Clio 2001 1.2 16V černý dým z výfuku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
pettex
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Clio 2001 1.2 16V černý dým z výfuku

Příspěvek od pettex »

Nemáte prosím někdo zkušenost co může způsobit závada na autě Renault Clio 2 1,2 16V. Auto jede bez problému a z ničeho nic se z výfuku vyhrne černý dým rožne se kontrolka a auto přestane táhnout. Předem díky
JiRaY
Přispěvovatel

Příspěvek od JiRaY »

Moc benzínu,málo vzduchu-bohatá směs.šel bych po lambdasondě,čidlech teploty,a samozřejmě diagnostika
Renault Master 2,5dCi 100k 09" "Lenochod"

Bývalý zapřísáhlý Citroenář a řidič náklaďáku,teď už jen Pražský dodávkář
Peete
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Peete »

diagnostikou bych zacal, pak bych sel po lambde atd...
Nissan Primera SW 1,9 DCi
pettex
Přispěvovatel

Příspěvek od pettex »

Lambdu jsem meřil osciloskopem a je tam na ní konstatní napění 800mV-bohatá směs. Nějak na to RJ nereaguje, protože z výfuku jde cítit nespálený benzín a i při přidíní plynu z výfuku jemně stříká "asi benzín"čiré i černá kapičky.původně jsem si myslel že i olej,ale za chvilku se to odpařilo a zůstal to suché.
Po napojení na KTS 500 jsou v ŘJ snad všechny možné závady,ale nejdou vymazat-hlásí to stále "nejdříve musíte vymazat pamět závad" asi ta jednotka s KTS nekomunikuje moc ideálně.
Každá rada dobrá, děkuji
Peete
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Peete »

pettex píše:Lambdu jsem meřil osciloskopem a je tam na ní konstatní napění 800mV-bohatá směs. Nějak na to RJ nereaguje, protože z výfuku jde cítit nespálený benzín a i při přidíní plynu z výfuku jemně stříká "asi benzín"čiré i černá kapičky.původně jsem si myslel že i olej,ale za chvilku se to odpařilo a zůstal to suché.
Po napojení na KTS 500 jsou v ŘJ snad všechny možné závady,ale nejdou vymazat-hlásí to stále "nejdříve musíte vymazat pamět závad" asi ta jednotka s KTS nekomunikuje moc ideálně.
Každá rada dobrá, děkuji
to co ti z toho strika je voda, kondenzuje, to je normalni, a dokatzes merit livedata na te KTS??
Zkus zvolit jinou jednotku v menu, francouzi v tom maji peknej bordel
Nissan Primera SW 1,9 DCi
mensik4
Přispěvovatel

Příspěvek od mensik4 »

Co zkusit starej tryk..Zkus vzít 1,5 voltovou baterku nebo nabijeci 1,2 to je fuk a vibij ji na 1V.Napoj to na jednotku plusem a minus dej na baterku(auta).Jestli pujde obsach Co dolu...Respektive jestli na to jednotka zareaguje..
V70 II 2.5Tdi 103kw
Odpovědět

Zpět na „Renault / Dacia“