Huml píše:jelikož je vnitřek stejnej jako např. AGR nebo ALH, tak vydrží určitě 200k při jenom tršku slušným zacházení
dobra...jde mi o to...potrebuju neco co vydrzi jizdu na dalnici...kdyz jedu na dalnici pri 3tis oteckach za minutu treba hodinu,vydrzi to motor pri nejakem vetsim vykonu?
proč by nevydržel, na jízdu po dálnici při 3000ot., což je při sériový převodovce asi 145km/h na tacháči, ti snad stačí sériovej výkon, a i kdyby jsi ho měl vyhnanej na třeba těch 200k, zátěž na ten motor bude stejnej, když bude ta úprava dobře udělaná
Huml píše:jelikož je vnitřek stejnej jako např. AGR nebo ALH, tak vydrží určitě 200k při jenom tršku slušným zacházení
dobra...jde mi o to...potrebuju neco co vydrzi jizdu na dalnici...kdyz jedu na dalnici pri 3tis oteckach za minutu treba hodinu,vydrzi to motor pri nejakem vetsim vykonu?
vydrží, to se neboj, dobrá údržba, v pořádku chlazení, ten výkon využiješ spíš krátkodobě, pokud nepojedeš tu hodinu plnou kládu
Ja na nem mel najeto pres 300 tis, udelali se krouzky, lagry (i kdyz ty byly jako novy) a hydroštely a frcime dal
Taky jsem sel do uprav, jediny co ti mozna pujde srat bude spojka (resp. dvojhmota), pokud budes jezdit sprinty
Pokud se provádějí razantnější úpravy, je vhodné osadit spojku z výkonnějšího motoru a jednoznačně klasický setrvačník (nikoli dvouhmotový). Kluci kombinují setrvačník z motoru 1Z a spojku z motoru 2,8 VR6 (toto platí pro Sharany, ale u Octavie se jistě dá skládat podobně).
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008) Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012) Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Marek77 píše:Pokud se provádějí razantnější úpravy, je vhodné osadit spojku z výkonnějšího motoru a jednoznačně klasický setrvačník (nikoli dvouhmotový). Kluci kombinují setrvačník z motoru 1Z a spojku z motoru 2,8 VR6 (toto platí pro Sharany, ale u Octavie se jistě dá skládat podobně).
jo to vsecko vim,na clubu uz nejakou dobu sem jen sem nejak nevedel co to mam poradne za motor
Huml píše:proč by nevydržel, na jízdu po dálnici při 3000ot., což je při sériový převodovce asi 145km/h na tacháči, ti snad stačí sériovej výkon, a i kdyby jsi ho měl vyhnanej na třeba těch 200k, zátěž na ten motor bude stejnej, když bude ta úprava dobře udělaná
jo jasne ze staci seriovej,jen mi slo o to,ze bych chtel jen nejakejch 150hp,samozrejme chip bych chtel od Reeshy,ale slo mi o to jestli motoru s chipem nevadi dlouho jizdy na dalnici...tak dik moc za rady...
Huml píše:proč by nevydržel, na jízdu po dálnici při 3000ot., což je při sériový převodovce asi 145km/h na tacháči, ti snad stačí sériovej výkon, a i kdyby jsi ho měl vyhnanej na třeba těch 200k, zátěž na ten motor bude stejnej, když bude ta úprava dobře udělaná
jo jasne ze staci seriovej,jen mi slo o to,ze bych chtel jen nejakejch 150hp,samozrejme chip bych chtel od Reeshy,ale slo mi o to jestli motoru s chipem nevadi dlouho jizdy na dalnici...tak dik moc za rady...
V lete jsem to valil k baltu. Po dalnici prumerne 170km/h, rikal jsem si, ze to odpadnim. Cca hodinu nohu v pedalu, pak odpocivadlo a chlazeni. teplota cca 26°C
Tehdy to byl egr+kat off, soft (by Reeschard), trysky... a pro kontrolu tlaku budik - a rikam NO PROBLEMO.