Staré motory Ford RTA/B 1.8D-kolik vydrží?
Moderátor: Moderátoři
Staré motory Ford RTA/B 1.8D-kolik vydrží?
Jde o motory typu RTA,RTB 1753 ccm, 44kW.Zatím vím max. 400 tis., kromě Walkera z FordFans fóra, který tvrdí cca 550 tkm...Někde se tvrdí, že 350 tkm by měly vydržet aspoň, zvlášť při dobrém oleji (polosynt či lepší minerál aspoň API CE-v době výroby nebyla vyšší norma než CD...).Jinde se zase udílejí RADY rozv. řemen měnit preventivně už po 40, ne až původně uváděných 60 tkm, což se značně prodražuje (sada 2ř+3kladky prý nejde sehnat pod 3100, někde chtějí až 5000)...mnozí tvrdí, že ten motor vydrží DOST (i přes zastaralou a poněkud nešťastnou koncepci 2 řemenů), zvlášť pokud je s Bosch čerpadlem, to už prý dřív prohnije kastla (u fordu nic neobvyklého) a motor jí propadne (:-)).A neni náchylnej ani na palivo (krom zimy).Někde jsem zase četl, že křivkami- charakteristik-proběh-výkon atd. se dost podobá starému VW motoru 1.9D 47kW co se dával třeba do Feld. Tak kde je pravda??L.
Esco Mk4 1.8D-Boš,5dv,r89,190tkm,taž,dělňas,někdy též Scíplina!+ Š120(2x).Děláme tesařinu,krovy,toč.schody,šopy,pergoly,zahr.bódy,architekturu,jezírka,zahrady vč.rostlin a živ.plotů,který máme skladem.Foto pošlu
Podívej měly jsem ve firmě dva Couriery s tímhle motorem, kluci tomu dávaj dost zabrat. Těm motorům jsem měnil olej co 10 000km dával 10w40 a jezdili naprosto bez problémů.
Spíš se na těch autech sraly drobnosti jako je elektro, pořád někde něco vrže a tak. Ten starší bílej Courier je už prodanej a mladší červenej je jako záloha.
Ale musím říct, že naprostej TATAR vymyslel, že když chceš vyndat olejovou vanu tak musíš nejprv vyndat převodovku
Spíš se na těch autech sraly drobnosti jako je elektro, pořád někde něco vrže a tak. Ten starší bílej Courier je už prodanej a mladší červenej je jako záloha.
Ale musím říct, že naprostej TATAR vymyslel, že když chceš vyndat olejovou vanu tak musíš nejprv vyndat převodovku

Jasně, to je opruz, hodin a hodin. Ale to mě zatím netrápí. Já to taky tak odhaduji, stačí "polosynt" (třebaže někteří prskají, že označ. polosyntetika je nesprávné a zavádějící) 10W-40 i horší a po 10tkm. Teď tam ale cvrknu Aral OW-30, získal jsem levně, snad se tím nic nezmrší, zvlášť na zimu, někteří straší, že do starších pleček může syntetika i uškodit. Dřív tam byla horší syntetika "no name" 5W-40 na 10tkm.
Esco Mk4 1.8D-Boš,5dv,r89,190tkm,taž,dělňas,někdy též Scíplina!+ Š120(2x).Děláme tesařinu,krovy,toč.schody,šopy,pergoly,zahr.bódy,architekturu,jezírka,zahrady vč.rostlin a živ.plotů,který máme skladem.Foto pošlu