu vstrekovačov následnej úpravy riadiacej jednotky? díky moc
Naposledy upravil(a) zip2150 dne 15 led 2008, 00:12, celkem upraveno 1 x.
Karl
Aktivista

Příspěvek od Karl »

Tak najskôr by som to napichol a premeral a hádam bude hneď jasné ale takto z fleku by som to tipoval na EGR ventil a možno aj s N 75 často riešim tieto problémy na týchto motoroch hovorím ale najskôr to treba napichnúť.
Ešte, že existujú benzíny ináč by boli mechanici bez roboty :) preto mám 911 Turbo :) :DD
subz3ro_tdi
Aktivista

Příspěvek od subz3ro_tdi »

ja mam tiez MaxTDI chip.. od 06/2007 na 81kW Octe... nejakych 150PS... zatial vsetko drzi, aj ked ten vykon sa mi zda tiez trochu kolisavy, ale je mi jasne ze to turbo dostava riadne zabrat (ten kopanec pri 1800 rpm je citit :) rozmyslam ze tam dam nejaky iny soft, kedze Noro (to je zrejme ten clovek ktory to robil aj tebe), ked po nom chcem znizit tlak, sa k tomu stavia sposobom ze "dalo by sa, ale ma to X aut a nebol s tym problem..."
raz darmo, clovek nemusi byt profituner aby vedel ze ten krutak je moc velky zospodu a ten narast je moc skokovity, co je pocut aj na vibraciach v 2000-2200rpm pod plnym plynom (zrejem zotrvacnik nestiha, aj ked spojka bola cely set komplet menena v 09/2007).
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
tomikaaa
Přispěvovatel

Příspěvek od tomikaaa »

subz3ro_tdi píše:ja mam tiez MaxTDI chip.. od 06/2007 na 81kW Octe... nejakych 150PS... zatial vsetko drzi, aj ked ten vykon sa mi zda tiez trochu kolisavy, ale je mi jasne ze to turbo dostava riadne zabrat (ten kopanec pri 1800 rpm je citit :) rozmyslam ze tam dam nejaky iny soft, kedze Noro (to je zrejme ten clovek ktory to robil aj tebe), ked po nom chcem znizit tlak, sa k tomu stavia sposobom ze "dalo by sa, ale ma to X aut a nebol s tym problem..."
raz darmo, clovek nemusi byt profituner aby vedel ze ten krutak je moc velky zospodu a ten narast je moc skokovity, co je pocut aj na vibraciach v 2000-2200rpm pod plnym plynom (zrejem zotrvacnik nestiha, aj ked spojka bola cely set komplet menena v 09/2007).
kolko si prosim Ta dal za ten chip ?
Octavia Combi 90 -> 125k ALH, 2004
subz3ro_tdi
Aktivista

Příspěvek od subz3ro_tdi »

tomikaaa píše:kolko si prosim Ta dal za ten chip ?
cennikovu cenu... 7999 Sk
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

zavolaj mi 0908 777 779 Lubo
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
zip2150
Sběrač informací

Příspěvek od zip2150 »

lubomt píše:zavolaj mi 0908 777 779 Lubo
Teraz kto z nas ti ma konkretne brnknut? :) ozvem sa... ak osi dokazal vytiahnut z toho motora 220k?
Audi A6 2.5 V6 TDi 184k r.2002 +komplet kit sania K&N, new chip, EGR off, odstránený koncový tlmič, duplex atď atď...
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Kontaktujte zde na fóru BH motor-a, to je jeden z nejlepších chip-GURU na Slovensku.
GIV Variant TDi ???kW
Karl
Aktivista

Příspěvek od Karl »

Tak ja by som to najskôr hodil na VAG a spravil logy možno ten čip nebude až taký zlý a neni problém čip vyskúšať dať preč !!! Tie motory trpia veľa elektrickými a j mechanickými problémami. Ak môžeš zájdi vyčítať závady !
Ešte, že existujú benzíny ináč by boli mechanici bez roboty :) preto mám 911 Turbo :) :DD
Aktivista

Příspěvek od avatar »

chip na V6 TDI a jedinej clovek ktereho muzu doporucit je Reescha za rok a pul mi na aute neodeslo nic a auto jede krasne

uz aj vim ze kdykoli budu chtit cip tak od nej nedovedu si predstavit postavit auto u nejake firmy a cekat co tam nahraji asi bych mel ted takovej strach ze bych se zblaznil.

Kluci vazne neblbnete s radoby firmamam ktere vam tam nahrajou neco o cem nemaji ani paru...............

Dale k problemu:

padani do nouzaku a vykon auta

je nutne udelat logy za jizdy kanaly 1 3 11 a precis zavady ktere tam budou podle toho se zaridit dale hlavne podle teh chyb

muze ti to dleat cokoli ale bude pravdepodobne sani a tlak v nem

vstrikovace a cerpadlo v boschi
zip2150
Sběrač informací

servis

Příspěvek od zip2150 »

Tento štvrtok ide auto na výmenu rozvodov pri 300.000km...radšej skôr ako neskoro. Všetky možné riešenia som spísal servisákom, aby vedeli a hlavne nezabudli čo sa má robiť. V Piešťanoch máme tiež Bosh, takže aj tam to pôjde, komplet diagnostika VAG, i keď naposledy vypisovalo len vysoký tlak v turbe. To som už spomínal. Ďalej ak výjde čas tak sa vyhodí ten kat, EGR ventil, kontrola, podlak turba, N75... tak dúfam že v piatok budem múdrejší, potom dám vedieť. keď to takto pôjde Ďalej, rád by som zohnal tú 132kw verziu a hodil ju tam... a že to nebude jednoduché...hejže?

Díky, o Reeshovi som už dosť načítal a vidím že to stojí za to ho navštíviť... 1.000km hore dole :) ale najprv ček čerpadla a trisiek.

Počul som, že v Pezinku sú dosť odborníci na tieto vstrekovače a čerpadlá, máte niekto skúsenosť?
Audi A6 2.5 V6 TDi 184k r.2002 +komplet kit sania K&N, new chip, EGR off, odstránený koncový tlmič, duplex atď atď...
zip2150
Sběrač informací

Příspěvek od zip2150 »

avatar píše:chip na V6 TDI a jedinej clovek ktereho muzu doporucit je Reescha za rok a pul mi na aute neodeslo nic a auto jede krasne

uz aj vim ze kdykoli budu chtit cip tak od nej nedovedu si predstavit postavit auto u nejake firmy a cekat co tam nahraji asi bych mel ted takovej strach ze bych se zblaznil.

Kluci vazne neblbnete s radoby firmamam ktere vam tam nahrajou neco o cem nemaji ani paru...............

Dale k problemu:

padani do nouzaku a vykon auta

je nutne udelat logy za jizdy kanaly 1 3 11 a precis zavady ktere tam budou podle toho se zaridit dale hlavne podle teh chyb

muze ti to dleat cokoli ale bude pravdepodobne sani a tlak v nem

vstrikovace a cerpadlo v boschi
Avatar, Ďakujem velmo moc za rady, dal som tie parametre diagnostiky servisákom, premerajú to ako si spomínal.
zip2150
Sběrač informací

Příspěvek od zip2150 »

Karl píše:Tak ja by som to najskôr hodil na VAG a spravil logy možno ten čip nebude až taký zlý a neni problém čip vyskúšať dať preč !!! Tie motory trpia veľa elektrickými a j mechanickými problémami. Ak môžeš zájdi vyčítať závady !
s tým čipom to ani sám neviem ako to tí debili nahrávali, či len cez kábel, či celý čip. viem len 2x odídené turbo, vysoké tlaky v turbe... najvčší omyl čo sa do toho auta nahodil...
Sifon
Přispěvovatel

Příspěvek od Sifon »

Nemoze ti to robit ten blow off ventil co mas v popise?(myslim tie pochovane turba) Na diesli to funguje trosku inac ako na benzine...
Naposledy upravil(a) Sifon dne 08 led 2008, 02:31, celkem upraveno 1 x.
Kolotoč TUNING
zip2150
Sběrač informací

Příspěvek od zip2150 »

Sifon píše:Nemoze ti to robit ten blow off ventil co mas v popise?(myslim tie turba) Na diesli to funguje trosku inac ako na benzine...Este k tomu kolisaniu vykonu tiez som mal sisku od KN(komplet kit) ale samotne KN to celkom dobre nedomyslelo s odizolovanim a musel som to odizolovat na mieru lebo mi "skakal" vykon kvoli tomu ze si obcas prisal tepleho vzduchu z motora...
Blow off teoreticky s tym nic nema, kedze vypusta len pretlak za turbom, ktory hned natlaci. KNko mam doriesene, mam tam hlinikovy plech ktory si mzoes vsimnut na foto, zvody priamo od masky, a dalsie dve plastove hadice vedene od hmloviek az k filtru. s tym problem nemam. neviem ci to daco robi na vykone, ale ma to krasny zvuk, ci uz pri roztacani turba, alebo pri vyssich otackach to krasne svisti.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“