Jde nalisova nový čep na staré rameno u passat B5

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Hynio
Nováček
Odpovědi: 0

Jde nalisova nový čep na staré rameno u passat B5

Příspěvek od Hynio »

Občas mi to klepe někde u předního levého kola,poslední dobou už dost. Slyším to když najedu na nerovnosti v rychlosti tak 30km/h. Nejspíš bude vytlučený čep,..ale těch ramen je tam víc :roll:
Otázka zní,..je možný v rámci úspor nalisovat daný čep na konkrétní rameno,nebo je třeba měnit rameno celé - popřípadě ramen víc?
Pokud ano,..kde co seženu a kolik mě to bude cca stát? (LOL)
Passat 1.9TDi 81kw, chip 103kw
Fazeey
Přispěvovatel

Příspěvek od Fazeey »

celý.. jedno kolem 1600kč podle typu
530d .. DP renegade
bubocbr
Přispěvovatel

Příspěvek od bubocbr »

Cap nevymenis len cele rameno radsej vymen vsetky a budes mat klud par 1000 km :) ked ich budes menit po jednom stale ti bude nieco klepat a nakoniec ta to bude aj viac stat
Hynio
Nováček

Příspěvek od Hynio »

Tak to je skvělý (wallbash) . Těch ramen je tam opravdu dost,...bude pěkná palba dát to do pořádku :roll:
Předpokládám že kupovat jetý asi nemá smysl. Slyšel jsem že na octavii a golfa se to nalisovat dá - no,..takže v mym případě žel bohu nikoli. (LOL)
Doporučí někdo z vás kde sehnat tyhle ramena nejlevněji?? ;)
bubocbr
Přispěvovatel

Příspěvek od bubocbr »

Doporucim Ti nekupuj lacne Činany V Elite sa da kupit komplet sada aj s capmy riadenia za dobru cenu
jogo
Přispěvovatel

Příspěvek od jogo »

Doporucujem sadu od FEBI. Su tam komplet ramena ,cecka,gulove capy plus sada skrutiek.
Děděk
Přispěvovatel

Příspěvek od Děděk »

jogo píše:Doporucujem sadu od FEBI. Su tam komplet ramena ,cecka,gulove capy plus sada skrutiek.
A je to celkem kvalitní značka :) .
SHARAN AUY 2002
chiptuning
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chiptuning »

febi jsou dobry nebo delphi taky nejsou spatny a jsou levnejsi pokud mas neko znamyho kdo ma registraci treba v auto kelly tak stoji 1000 /horni/
prvni vzdy zacina klepat horni predni rameno,vetsinou je to i videt kdyz vemes kolo do teplejch a zahejbas s nim
Kornout
Aktivista

Příspěvek od Kornout »

chiptuning píše:febi jsou dobry nebo delphi taky nejsou spatny a jsou levnejsi pokud mas neko znamyho kdo ma registraci treba v auto kelly tak stoji 1000 /horni/
prvni vzdy zacina klepat horni predni rameno,vetsinou je to i videt kdyz vemes kolo do teplejch a zahejbas s nim
A zadní spodní.

To Hynio: OctaI a G4 maj uplně jiné přední nápravy, proto to tam není problém přehodit jen čep.
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW :-D
jipi
Přispěvovatel

Příspěvek od jipi »

dá sa nalisovať robia to na SK cca 500SK jeden autoservis Ruman, zlaté klasy, vyrábajú aj tlmiče.

PS: repas nedoporučujem, vydrží to málo
VW Passat B5 TDI xxxPS , EGR off, Kat off, Turbo by BH, FMIC custom,exhaust custom ,330x30 4 piest predné brzdy, 312x22mm zadok
Hynio
Nováček

Příspěvek od Hynio »

Dík za rady,..nechci se o5 nechat v servisu okrást. Teď už mám nějakou představu o tom co s tím jde dělat a co to může stát.
Co se nalisování týče - bylo by to pro mě v tuto chvíli nejlepší,..nějak se mi toho na autě vykvasilo víc a je to najednou slušný ranec tak se snažím nevyhazovat prachy zbytečně a hlídám si to.
Kdyby někdo věděl o někom kdo je schopnej nalisovat tyhle věcičky v Praze nebo někde poblíž,..nechám se rád inspirovat. V opačným případě budu muset rozbít prasátko a koupit ramena nový (hm) ach jo,..to zas bude ranec (LOL)
Hynio
Nováček

Příspěvek od Hynio »

Taky jsem někde slyšel že ty ramena pro B6 už byly lepší,..vydržely déle. Tak snad jedině že by nebyly hliníkové (crazy).
Docela by mě zajímalo jestli je to pravda a jestli ramena z B6 sedí i na B5 pokud jsou ovšem vůbec rozdílná?? :?
mvolesko
Aktivista

Příspěvek od mvolesko »

Hynio píše:Taky jsem někde slyšel že ty ramena pro B6 už byly lepší,..vydržely déle. Tak snad jedině že by nebyly hliníkové (crazy).
Docela by mě zajímalo jestli je to pravda a jestli ramena z B6 sedí i na B5 pokud jsou ovšem vůbec rozdílná?? :?
jo byli odolnejsi, jinak od febi se daj koupit i ty trvalejsi maj oznaceni HEAVY DUTY, jinak komplet sada se da koupit uz od 11kkc treba od febi
jinak dost dulezita vec k montazi je ze ty srouby co drzej silenbloky ramen se maj dotahovat kdyz je auto kolama na zemi, to dost lidi nevi , pak ty silenbloky odchazej mnohmem rychlejc kdyz se to dotahne na heveru
TDI 4x4 90Hp --> 2++Hp
Obrázek
Kornout
Aktivista

Příspěvek od Kornout »

Hynio píše:Taky jsem někde slyšel že ty ramena pro B6 už byly lepší,..vydržely déle. Tak snad jedině že by nebyly hliníkové (crazy).
Sedí to, ona je totiž ta "B6" pouze facelift B5. Hlavně si taky zkontroluj ty "Céčka" na stabilizátoru, pokud tam máš ještě ty co maj kuláky, tak ty už budou taky určitě KO a dělaj bordel, ty novější modely už maj místo kuláků silentbloky.
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW :-D
Hynio
Nováček

Příspěvek od Hynio »

Dík všem za rady!! ;) V servisu se mi na to kamarád kouknul a tvrdí že ramena jsou ještě ok. je prý třeba vyměnit jen kost stabilizátoru - ta prý dělá ten rachot (noteeth)
Mám radost,..pač to snad nebude stát tolik co nová sada ramen :P Ikdyž,..časem to jednou příjde.. (LOL)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“