Výkon vs počasí??
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Výkon vs počasí??
Zdravím Vás,
Mám zajímavý postřeh u své O1 81kw. Už nějakou dobu sleduji výkyvy ve výkonu zřejmě v závislosti na počasí. Po ránu cca okolo 7:30 ráno a večer okolo 22:00 hod kdy je chladněji a zřejmě i větší vlhkost vzdychu tak auto jede skvěle při akceleraci rovnoměrně zrychluje a i průměrná spotřeba je kolem 4,5 l /100 km mimo město (cesta do práce) prostě bez problémů. To samé v zimě (což jsem nechápal) a když je zataženo.
Avšak během dne a při popojíždění po městě a následném opuštění města (cesta z práce) a v horku auto nechce jet sešlápnete plynový pedál a nic akcelerace je 3x pomalejší než v opačném případě spotřeba kolem 6l/100 km prostě hrůza. V servisu nikdo na toto nechce slyšet, VAG vše ok.
Nevím co to je a čím to je a vadí mi to. Máte někdo nějaké řešení?
Díky Tom
Mám zajímavý postřeh u své O1 81kw. Už nějakou dobu sleduji výkyvy ve výkonu zřejmě v závislosti na počasí. Po ránu cca okolo 7:30 ráno a večer okolo 22:00 hod kdy je chladněji a zřejmě i větší vlhkost vzdychu tak auto jede skvěle při akceleraci rovnoměrně zrychluje a i průměrná spotřeba je kolem 4,5 l /100 km mimo město (cesta do práce) prostě bez problémů. To samé v zimě (což jsem nechápal) a když je zataženo.
Avšak během dne a při popojíždění po městě a následném opuštění města (cesta z práce) a v horku auto nechce jet sešlápnete plynový pedál a nic akcelerace je 3x pomalejší než v opačném případě spotřeba kolem 6l/100 km prostě hrůza. V servisu nikdo na toto nechce slyšet, VAG vše ok.
Nevím co to je a čím to je a vadí mi to. Máte někdo nějaké řešení?
Díky Tom
O1 ASV 01 chip 110kW
Dával jsem to na VAG asi před měsícem a bylo to ráno, takže samozřejměkasec píše:Mám úplně stejný subjektivní pocit. Ještě jsem to tedy nepozoroval na počasí, ale chvilku se mi zdá, že to jede v poho a jindy zase ta akcelerace je mizerná. Zkusím to ještě napojit na VAG, tak uvidím.
nezjistili a navíc jsem u toho nebyl, takže ani nevím jestli s tím autem vůbec jeli, mechanik mi dal jen papir z výpisem z řídící jednotky kde nebyla žádná závada a dál se se mnou nebavil. zaplatil jsem 1200 Kč.

O1 ASV 01 chip 110kW
stači se podivat na teplotu nasávaného vzduchu , když je chladno má tak kolem 25C když vedro leze přes 60C, po chipu samozdřejmě i dál, nejhorší je popojíždění v kolonách na rozpálenym asfaltu, octa I má malej IC, to třeba octa II už ma docela slušnej IC a navic když se to už trochu ohřeje a stoji se namístě tak běžej oba větráky co chladěj všechny chladiče včetně IC
TDI 4x4 90Hp --> 2++Hp

Re: Výkon vs počasí??
To že vlhkost podporuje spalování je známá věc, ale že by to bylo až tak markantní to ani náhodou a že by ta teplota vzduchu zase o tolik ochlazovala vzduch v IC se mi taky nezdá.
Zkus jinou váhu vzduchu, jestli náhodou není chycená.
Nebo ještě jedna věc, nemáš náhodou Climatronic? Zapnutej na AUTO?
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW

No je potřeba to dát na VAG, nechat to projet a změřit množství vzduchu a plnící tlak. A určitě to projet odpoledne.tom4550 píše:Dával jsem to na VAG asi před měsícem a bylo to ráno, takže samozřejměkasec píše:Mám úplně stejný subjektivní pocit. Ještě jsem to tedy nepozoroval na počasí, ale chvilku se mi zdá, že to jede v poho a jindy zase ta akcelerace je mizerná. Zkusím to ještě napojit na VAG, tak uvidím.
nezjistili a navíc jsem u toho nebyl, takže ani nevím jestli s tím autem vůbec jeli, mechanik mi dal jen papir z výpisem z řídící jednotky kde nebyla žádná závada a dál se se mnou nebavil. zaplatil jsem 1200 Kč.
Škoda Octavia 1,9TDi 81 kW r.v.1998 najeto 170 tis. km
Climatronic mam na autoKornout píše:To že vlhkost podporuje spalování je známá věc, ale že by to bylo až tak markantní to ani náhodou a že by ta teplota vzduchu zase o tolik ochlazovala vzduch v IC se mi taky nezdá.

O1 ASV 01 chip 110kW
jestli to chápu dobře tak mám po nich chtít vypsat tyto dvě hodnoty? a kdo zhodnotí zda jsou v pořádku?kasec píše:No je potřeba to dát na VAG, nechat to projet a změřit množství vzduchu a plnící tlak. A určitě to projet odpoledne.tom4550 píše:Dával jsem to na VAG asi před měsícem a bylo to ráno, takže samozřejměkasec píše:Mám úplně stejný subjektivní pocit. Ještě jsem to tedy nepozoroval na počasí, ale chvilku se mi zdá, že to jede v poho a jindy zase ta akcelerace je mizerná. Zkusím to ještě napojit na VAG, tak uvidím.
O1 ASV 01 chip 110kW
Jinak jste tu skvělí, nečekal jsem tolik reakcí.Kornout píše:To že vlhkost podporuje spalování je známá věc, ale že by to bylo až tak markantní to ani náhodou a že by ta teplota vzduchu zase o tolik ochlazovala vzduch v IC se mi taky nezdá.

Na jinejch forech jsem čekal na odpověď i dva dny.
Fakt díky za zájem. Všem.
O1 ASV 01 chip 110kW
Napíchneš na VAG, nastavíš skupinu 010 a změříš pole 1 (množství nasávaného vzduchu) a 3 (plnící tlak). Měří se to při zařazeném 3.rychlostním stupni z 1500 otáček, přidat na plný plyn na 3000 otáček a v tento moment odečíst výše uvedené hodnoty.Poté porovnat s DP, nebo nadhodit zde na fóru 

Škoda Octavia 1,9TDi 81 kW r.v.1998 najeto 170 tis. km
Já bohužel VAG nemám a ti co ho mají tak ho používají v době kdy u toho nejsem. Prostě přivezeš auto na diagnostiku a oni tě pošlou na 2 až 3 hodiny někam, pak ti daji výpis že je vse ok. Pokud máte někdo doporučení kam v Brně, respektive ke komu "normálnímu" tak prosím o kontakt.kasec píše:Napíchneš na VAG, nastavíš skupinu 010 a změříš pole 1 (množství nasávaného vzduchu) a 3 (plnící tlak). Měří se to při zařazeném 3.rychlostním stupni z 1500 otáček, přidat na plný plyn na 3000 otáček a v tento moment odečíst výše uvedené hodnoty.Poté porovnat s DP, nebo nadhodit zde na fóru
Děkuji
O1 ASV 01 chip 110kW