vypíná se ASR u Octavky

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Ploskonosnik Bodrý
Sběrač informací
Odpovědi: 0

vypíná se ASR u Octavky

Příspěvek od Ploskonosnik Bodrý »

Zdar. Chci se zeptat jestli jste se s tím někdo setkali a nevíte čím to je . Při jízdě se mi rozsvicuje kontrolka ASR (což jsem se dočet , že znamenená odstavení ASR z důvodu poruchy) a už nereaguje na tlačítko a zůstává svítit. Když vypnu zapalování a znova nastartuju opět chvíli nesvítí a pak znova. Zjistil jsem, že se rozvicuje pokaždé pravidelně po 10 minutách +-5 sekund od nastartování motoru :? :? a opravdu ne dřív, ne později, nezávisle na tom jestli zrovna jedu , stojím, brzdím. Co je to za komedii ? Na Vagu jsem zatím nebyl. Už mě to trápilo jednou asi před půl rokem a to se mi občas rozvicovalo ABS i ASR současně. Diagnostika hlásila sporadickou chybu čidla ABS na zadním kole ( dočetl jsem se , že když je porucha na ABS odstaví se i ASR ) a bylo to tím, že byl znečištěný kontakt u čidla . Po vyčištění to dalo pokoj. Teď to na mě zkouší samotné ASR. :(
co můžeš urvi, co nemůžeš z....i
P.TAZZ
Aktivista

Příspěvek od P.TAZZ »

to chce hlavně nejdřív na Vaga takhle těžko říct,tak nejdrív tam a pak dej vědět. :)
Co takle nějaký konektory na čidlech a t.p.??
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

Zajeď nejdřív na VAG, závada nebude v ABS, ale v řízení motoru, takže paměť závad ŘJ motoru.
frantacech
Aktivista

Re: vypíná se ASR u Octavky

Příspěvek od frantacech »

Ploskonosnik Bodrý píše:Zdar. Chci se zeptat jestli jste se s tím někdo setkali a nevíte čím to je . Při jízdě se mi rozsvicuje kontrolka ASR (což jsem se dočet , že znamenená odstavení ASR z důvodu poruchy) a už nereaguje na tlačítko a zůstává svítit. Když vypnu zapalování a znova nastartuju opět chvíli nesvítí a pak znova. Zjistil jsem, že se rozvicuje pokaždé pravidelně po 10 minutách +-5 sekund od nastartování motoru :? :? a opravdu ne dřív, ne později, nezávisle na tom jestli zrovna jedu , stojím, brzdím. Co je to za komedii ? Na Vagu jsem zatím nebyl. Už mě to trápilo jednou asi před půl rokem a to se mi občas rozvicovalo ABS i ASR současně. Diagnostika hlásila sporadickou chybu čidla ABS na zadním kole ( dočetl jsem se , že když je porucha na ABS odstaví se i ASR ) a bylo to tím, že byl znečištěný kontakt u čidla . Po vyčištění to dalo pokoj. Teď to na mě zkouší samotné ASR. :(
Presne tohle mi delalo auto, v pameti motoru byla chyba - DF svorka alternatoru.

Ocistil jsem kontakty na ECU a propajel na tiskaku jeden podezrele olezly odpor. Od te doby klid.
ObrázekRUN With The BULLS And HUNT With The BEARS....
Ploskonosnik Bodrý
Sběrač informací

Příspěvek od Ploskonosnik Bodrý »

Díkes . Sjedu na Vag a dám vědět.
co můžeš urvi, co nemůžeš z....i
NONE
Sběrač informací

možná...

Příspěvek od NONE »

ASR U OCTAVIE ROK2000,Nový model.
Někdy stačí zkontrolovat pojistky VE SKŘÍNI NA BATERCE,ne v palubovce.A SKONTROLUJ CELÉ UCHYCENÍ KABELŮ K BATERII A KABELY K TÉ SKŘÍNI!!!
maros4341
Aktivista

Příspěvek od maros4341 »

riesenie problemu je spravne nastavenie rozvodu motora - 99%, ze elektronika motoru hlasi zavadu - POCIATOK VSTREKU - ODCHYLKA REGULACIE
:)
maros
Rozumieme Vášmu autu
+421903905655
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“