hustoles77 píše:Mám manuální klima v O1/2001.
Když ji zapnu, chvíli běží normálně, pak na chvilku začne něco hučet + nepatrně se zvednou otáčky(na volnoběh), za chvilku to hučení přestane, otáčkoměr se zase pohne.
Takhle se to nepravidelně opakuje, někdy ano, někdy ne, zaregistroval jsem to i při pomalé jízdě ve městě, mimo město ne(to hučí všechno).
Fouká to pořád studeně, medium jsem nechával naplnit.
Neloučí se se mnou klimakompresor ? (doufám, že ne)
Díky všem.
Jsou to ventilátory, kondenzátor chladícího média nestíhá při pomalé jízdě, nebo když stojíš dostatečně chladit médium a proto si ŘJ klima. sama spouští ventilátory. Takhla je to samozřejmě v pořádku, krásně to poznáš na výstupu z kondenzátoru (chladiče) klima, těsně před tím, než se sepnou ventilátor(y) tak na tom neudržíš ruku a jakmile sepnou, hned se to ochladí.
Kolísání ot. motoru je také způsobeno těmi ventilátory, maj docela velkej příkon, tudíž se podstatně náhle zvedne odpor alternátoru a tím pádem klesnou ot. Je to jen mžik, než ŘJ motoru opět volnoběžné ot. dorovná.
Mmj. pokud máš AC klima, tak ti kompresor běží pořád, když je tlačítko AC seplé, jen climatronic si spínání kompresoru reguluje sám, pokud tedy není seplý režim ECON.
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW